El Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç s’ubicarà a l’antic CAP

El Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) s’ubicarà a l’edifici de l’antic CAP, al carrer Esperanto. L’Ajuntament ha deixat sense efecte un conveni que planificava la seva instal·lació al nou ambulatori. L’oposició critica la “renúncia a un espai del nou CAP que va costar molt d’aconseguir”.

Sala d'espera del CAP La Granja // David Guerrero

El Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç havia d’ocupar un dels espais del nou centre d’atenció primària de La Granja però finalment s’ubicarà a l’antic ambulatori del carrer Esperanto. Així ho ha decidit l’equip de govern a petició del Servei Català de Salut. El ple municipal del mes de novembre va aprovar deixar sense efecte l’antic conveni amb el Servei Català de Salut sobre la utilització dels espais del CAP de La Granja amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció de la CUP i el PP i el vot en contra d’ICV i ERC.

El CDIAP gestionat per l’empresa Equip 40, s’ha mostrat conforme amb la nova ubicació del servei, segons la regidora de Salut, Anna Cantudo. L’oposició posa en dubte aquest extrem degut a la díficil accessibilitat de l’antic ambulatori. “Estem ubicant els serveis de la manera que pensem que pot ser millor pels vilatans”, va defensar Cantudo, negant que l’empresa responsable del servei del CDIAP hagi expressat el desacord amb la nova ubicació.

El Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç s’ubicarà a l’antic CAP del carrer Esperanto mentre que el nou CAP acollirà el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil i el Centre d’Atenció a la Dona. “Es centralitzen tots els serveis sanitaris al nou CAP, sense renunciar a res, i els serveis sociosanitaris, com el CDIAP, es traslladen a l’antic CAP”, va explicar l’alcalde, Xavi Paz. Amb l’arribada del CDIAP a les instal·lacions de l’antic CAP s’evitarà que les famílies usuàries hagin de desplaçar-se fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts, com fins ara.

El portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei i alcalde quan es va signar el conveni que ara s’ha deixat sense efecte, Ivan Arcas, va acusar a l’Ajuntament de “renunciar a un conveni que va costar molt negociar sense tenir un conveni alternatiu”. Per a Arcas, “es renuncia a tenir un espai físic de l’Ajuntament al nou CAP, és una clara retallada als serveis públics de Molins de Rei”. El portaveu de la CUP, Àlex Maymó, també es va mostrar favorable a “centralitzar tots els serveis sanitaris al CAP de La Granja” i va acusar al departament de Salut de “tirar pel dret, com en altres ocasions”. En la mateixa línia es va mostrar Esquerres per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades