Ricard Domènech: I a sobre hem de callar?

Novament hem tornat a guanyar les eleccions a Molins de Rei. En un any ho hem aconseguit per tercera vegada. I per sobre de tot ho hem aconseguit perquè els molinencs i les molinenques heu tornat a dipositar la vostra confiança, un cop més, en CiU. Us ho hem demanat i heu respost. Moltes gràcies als  4185 vilatans que heu donat un cop més suport a la nostra crida.

Una crida basada en la confiança i el suport que dipositeu en CiU com a partit, però també en els projectes, les idees, accions, les actuacions que hem traslladat a l’àmbit local. I per entendre aquest gran present cal fer una mica d’història. Fa quatre, l’any 2007 un grup reduït de persones a CDC de Molins de Rei vam arribar a la conclusió que havíem d’intentar capgirar una situació que es mantenia des dels inicis de la transició democràtica. CiU no era percebuda com un partit que pogués liderar i transformar la vila, en definitiva, com a una opció de govern per al poble.

Des del lema de les municipals del 2007, “Una nova manera de fer política” al del 2011 “Sabem on anem” una quantitat  d’actes, xerrades, carpes, actuacions al carrer, reunions amb entitats, la feina descomunal del grup municipal, l’executiva que es va posar al capdavant del partit, la implicació de militants i simpatitzants en el projecte,i per sobre de tot el lideratge exercit per en Joan Ramon Casals, ha aconseguit que la percepció i la consciència que existia de CiU com a partit hagi canviat; i ara sí, ara ja  es pot considerar  a CiU també a la vila, com una opció de govern,  i com a un partit consolidat, el principal partit en l’àmbit municipal. L’esforç ha valgut la pena i hem sortit tots guanyant, tal com demostra que hem estat el partit més votat en les tres últimes eleccions al  darrer any.

I aquest fet és fonamental. Demostra que a la vila hi ha una GRAN MAJORIA SILENCIOSA, però que es manifesta el dia de les eleccions, i que durant l’últim any a Catalunya i a Molins de Rei dóna ampli suport a CiU i a les seves polítiques.

I a sobre hem de callar? És clar que no. N’estic fart de la demagògia populista de les esquerres, i us demano a tots el votants de CiU que no calleu. I m’explico. Les esquerres tot i que ara s’amaguen han plantejat aquestes eleccions com un plebiscit a les polítiques del govern Mas.

Cito textualment per exemple l’article d’en Lluís Carrasco, president IiE a Molins de Rei, escrit al diari digital Viu Molins de Rei el passat 8 de novembre i que deia “Estic convençut de que és l’hora de convertir la indignació en democràcia,d’imposar la voluntat de la majoria, de que manem els que realment “paguem” per sostenir aquesta societat. El 20 de novembre tenim l’oportunitat d’expressar-nos i fer-nos sentir. Si no ho fem, després sols ens quedarà més dosi d’indignació i lamentació”.

Doncs dit i fet. La gent ha votat, ha expressat la seva voluntat i ha donat suport novament de manera contundent a CiU. S’ha imposat la voluntat de la majoria, tot i que a Iniciativa sembla que no li agrada. Per tant seria recomanable  que en la mesura del possible, intentessin no traslladar la seva frustració política al carrer.

Per cert, dos dies després de les eleccions, Iniciativa ja hi torna. Acusa a CiU de frau electoral. Aquesta gent ha perdut la dignitat. Un partit que de manera descarada i infame es va intentar apropiar del moviment 15M, amb els minsos resultats electorals que li ha significat, no hauria de fer el que fa sempre. Maltractar verbalment els que no pensen con ells. És absolutament preocupant el totalitarisme ideològic en el que està instal·lada Iniciativa, que evidentment a l’únic al que ens aboca és al trencament dels pocs ponts de diàleg que encara  puguin existir.

Del PSC en diré poc. Des del vídeo que van haver de retirar i que ja marcava el to de la campanya fins el tarannà  d’una ministra absent a Catalunya durant els últims quatre anys i que ha intentant fer de candidata durant la campanya, al capdavall els socialistes han obtingut un dels pitjors resultats de la seva història.

