Lluís Carrasco: Malgrat tot… no callarem!

Certament, tal com diu en Ricard Domenech de CiU en un article meu anterior que ell citava, jo explicava que calia convertir la indignació en democràcia  i que la majoria parlés, que es fes sentir, ja que després de les eleccions sols ens quedaria més indignació i lamentacions.

És cert que la gent ha votat i ha expressat la seva voluntat, és cert que la força més votada a Catalunya ha estat CiU, però no és cert que sigui de forma contundent,  ni que s’hagi imposat la voluntat de la majoria, com diu en Ricard.

Per veure-ho, agafem l’exemple de Molins de Rei, on CiU ha obtingut 4.185 de vots, front als 9.209 vots de les altres forces politiques. No podem oblidar tampoc l’important abstenció que ha comportat que el 28,57 % de les persones que amb dret de vot, no han anat a exercir aquest dret.

CiU a Molins de Rei tant sols ha obtingut un 31,81 % dels vots emesos  i un 22,32 % del conjunt del cens electoral, es a dir un 77, 68% de molinencs no els ha votat. És aquesta la majoria silenciosa que legitima les retallades i les politiques econòmiques i socials, tal com diuen des de el Govern? CiU ha obtingut uns bons resultats però empíricament no es pot afirmar que la majoria de vilatans/es i la majoria de catalans/es, ha donat suport a CiU.

És cert que la gent d’ICV, malgrat haver tingut un bons resultats guanyat vots i escons, no estem satisfets i no estem contents que CiU, amb les polítiques que està practicant, hagi estat la força política mes votada. Menys encara que tot just dos dies després de les eleccions, el president Mas ens anunciï la continuïtat de la política d’ajust dur, amb noves retallades, tant en ocupació pública com en plantilles i salaris, l’augment de preus en serveis bàsics (aigua, transport públic, gasolina, medicaments, matrícula de les universitats…) i noves privatitzacions i retallades en serveis públics (mitjans de comunicació públics, entre d’altres).

En Ricard ens acusa de perdre la dignitat per acusar-los de “frau democràtic en tota regla” (aquestes van ser les paraules exactes que va dir en Joan Herrera). M’agradaria preguntar a la ciutadania si és o no frau democràtic amagar les autèntiques intencions abans i durant les eleccions i desprès dir que el vot era per avalar les retallades. 

Però no cal anar massa lluny, la resposta ens la va donar el mateix portaveu del Govern de la Generalitat, el Sr. Francesc Homs, que va afirmar en una entrevista el passat 23 de novembre a RAC1: “No es van presentar els pressupostos abans del 20-N, perquè les retallades anunciades necessiten de grans consensos, i en campanya electoral haurien estat una bomba de rellotgeria per al debat parlamentari”. Una forma com altra de reconèixer que el Govern tenia preparades les retallades i que no van voler anunciar-les durant la campanya per les conseqüències electorals que podrien haver tingut per a CiU durant les eleccions del passat diumenge”.

El problema de veritat és que la dreta dura ha perdut la dignitat i la vergonya fa temps i està impulsant a tots els estats europeus, brutals retallades a l’estat de benestar social i de les condicions laborals dels treballadors, amb l’excusa de la crisi econòmica que ells mateixos han creat… algú te dubtes de qui son “els mercats“?

Perquè està clar que fa temps que l’ajust dur, les retallades i les contrareformes laborals s’han demostrat inútils, no han reactivat l’economia i ens han instal·lat en l’actual fase d’estancament econòmic i l’augment de l’atur. I són injustes, perquè fan recaure indiscriminadament en la majoria de la població els costos de la crisi, i castiguen, així, els sectors més desafavorits.

Pel que fa al tema dels indignats/des que tant preocupa al company de CiU, dir-li que la gent d’ICV hem estat completament respectuosa amb aquest moviment, sense fer cap ingerència; un altre cosa es que moltes de les idees, arguments, consignes i propostes que hagin sortit en els debats, o bé ja havien estat defensades i proposades per nosaltres o bé que agafem les noves i positives i les intentem traslladar a les institucions i al Parlament… és això ser descarat i infame i practicar el totalitarisme ideològic? La infàmia és intentar desprestigiar al rival polític utilitzant el joc brut, acusacions falses, desqualificacions, insults, etc., i està demostrat que nosaltres aquestes pràctiques no les hem utilitzat.

Jo també estic fart de la demagògia populista i el totalitarisme ideològic d’una dreta omnipresent i omnipotent que controla, l’economia i  els mitjans de comunicació, i que intenta formular un discurs únic pel que fa al percepció del que esta passant, modelant a la seva conveniència l’opinió pública, mitjançant totes les formes possibles… qui son els poderosos que controlen els mitjans de comunicació de tot tipus i imposen la seva visió ideològica del món?

