Tomás Alcoverro guanya el Premi Comunicació Miquel Armengol 2011

El periodista molinenc Tomás Alcoverro és corresponsal de La Vanguardia a Beirut i altres països del Pròxim Orient des de fa 40 anys. Serà el primer periodista en rebre el rebatejat Premi Comunicació Miquel Armengol. El premi serà entregat per Mònica Terribas el proper divendres 16 de desembre.

L’única categoria dels Premis Ràdio Molins de Rei que no és triat per un jurat ja té guanyador: Tomás Alcoverro. En aquest cas, el premiat és triat pels treballadors de Ràdio Molins de Rei i els responsables de Comunicació de l’Ajuntament.

El molinenc està considerat un dels millor especialistes del panorama comunicatiu nacional en Orient Mitjà i un referent del periodisme internacional. De fet, és el periodista espanyol que porta més temps a la zona i ha esdevingut un expert en el món àrab.

Tomàs Alcoverro, que ha publicat al voltant de set mil cròniques, és autor del llibre El Decano, on recull una selecció dels seus articles durant trenta anys de periodista a la zona. Ha cobert, entre d’altres, les dues guerres del Golf. Amb Pilar Rahola ha publicat Atrapados en la discordia, un llibre de converses sobre el conflicte palestino-israelí. La seva última obra és La historia desde mi balcón.

Alcoverro ja ha rebut premis de periodisme de prestigi com el Godó, Gaziel, Cirilo Rodríguez, Ortega y Gasset i Liberpress. També ha rebut la Ploma d’Or de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Al 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El premiat serà present a l’acte d’entrega del proper 16 de desembre al Foment Cultural i Artístic. L’entrega del guardó la farà la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas. La resta de guanyadors es donaran a conèixer aquesta setmana a partir de la decisió del jurat creat per a cada una de les sis categories restants: Cultura; Comerç i petita empresa; Innovació; Esports; Solidaritat i Educació.

La votació al Molinenc/a d’Honor encarà està oberta al públic. Fins el moment Joan Domènech encapçala la llista de nominats amb 246 vots a la votació online, a la que encara s’han de sumar els vots per telèfon.

Recomanacions personalitzades