Per al final em deixo a la CUP. Un partit que ha demanat votar per l’abstenció, però que ha fet campanya al carrer en contra del govern Mas. I a Molins de Rei ho hem comprovat de forma explícita.

Em permetré fer una recomanació al grup de la CUP, ja que com a partit fa bandera de la transparència i d’estar en possessió de la veritat. No interpretin malintencionadament les dades electorals. I per tant, no menteixin als ciutadans de la vila.

L’abstenció, tal com deien diumenge a la nit, no va ser l’opció guanyadora a les eleccions a Molins de Rei. Si la decisió estava entre votar o no votar, àmpliament va guanyar la gent que va decidir anar a votar, fins a un 71,43%  enfront del 28,57% que no hi va anar. Perquè els hi recordo, per si no ho saben, que a l’abstenció no hi ha partits. Altra cosa és qui va guanyar les eleccions a la vila, quina va ser l’opció política més votada de les que es podien escollir. I sí, aquesta va ser CiU, tot i que a la CUP tampoc li agradi.

Tampoc poden fer el que van fer diumenge per la nit des de la CUP, que es comparar les eleccions del Parlament de Catalunya amb les eleccions al Congrés d’Espanya, per dir que a CiU a la vila havíem perdut aproximadament uns 600 vots entre unes eleccions i les altres. I de forma subtil atribuir-ho a les retallades. Novament el plebiscit.

Molt lletja aquesta forma de fer política. Saben vostès que aquesta no és manera de fer política, perquè les eleccions tenen situacions i contextos diferents que fa que no es puguin barrejar diferents eleccions per comparar-les. Però si volen jugar a això, fem-ho. He trobat a faltar la comparació amb les municipals del mes de maig, on trobem que CiU també era la força més votada i a sobre augmenten  en quasi 2000 el número de vots respecte d’aquestes municipals. I per tant hem d’entendre que les actuacions sistemàtiques de la seva part  per boicotejar la política municipal no ha trobat la resposta que esperaven en la gent, ja que el que ha fet la votació de diumenge és refermar el treball de CiU també a nivell de Molins de Rei.

Per tant encoratjaria molt sincerament a la CUP a que no jugui amb les cartes marcades i prengui una decisió. O fa política des de les institucions, treballant i cooperant amb la resta de formacions polítiques de la forma més transversal possible per cercar el màxim d’acords en benefici dels ciutadans de la vila o trasllada el conflicte, conflicte social, al carrer per acabar confrontant uns vilatans contra altres. Però les dues coses alhora ja no les poden seguir fent.

En tot cas és hora que la gent que ha votat i que ho ha fet de forma massiva i contundent a CiU no calli. Hem d’estar orgullosos del que som i del que fem, i per tant si cal alçar la veu per defensar-nos i defensar-ho, fem-ho allà on calgui.

 • Indignada

  Em sento ferida per les paraules del Sr. Domènech…..
  Els quasi 69% dels molinencs i molinenques que no vam votar a CIU a les passades eleccions generals tampoc ens hem de callar. No callem davant les retallades. No callem davant de les retallades en sanitat ni educació, no callem davant la pujada de la benzina, ni de les taxes universitàries, no callem davant el copagament, no callem davant la inminent pujada del transport públic, etc etc etc…en definitiva no callem davant la reducció de l'Estat de Benestar pel qual els nostres pares i avis van lluitar tant…i no callarem!
  Perquè no pujen els impostos directes en els trams més alts i no els indirectes que tots sabem que són regressius i afecten a qui menys tenen? Perquè no torna l'impost de successions? Subvencions de dos milions d'euros al grup Godó? Ara més que mai els qui més tenen són els que més han d'aportar i no al revés…..