A Molins de Rei, per part nostra, ponts de diàleg per crear treball, acabar amb l’atur, garantir els drets de les persones,  les garanties socials i oposar-nos de forma decidida a les retallades que perjudiquen al conjunt de la ciutadania, tindreu tots els que vulgueu.  Però no ens busqueu per a la claudicació, el cofoisme, i la resignació, doncs nosaltres com sempre no callem, ni callarem, en el carrer, en l’ajuntament i en els parlaments.

Pel que fa a la frustració (dels ciutadans indignats?) que ens recomaneu no traslladar al carrer, esteu tranquils doncs si és cert que la majoria de la ciutadania  us dona suport i està d’acord amb les retallades i amb les vostres polítiques de privatització, no hi hauran mobilitzacions populars al carrer per molt que nosaltres les recolzem o impulsem.

Per últim seria recomanable  ja sigui per simple regla de bona educació que deixeu  de dir-nos: infames, descarats, totalitaris, demagogs populistes, indignes, etc.   Doncs per molt que intenteu desqualificar-nos i insultar-nos, tal com deia Marcelino Camacho : “ni ens van domar, ni ens van doblegar, ni ens van a domesticar” . I per suposat… NO ENS FAREU CALLAR!

 • marcel Marin

  Parlar de resultats electorals per part dels partits polítics, sempre se sent que sempre tots guanyen, però mai havia escoltat, que a un partit que guanya unes eleccions, es compti amb tot l'espectre polític que té vots, se li sumi qui no vota per oferir un resultat partidista. Amb aquesta manera de fer les comptes, em sembla que el seu partit en les eleccions municipals mai va tenir aquesta majoria que vostè defensa?
  Parla de frau democràtic? només li posaré un exemple, perquè ara (2011) ICV advoca per una taxa especial a les nuclears, no va estar governant durant 7 (2003) anys a La Generalitat, fent bandera de l'ecologisme? Si diu que és un frau per no informar abans, només assenyalar-li que després de les eleccions al Parlament i abans de les municipals es van efectuar algunes retallades en sanitat (de les quals vostès les van utilitzar legítimament en la campanya electoral) que s'hauria haver fet, no fer res abans de les eleccions municipals, per tenir millors resultats?
  Només recordo que l'actual crisi comença l'any 2007 i fortament a partir de 2008 amb el cas Lehamn Brothers, no va ser una crisi dels mercats? Qui governava llavors a la Generalitat? Quines mesures van pendre ? El altre dia a TV3 Joan Herrera ni tant sols va tindre la decencia de una mica de responsabilitat en la gestió de l'anterior govern.
  Vosté creu sincerament que qualsevol Govern (dretes o esquerres) li agrada prende mesures impopulars com fer retallades ?

  • Enric Piera

   La dreta ( CiU ) defensa el privilegi d'uns pocs per sobre dels drets de la majoria. Una pregunta: quines mesures ha engegat l'actual govern de La Generalitat per reactivar la economia ? Només una: beneficiar les mútues sanitàries. El que sí que se li pot retreure a les esquerres a Catalunya és no haver estat prou valentes per lluïtar contra aquest capitalisme que ens asfixia i ens aboca a la misèria ( actualment el 20 per cent dels catalans estan per sota del llindar de la pobresa ). CiU s'ha finançat irregularment, Artur Mas ha defraudat 800.000 euros evadint capitals…, un alt dirigent de CiU està implicat en el cas Urdangarin…els fets del Palau de la Música…aquest és el seu model, sense cap dubte.

  • Indignada

   Sr. Marín, està clar q a cap govern li agrada fer ajustos, però el que està clar es que hi ha formes i formes de fer-ho….la dreta de CIU RETALLA en serveis bàsics com són educació i sanitat, la dreta de CIU retalla als qui menys tenen…això si, la dreta de CIU no retalla als rics!!!!!

