Una campanya comarcal recull imatges contra la violència masclista

El Servei Comarcal de Joventut i el Consell de les Dones del Baix Llobregat han posat en marxa la campanya “Talla ja”, una campanya de sensibilització 2.0 amb una perspectiva jove, que recull imatges i missatges de suport de tota la comarca contra la violència masclista.

La regidora d'Igualtat Dona-Home, Jessica Revestido, és una de les adherides a la campanya // Consell Comarcal del Baix Llobregat

En els darrers mesos, les dades publicades en matèria de violència masclista entre parelles joves i adolescents no fan altra cosa que confirmar que encara falta molt per fer en el camí cap a la igualtat entre dones i homes, entre nois i noies. El nombre de denúncies continua creixent, mentre tantes i tantes noies pateixen cada dia petites microviolències, que sovint passen desapercebudes però que són igualment inacceptables. Controlar el mòbil o la roba sense cap respecte per a la intimitat de la persona, menysprear les seves idees i posar-la en ridícul, són actes, per desgràcia, massa habituals actualment.

En el marc del 25 de novembre, dia de la lluita contra la violència masclista, des del Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha volgut incidir aquest any en aquestes micro-violències que dia a dia pateixen algunes dones. Per fer front a aquestes actituds i posar de manifest el seu rebuig a la violència masclista, s’ha llençat una campanya de sensibilització que crida a les dones a “tallar”.

A través d’internet, la campanya “Talla ja!” demana una foto d’una persona sola o en grup i un missatge breu de recolzament. Durant aquests dies, es pot fer arribar al Consell Comarcal a través d’un web habilitat amb aquesta finalitat. Les imatges són publicades a la pàgina web i poden ser compartides a través de les xarxes socials.

A la iniciativa han participat alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, com la regidora d’Igualtat Dona-Home de l’ajuntament de Molins de Rei, Jessica Revestido. També s’hi han adherit personalitats com Jordi Evole, premi Ondes al millor presentador de televisió, el cap d’informatius de BTV, Xavier Muixí, a més de  joves, centres educatius, professionals i ciutadans i ciutadanes de la comarca.

Recomanacions personalitzades