 • Enric Piera

  No és cert que no es puguin mantenir els drets sanitaris o laborals de la població. No volen que els tinguem, perque la dreta, catalana o espanyola, MAI ha compartit els ideals de igualtat de drets entre les persones. Ara, sota l'ampara d'un liberalisme descontrolat que ha provocat una crisi induïda, falsa ( no és crisi energètica, ni productiva ), és una crisi "de confiança" dels grans especuladors de la banca per no poder mantenir les seves pròpies espectatives d'enriquiment.
  Davant aquesta mentida, davant aquest capitalisme que deixa un de cada 6 catalans per sota del llindar de la pobresa, davant el fracàs del sistema capitalista per garantir la dignitat i els drets de tota la població jo em pregunto: I a sobre hem de callar ?
  Els que defensem els valors de la igualtat en drets de les persones no renunciem a fer pedagogia perque tothom s'adoni que les construccions ideològiques de les èlits no poden ser assumides per la majoria de la població sotmesa als seus dictats. Aquest és el fracas que fa que molts ciutadans, enganyats pel "somni capitalista" siguin els defensors i sostenidors del liberalisme. Salut !!

 • Josep

  Ricard, hi ha una cosa indiscutible i objectiva: CIU va ser la força politica més votada en les darreres eleccions, i també en les dues anteriors.
  A partir d'aqui cadascú pot fer les interpretacions que vulgui, però crec que és perillós que en conclogueu que hi ha una majoria silenciosa que us dona suport. La majoria, i també és objectiu i indiscutible i estic d'acord amb la indignada, no va votar CIU (aquest gairbé 69% ).
  Respecte suposats plebiscits sobre les retallades, una mica el mateix. En 23 anys de govern de Pujol no vau guanyar cap eleccions estatals i llavors no interpretaveu que la gent volia un canvi en les politiques de la Generalitat, per tant, interpretar-ho al revés quan us convé és fer trampes.
  I francament, entec que esteu reben molta pressió, part de la qual us l'heu ben guanyat: vendre retallades com a imprescindibles quan heu retirat l'impost de successions són ganes de fer-s'ho dificil. Ara aquest gran pet final del teu article amb tant de ressentiment crec que és estalviable. Acusar la CUP de prepotència intelectual i després permetre's el luxe d'encortjar-los i recomanar-los és bastant prepotent.

 • Lluis Carrasco

  Donades les al·lusions directíssimes al meu anterior article , i la quantitat de referències personals i desqualificacions cap a ICV , no contestaré en aquest espai, sinó amb un nou article que contestarà punt per punt , les "opinions" del Sr. Ricard Domenech i de CiU de Molins de Rei .

 • marcel Marin

  Després de llegir l'article del Sr.Ricard i algunes respostes voldria fer unes consideracions a aquestes últimes:
  A la indignada que se sent ferida -l'estat del benestar el patrimoni de tots, quan es diu tots és tots del 100%, no entrare en valoracions de qui posa en perill, si continuar amb un estat de despeses superior al d'ingressos (passat )? Si s'han gestionat bé els recursos? D'altra banda parlar del 68% que no vot a CiU evidentment si vols englobar aquest nombre també junts partits de diferents pensaments i aptituds (PP, PSC, ERC, ICV, PxC) junts sumen un 61,67% ..

  A Enric Piera encara que en l'article rep una acusació directa a la CUP en apuntar l'abstenció com a pròpia (veure twiters dels regidors de la CUP la nit electoral) ens ofereix una classe d'on ve la crisi que és de la societat capitalista, millor que classe perquè no aportes alguna solució al sistema actual del capitalisme? Pots explicar-nos un model d'algun país del món?
  A Josep només dir-te que no són paraules de ressentiment, sinó una resposta als continus atacs, o penses que s'ha de seguir callat, encara no escoltat res de la solució d'un tema com la Deixalleria i l'acord amb els treballadors ( manifestació el dia de composició de l'Ajuntament amb diferets menbres de la CUP)
  Finalment al Sr.Carrasco tots som presoners de les nostres paraules i fets, és veritat l'acotació del seu article? És veritat que el seu candidat va expressar en multitud d'ocasions en erigir-se la veu dels indignats? És veritat que dos dies després de les eleccions es va acusar de frau electoral per part del Sr.Herrera ?