   SI als ajustos en despeses prescindibles com poden ser les dietes i complements dels polítics i alts càrrecs siguin del color polític que siguin

   SI als ajustos en despesa protocolària i altres despeses superflues

   SI a l'impost de Successions i Donacions pels qui més renda tenen

   SI a la modificació del tram autonòmic de l'IRPF per les rendes altes i que tributin més les rendes del capital mobiliari

   NO a les retallades en serveis bàsics com sanitat o educació

   Aquesta vegada que paguin la crisi els qui més tenen….que la classe treballadora ja hem pagat bastant al llarg de la història….un altre forma de fer ajustos i retallades és possible!! No es enganyin!!! Simplement a la dreta no li dona la gana de fer-ho

   L'esquerra haurà tingut els seus encerts i decenterts al llarg de la història….però empobrir i anar contra els més dèbils i els qui menys tenen no

 • Teresa

  Carrasco : No no nos convence su réplica al Sr. Doménech (CIU) , Eso de querer convertir la indignación en democrácia y que la mayoría pueda hablar, no es lo más adecuado que lo diga Ud ni los de su partido ICV , ya que precisamente Udes los de UCV en las anteriores legislaturas implantaron un clima stalinista de control e impidieron la voz del pueblo en los plenos, restringieron la intervención libre de los regidores y establecieron esa ridícula regla de responder a las preguntas un més después de formularlas. Eso ya no se usa ni en la URSS
  Ud y el Sr. Doménech , con sus replicas políticas nos quieren confundir, Las gentes de Molins de Rei en las recientes elecciones si ha votado a CIU y al PP no es por los méritos de los dirigentes y militantes locales ( Marti , Casals, Santamans, etc .) sino simplemente por inercia nacional y por considerar que sus gobiernos son lo menos malo de lo peor para sacarnos de la crisis. Buena parte de la crisis esta ocasionada por la aquilosada estructura y duplicidades en cargos los funcionarios chupatintas ( excepto enseñanza y sanidad). En mi opinión los gobiernos deben privatizar más y no meterse en berenjenales ruinosos como lo han hecho Udes en Molins con todo eso de las placas del Moli, Molins Energia, Habitatge, soul Museo, Radio MR , etc.etc.

  • Teresa

   Creo que le la demasiada importancia en eso de si los recortes de CIU se anunciaron después y no antes de las elecciones, “Que importa si el gato es blanco o negro, lo importante es que caze ratones” , El resto del escrito y de sus intenciones, así como la propaganda política de ICV, no nos interesa a la ciudadanía, y podía enviársela al Sr. Doménech por e-mail
   El Sr. Marcelino Camacho con eso de : “ni ens van domar, ni ens van doblegar, ni ens van a domesticar” , está totalmente equivocado, Los trabajadores estan domados por sus amos y por el fútbol , están doblegados por el dólar y están domesticados por los políticos como una nueva religión a la que hay de adherirse.

   Domenech : Ciertamente, en números, CIU ha ganado, pero, no nos confunda, Las gentes de Molins de Rei y esa mayoría silenciosa si han votado a CIU y al PP no es por los méritos de los dirigentes y militantes locales ( Marti, Casals, Santamans, etc) sino simplemente por inercia nacional y por considerar que son los menos malos dentro de lo peor para que sus gobiernos nos saquen de la crisis. Todo lo contrario de lo que llevamos visto de CIU en Molins en estos 100 días. Buena parte de la crisis esta ocasionada por la aquilosada estructura y duplicidades de los funcionarios chupatintas. En mi opinión los gobiernos deben privatizar más y no meterse en berenjenales ruinosos como eso de placas del Moli, Molins Energia, Habitatge, sueldo Museo, Radio MR , Molins Bus buit, Repetidores de telefonía, etc. Y la ordenanza de CIU contra los de repetidores de telefónicos ha hecho que las operadoras nos tengan el la Lista Negra, y esto evita el desarrollo en nuevas tecnologías de Molins

   • Teresa

    ¿ CIU no quiere callar? , pues hoy dia 2 en el espacio de la voz del regidor por la RMR , la Santamans no se ha presentado,… como tampoco se presento en la inauguración del nuevo CAP , El Sr. Arcas (ICV) en la actualidad, tiene una bronca permanente con CIU por el ahueco el ala y deslealtad de CIU al desmarcarse a la callada, en los últimos meses del anterior equipo de gobierno, No, no deben callar,…. Udes mismos se callan.
    El resto de su escrito es pura palabrería política de CIU y no nos interesa a la ciudadanía, y podía enviarsela al Sr. Cararsco (ICV) por correo.

    • Teresa

     Indignada : No , no me convence , eso de “Perquè no pujen els impostor als que mes tenen i no a qui menys tenen? , ¿ O somos capitalistas o somos comunistas? , No hay que mezclar los sistemas. Los inteligentes y los ricos con su ambición de querer más ayudan a los demás. Finalmente, con tantos impuestos a la clase media media catalana a favor de la clase baja y de los emigrantes, se va a destruir el sistema.
     Piera (CUP) , marcel (CIU) : Es mejor que se intercambien sus e-mails y que se lo cuenten entre Udes. A los lectores de Viu molins nos aburren sus réplicas.

     • Enric Piera

      Teresa, penses que les teves opinions interessen gaire ?

     • Indignada

      Sra. Teresa, deje de decir tonterías…de otra cosa no entenderé pero de sistema tributario español y catalán y de presión fiscal si que entiendo un rato, así que eso de que los inteligentes y los ricos con su ambición de querer más ayudan a los demás es totalmente FALSO!!! La época de Adam Smith padre de la economía nos queda un poco lejos no cree??…ese discurso es de una persona de DERECHAS y es falso!!! nuestro sistema tributario se puede mejorar y se puede perfeccionar así que deje de decir sandeces….de nuevo la reto a que esa afirmación me la demuestre con hechos y con pruebas, que yo encantada la rebatiré

     • Teresa

      indignada : Con tantos impuestos a los ricos y a la clase media alta catalana van a matar la gallina de los huevos de oro , Desaparecerá la iniciativa empresarial y si la hubiera invertirian fuera y el resto de los españoles nos quedamos como en Andalucia esperando la sopa boba del Pirmi . Por mucho que entienda Ud. de fiscaliadad no quiere decir que entienda en algo de economia. Con impuestos no se soluciona nada , Para reactivar la economia española hay que quitarse el lastre que suponen los funcionarios ( excluido sanidad y enseñanza) , y dejar de consumir productos fabricados en Asia (tiendas chinas,Mango, Kia, etc. ) y Alemania ( Mercedes, BMW, Audi, etc. ), y consumir solo productos españoles o fabricados en España, como hacen los franceses en Francia. Saludos

     • Indignada

      Teresa, que yo sepa el sujeto pasivo de Sucesiones y Donaciones e IRPF es la persona física y no la jurídica, así q no entiendo q tiene q ver éstos impuestos con el mundo empresarial….sigo diciendo que su discurso es de DERECHAS…en fin, si Ud piensa q sabe más de economía q yo, felicidades, yo se q no es así….. Un saludo

 • Lluis Carrasco

  Sr o Sra. Teresa … pues no sabemos quien es usted…. mientras los demás nos identificamos con nombres y apellidos y damos la cara y nuestra opinión…. quiero decirle con toda cortesia que esta vd en su derecho de discrepar con las opiniones de los que escribimos, pero es bueno que sepa que la única persona que aburre con sus comentarios repetitivos, destructivos y negativos. es usted… Hay algo bueno en el mundo ? Hay algo bueno en Molins de Rei ?

  • Teresa

   Carrasco , ¿Ahora resulta que para tener una opinión en Viu molins hay que enseñar el DNI, el NIF , el IAE, y llevar el carné del partido en la boca? , "Que más da que el gato sea blanco o sea negro, lo importante es que caze ratones" , En nuestro caso, lo importante es dar una opinión y no el tener que identificarse con el pasaporte. ¿ Lo le parece?
   Hay muchas cosas bonitas en Molins, pero parece que con los bodrios que ICV ha creado con su gobierno , las destruyen todas, como la Plaza del Moli con las placas y la terraza del bar, Molins Energia, Molins bus siempre vacio, Baldosas móviles, Mercat goteras, etc etc.

 • Gerard

  el DNI, NIF, i altres documents no calen… però li agrairia que no parlès en boca de nosaltres, sinó referint-se en primera persona. O es que representa a algún grup que desconec?

  • Teresa

   Gerard : Le agradézco su bénia, y de que me exima de presentar documentación para dar mi opinión en el Viu molins. De momento , he de informarle que, no pertenezco a ninguna endogamia política , ni de las que dícense culturales de Molins de Rei, Hablo por mi única boca y me basto, Saludos.

 • Oscar r

  Molt decebut pel to dels comentaris que aqui s'exposen i més després de veure que molts són de polítics que descalifiquen, sermonejen, i ataquen fent servir arguments de revanja politica. Encara estic per llegir algun comentari constructiu i propostes "reals" per ajudar a sortir de la crisi i no filosofia econòmica, plantejaments utòpics, critiques de dreta-esquerra.
  Per mi totes les opinions són respectables, sobretot amb les que no estic d'acord ja que són les més dificils de respectar.

  Un molinenc.

 • Oscar R.

  Molt decebut pel to dels comentaris que aqui s'exposen, sobretot en veure que alguns són polítics de la meva vila.

  Totes les oponions són respectables, sobretot les d'aquells amb els que no estem d'acord, sobretot aquestes.

  Un polític ho hauria de conèixer.

  M'hauria agradat trobar comentaris més constructius, i menys llenya.

  Un molinenc.