  • Enric Piera

   Marcel: I S L A N D I A

   • marcel Marin

    Be, almenys tenim un exemple per poder raonar….. Inslandia (no entrare en demogràfia, cultura i clima) un pais democràtic i CAPITALISTA, amb governs de centre-dreta i centre esquerra.Ara mateix amb un govern d'esquerres i una de les seves mesures de govern segons el periodiste islandes Kristinn R. Olafssón el seu govern
    "A Islàndia s'ha vist fortes retallades en la sanitat, l'educació i altres sectors públics. És una crítica que alguns fan a la Primera Ministra, Jóhanna Sigurdardóttir, que se suposa feminista, però paradoxalment, la seva política està resultant una mica hostil cap a les dones. Cal tenir en compte que són sectors ocupats majoritàriament per dones els més perjudicats per aquestes retallades. La major part del professorat són dones, i una cosa similar passa amb la sanitat.

    D'altra banda, s'està enquistant el problema de l'atur, i comença a haver atur de llarga durada. També hi ha hagut retallades salarials o congelació de sous a la vegada que els preus pugen."

    Es aquest el teu exemple ?

    • Enric Piera

     Però s'ha pagat el deute als grans especuladors ? NO. Quines son les retallades en sanitat a Islandia ? com aquí ? quina és la taxa d'atur a Islandia ? com aquí ? El capitalisme descontrolat ha fracassat i l'unic que ens ofereix és que la majoria de la població visqui pitjor per poder pagar "la factura dels especuladors"…entre ells el pare d'Artur Mas i el propi Artur Mas ( 800.000 euros ). És aquest el teu exemple Marcel ? El president de La Generalitat era titular d'un compte que va "evadir" 800.000 euros d'impostos i ens voleu donar lliçons de moral ? http://www.elperiodico.com/es/noticias/elecciones

     • Enric Piera

      Abans de donar lliçons de moral Marcel millor donar exemple, seria d'agraïr per part de CiU…

     • marcel Marin

      Tranquil Enric, semblava que ens donaries dades del teu exemple, però clar amb un titular a la premsa sembles que tens prou ,la taxa d'atur abans de la crisis era del 1% ara del 8,5%. (ja ens agradaria a totos aquesta xifra) en la entrevista amb el periodista Kristinn R.Olafson de la Radio Publica d'Islàndia diu respecte al deute del" grans especuladors" hi ha dos deutes el primer de caracter intern per la seva bombolla inmobiliaria, que s'ha fet carrer L'Estat amb injeccions de diners amb els Bancs (com aqui) un altra es la deuta creada per un banc amb un fons d'inversió INCESAVE de deuta islandesa venuda a Anglaterra i Holanda que el Govern Islandes es nega a pagar sota la pressió publica, a l'hora de la veritat les negociacions amb el FMI es per pagar aquesta deuta amb un nou acord que comença el 2016 durant 30 anys amb 4.000 mil.lions d'euros anuals . Tant el govern com l'oposició estan d'acord amb aquesta negociació.

     • Enric Piera

      http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/p… Islàndia surt de la crisi sense pagar els especuladors…que curiós…però aquesta notícia no es fa pública perque els pobles d'Europa farien el mateix !! Per què les dretes defensen els interessos dels més poderosos ?

     • Enric Piera

      El govern Islandés va nacionalitzar el 90 per cent del sector bancari. Ostres, acabada la banca privada la economia es refà, tot el contrari que aquí…quin exemple més perillòs per alguns…no Marcel ? resultarà que els diners dels ciutadans honrats en bancs públics ajuden a reactivar la economia. Quan dic ciutadans honrats no em refereixo ni al pare d'Artur Mas ni al propi Artur Mas, president de la Generalitat, titulars d'un compte ocult a l'estranger descobert pel famós robatori d'un disket…800.000 euros estafats en impostos d'aquests dos "pajarus"…..Aquest és el president del nostre pais ? el que ens retalla drets alhora que evadeix impostos ? quina vergonya Marcel. salut !!

     • marcel Marin

      No saps raonar sense desqualificar i posar-hi la teva "coletilla", llavorsperds tota la teva objetivitat….. sembla que no , però per la teva informació el FMI va intervindre amb 2.100 mil.lions d'euros a Islàndia,+ 2.200 mil.lions d'altras països nordics, a més de que encara arrosega la deuta amb 4.000 mil.lions d'euros amb 320.000 persones d'Anglatera i Holanda, una part del prestec del FMI son pels interesos del la deuta del l'any 2009 i 2010 i amb un compromis de pagar la deuta a partir del any 2016 durant 30 anys…. Ahh va nacionalitzar el 100% del sector bancari i si de cas no sap greu podries dir les fonts de les dades que dones, jo t'he donat un nom el periodista Kristinn R.Olafson .
      Per ultim ens podries dir per trasladar l'exemple a casa nostra, en primer lloc per desgracia Catalunya no té l'status de pais reconegut i per tant els seu marc juridic no permet ni la nacionalització de bancs a més s'arrosega un deficit fiscal brutal amb Espanya , a partir d'això podrem discutir de model , solsament parlare del patiment del poble islandes amb les mesures dels ultims tres anys. El diario El Economista nos muestra los efectos de la suspensión de pagos en Islandia: “La reacción fue brutal. En noviembre de ese mismo año, la corona islandesa ya había perdido un 58% de su valor, la inflación se disparó hasta el 19% en enero de 2009 y ese mismo año la economía se contrajo un 7%. El primer ministro, Geir Haarde fue obligado a dimitir en enero de 2009 y ahora se enfrenta a los tribunales”. El país sufrió, además, la emigración más grande desde 1887.

     • Enric Piera

      Qui es desqüalifica és qui estafa 800.000 euros d'impostos com el pare d'Artur Mas i el seu fill. Dir veritats no és desqüalificar. És simplement dir la veritat que els mitjans sota el domini convergent no s'atreveixen a publicar.

     • marcel Marin

      No en pots dir res de les dades d'Islàndia ? Crec que si es el model a seguir s'hauria d'aportar dades ? Per exemple com reformar la seva Constitució, del mateix periodista islandes :
      " Aquest moviment va sorgir pel fet que molts consideren l'actual constitució d'Islàndia desfasada. Va ser adoptada amb la fundació de la República i la definitiva independència d'Islàndia, el 1944, però la seva base es remunta a la constitució concedida el 1874 per Dinamarca, país del que llavors depeníem. Motiu pel qual el Parlament va decidir convocar eleccions perquè es triessin 25 ciutadans per crear una càmera paral · lela, és a dir un Parlament constituent la tasca seria proposar una nova constitució. Al final, es van presentar 522 candidats. Per ser un d'ells, els únics requisits eren ser ciutadà islandès, major d'edat i tenir l'aval d'un cert nombre de persones.

      Llavors, es van convocar eleccions el 27 de novembre passat i van ser elegits els 25 membres del formalment anomenat Parlament Constituent Assessor. Però després dels comicis, que certament van tenir només una participació d'un 36,7%, tres dels candidats que no van ser elegits van denunciar irregularitats en la votació. Entre altres coses, al · legaven que les cabines per votar no complien la llei, perquè eren de cartró, i en teoria, segons els denunciants, podies veure el que votava el del costat. En realitat, sembla impossible que et fixis en els 25 candidats que està marcant el teu veí. Però el Tribunal Suprem, la més alta instància judicial islandesa, va decidir que la votació era nul · la per aquestes irregularitats."

  • Indignada

   La indignada és partidària d'equilibrar el pressupost via ingressos, és a dir, incrementant aquests (per exemple, q torni successions i que incrementin IRPF als qui més tenen) i no via despesa, retallant l'Estat de Benestar com està fent CIU….jo sóc la primera partidària d'ajustos en despeses prescindibles…però el que no trobo just és que ES RETALLI en serveis bàsics

 • Enric Piera

  4185…han votat CiU. Ricard, usar les xifres per sentir-se recolzat és molt perillós. Jo en tinc una encara millor: 4343 molinencs han signat contra les retallades en sanitat. 4343 que no estan d'acord contra les retallades…Ricard no heu guanyat rés, perque les eleccions eren a les espanyes, perque heu aconseguit el 20 per cent a Molins ( què pensa l'altre 80 per cent ?) i sobretot, perque 4343 molinencs i molinenques han manifestat la seva oposició clara a les retallades que el govern de CiU aplica al poble.
  Ho sento Ricard però heu perdut per…158 vots…Molins de Rei està contra les retallades, com ha quedat ben clar !!

  Salut !!

  • marcel Marin

   No Enric no es utilitza les xifres per sentir-se recolçat es dona una dada de persones que van votar a un partit amb unes eleccions (altres s'atribueixen tota l'abstenció) Ara be donar com a dada les persones que han signat contra les retallades 4343 (persones majors de 18 anys) 24 hores d'urgències al CAP de Molins de Rei (jo inclòs i altres persones de CIU) i si agafo la teva argumentació vol dir que el 79,7% esta a favor de les retallades ? Estic segur que podràs agafar altra argument més lògic

 • El senyor Ricard Domenech tant sols ha posat negre sobre blanc el que pensa la majoria d’aquest país. Que es el mateix país que IC , PSC i ERC han deixat a la ruïna. Que es el mateix país on un grup de peluts amb gos (pobre gos) es dediquen a ocupar el que no es seu, embrutar els espais públics i fer proclames incendiaries de democràcia real i quan el papa els ha de treure d’un enrenou o els hi toca la rifa, fugen com a rates escuades amb la cua entre cames. Si senyors, el mateix país que no protegeix al nostres, el mateix país que te un índex de pobresa escandalós i que estàn al nostre costat, potser en el mateix replà però una sèrie de senyors fan proclames i manifestacions i desprès es tanquen a casa seva amb el comandament de la de plasma de 54 “. Ja està bé d’hipocresia i de cinisme.
  I potser els molinencs tindrien que preguntar-se perquè l’ex alcalde està tan ben “col.locat” i si ell te l’honestedat que cal tenir, ho explicarà així com el sou que s’embutxaca.
  Amb 4000,00 e al mes es pot ser la repunyeta de solidari i ecosostenible i reclamar democràcia real. Això si, a Molins teniu una pèrgola solar feta per IC que ha costat el que no està escrit, que està en ombra com el rellotge de Sant Pol i que a sobre, no està connectada a la xarxa elèctrica i no dona benefici.
  Gracies senyors d’IC. Potser que ara toca que estiguin 20 anys allunyats de qualsevol poder per que el país aixequi cap.

  • Indignada

   No sé que te a veure la pèrgola en tot això però vostès, els de CIU, els pro Retallades, els q s'estàn carregant l'Estat de Benestar , els q nomès volen afavorir els rics….últimament sempre ataquen amb les fotovoltaiques…vostès també són CO-Responsables de la pèrgola….vostès també estaven en l'equip de govern ICV-CIU-ERC i en el seu moment, no van dir ni mu!!!! Que fàcil és carregar el mort als demès…i en clau municipal ja ho van demostrar….denunciant als socis de govern a uns mesos de les eleccions per irregularitats quan vostès estaven votant a favor de tot….en definitiva, no són de fiar….

 • Miquel

  El cens electoral de Molins de Rei és de 18.751 persones (dades del ministeri de l'interior). CiU ha obtingut 4.185 vots i això representa el 22,31 % sobre el cens. Si vostè interpreta que la gent que vota a CiU avala les retallades jo li podria dir que el 77,69% restant no avala les retallades ja que no ha votat a CiU.

  L'altre dia vaig escoltar el ple i el Joan Ramon es posava molt nerviós quan el noi de la CUP li va recordar que només arribar vostès van pujar els impostos als rics. No deien que els tripartit ha arruinat el país? però en canvi si que sobren els diners si és per perdonar impostos als rics?

  I m'agradaria, Sr. Ricard, que m'expliqués si és veritat que el Sr. Artur Mas tenia un compte bancari amb el seu pare en un paradís fiscal fins al 2002 i sinó recordo malament per aquell any aquest senyor ja era Conseller en cap de la Generalitat. Ho va dir el Maymó en el ple i vostès no van contrarestar-ho. Si és veritat és una vergonya per aquest país que un president tingui diners en paradisos fiscals!

  • Enric Piera

   http://www.elperiodico.com/es/noticias/elecciones… Amb aquests líders no es pot esperar gaire cosa…quina vergonya que el president de La Generalitat sigui un defraudador…però tranquils que TV3 no ho dirà mai…EL GOVERN DELS MILIONS……

  • marcel Marin

   Miquel si tens la mateixa manera de comptar que l'Enric ? Desprès hi ha unes afirmacions que millor que les tornis a llegir. De les paraules del Sr. Maymo al ple de l'Ajuntament de Molins de Rei millor ni parlar…… quantes mocions de caire nacional / internacional s'ha fet …… estem parlant de Molins de Rei, si vols fer aquestes afirmacions es molt facil a les properes eleccions al Parlament que es presenti la CUP com opció. De les acusacions del pare del Sr.Artur Mas ,ell segons l'informació consta com a "beneficiari" que no es "titular" de afirmacions aparegudes al diari El Mundo que segons com bufa el vent (per alguns) te credibilitat o no

   • Miquel

    Ja que vostè no ha desmentit la informació sobre el pare de l'Artur Mas ho he buscat pel google i he vist que la notícia apareix en diferents mitjans de comunicació i fins i tot he trobat que el jutge ha arxivat el cas perquè ha prescrit. Un cop més als rics els enganxen quan ja ha prescrit el delicte. Per sobre de tot de si l'han condemnat o no em sembla totalment immoral i reprobable que el president del nostre país estigués com a beneficiari d'un compte en un paradís fiscal. Jo em vaig equivocar en una declaració de renta per 124 euros i em va arribar la carta l'any següent i aquí hi ha gent que estafa més de 800.000 € i no els hi passa res! I per cert, en el ple municipal vaig escoltar declaracions de tots els portaveus parlant sobre temes que no eren estrictament de Molins de Rei i ja està bé que ens identifiqueu com a membres de la CUP a tots aquells que diem algo. A mi m'és igual el que fa la CUP o ICV o el que sigui. Jo només em dedico a escoltar el que diu tothom i a partir d'aquí ja decidiré el meu vot en cada moment.

 • Ricard Domènech

  A veure, anem a pams, perquè no podré dir tot el que vull i intentaré expressar millor la intenció de l'article d'opinió.
  Jo el que dic, sigui sobre cens o no, és que la força més votada a aquestes eleccions ha estat CiU i que una àmplia majoria de partits d'esquerra que a Catalunya havia plantejat com a un plebiscit al govern Mas les eleccions, les han perdut. I això al meu entendre vol dir que hem de governar per TOTHOM, no únicament de forma mediàtica, per aquells que habitualment fan molt soroll i que semblen que són molts i pot ser no són tants. I no estic jutjant la convicció de les seves raons, estic expressant les meves. idees, no rancunies.
  Sobre l'estat del benestar, és molt cansat. A Espanya i a Catalunya van ser governs d'esquerres qui ja van començar els ajustos l'any 2010, obligats per Europa, i aquí ni piular.

 • Ricard Domènech

  Per últim encara ningú ha discrepat del motiu de fons de l'article. Com pot ser que una força política que viu dins el sistema, demani l'abstenció, que la gent no participi a una convocatòria electoral.Tot i que lícit, difícil d'entendre. Pots votar en blanc, nul, però no participar? que jo sàpiga aquestes eleccions es convoquen sota el mateix reglament i pel mateix estat que va convocar les eleccions municipals

 • Anttons

  Ricard. CiU ha estat l'opció política més votada a Molins, això ningú pot rebatre … excepte tu mateix. Portat per una estranya necessitat de revengisme assumeixes la victòria de CiU com la victòria dels plantejaments defensats des de la coalició i la Generalitat sobre el que anomenes "les esquerres". Bé doncs t'informo que tu mateix dones el argument necessari per dir que CiU ha perdut aquestes eleccions. I ho ha fet front a les esquerres. Si aquestes estan formades per el que abans era el tripartit dir-te que superen en més de 1.800 vots a CiU i, per tant, a la gestió que des de la Generalitat s'està fent d'aquesta crisi. Davant d'aquest argument tu, o qualsevol altre que per aquí postea, em pot indicar que, llavors, les dretes han guanyat a Molins de Rei; cert. Amb el que situem a CiU al mateix espectre polític que el PP a UPyD i a PxC. Podem parlar també, en lloc d'esquerres i dretes, de nacionalisme català i espanyol. Tampoc aquí surt ben parada CiU perquè amb l'argumentari tan gastat per CiU que el PSC té el seu amo a Madrid assumiríem que el catalanisme ha estat també derrotat a Molins, de la mateixa manera que ha estat derrotat a la resta de Catalunya. Què queda llavors de les dues potes del discurs de CiU? doncs que la majoria dels votants han optat per no votar a qui gestiona la crisi a base de retalls i que la majoria dels votants han decidit no donar suport a l'opció sobiranista. ¿CiU ha guanyat les eleccions? diguem que ha estat el partit més votat

 • Josep

  Francament, a mi em segueix semblant indiscutible i objectiu tant que CIU ha estat la força més votada com que no representa la majoria, donat que sobre el 100% del cens només representa el 22.31% i per tant hi ha una gran majoria que no l’ha votat.

  A mi em segueix semblant que hi ha ressentiment en l’article contra la CUP i contra ICV, curiós que no n’hi hagi per exemple contra el PSC, però és clar com que a Molins ara sou amics…
  Crec que ningú discuteix que s’ha de reduir el deficit, i que per fer-ho hi ha dues maneres: disminuir despeses i/o augmentar ingressos. Que la primera acció de govern feta per CIU (això també és objectiu) sigui reduir ingressos retirant un impost, que és una decisió politica, va a favor dels lobbies i en contra de les classes populars i això també em sembla objectiu. També em sembla evident que no toca pujar impostos a les empreses ni emprenedors, però si es pot fer a les transaccions bancaries, a les grans fortunes, lluitar decididament contra el frau fiscal, per exemple, això també és fer politica!

  Ricard i Marcel, no em sembla gens incompatible tenir presencia institucional i no perdre l’esperit reivindicatiu que es pugui tenir com a entitat. Cadascú fa la tasca politica com més bé li sembla i la de la CUP n’és una, per mi la millor. És evident que representa un model completament diferent, i que sacseja les bases en les que s’han mogut els partits tradicionals en aquest país: aquest també és un altre gran objectiu que tenim i crec que l’estem aconseguint. Crec que veient que nerviosa es posa determinada gent n’és un exemple de que ho estem fent bé.

 • Pingback: Lluís Carrasco: Malgrat tot… no callarem! | Viu Molins de Rei()

 • Teresa

  Domenech : Ciertamente, en números, CIU ha ganado pero, no nos confunda, Las gentes de Molins de Rei y esa mayoría silenciosa si han votado a CIU y al PP no es por los méritos de los dirigentes y militantes locales ( Marti que excepto cobrar sólo hizo la ordenanza de los repetidores , Casals que repitió en la Fira, Santamans con exterminio de palomos y esterelización de gatos, etc) sino simplemente por inercia nacional y por considerar que son los menos malos dentro de lo peor para que sus gobiernos nos saquen de la crisis. Y todo sugue igual en lo que llevamos visto de CIU en Molins en estos 100 días. ( Marti sin trabajo, y de telonero en todas las inaguraciones, Casals copiando lo de EM la Fiesta Major, la Santamans sin trabajo en licencias y también de telonera del PSC, ) Buena parte de la crisis esta ocasionada por la aquilosada estructura y duplicidades de los funcionarios chupatintas (excepto enseñanza y sanidad) . En mi opinión los gobiernos deben privatizar más y no meterse en berenjenales ruinosos como eso de placas del Moli, Molins Energia, Habitatge, sueldo Museo, Radio MR , Molins Bus sempre buit, Repetidores de telefonía, etc. La ordenanza de CIU contra los de repetidores de telefónicos ha hecho que las operadoras nos tengan el la Lista Negra, y esto es un freno para el progreso en nuevas tecnologías en Molins de Rei.

 • Marc

  La prepotència mai ha sigut bona i falta a les esquerres menys, de fet faltar a ningú és bó. Un polític ho hauria de saber. A l'esquerra hi ha moltes coses que criticar-li però si ens fiquem a analitzar la dreta no parariem. De fet a nivell de país ja ho estem veient. A mi el que m'agrada és la capacitat de CIU d' entendres amb el PP però després quan cal enganyar a la gent que els vota i que crida independència en els seus mitings i celebracions, llavors fan el paper. En fi, prefereixo ser de '' l'esquerra populista'' com ens diu el Sr. Ricard Domènech.

 • Pingback: Miriam Burriel: Construïm l’alternativa | Viu Molins de Rei()