Els gegants de Catalunya estrenen casa a Sant Feliu

Aquest dissabte s’ha inaugurat la seu de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, ubicada al nou espai municipal La Nau, Cultura i Tradicions de Sant Feliu de Llobregat.

L’equipament, que es va estrenar a l’octubre a la nau baixa del conjunt arquitectònic de les antigues fàbriques de Can Bertrand, és un espai permanent dedicat a la divulgació i exposició de la cultura popular i tradicional. De fet, és l’únic espai d’aquestes característiques al Baix Llobregat i un dels pocs existents a Catalunya.

A la planta baixa de l’edifici s’hi exposen més de 30 figures de la imatgeria festiva de Sant Feliu, així com diferents materials audiovisuals i interactius que permeten accedir a tota mena d’informació sobre les colles i grups del patrimoni festiu local. D’altra banda, a la primera planta, hi ha la seu de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), entitat federativa que aplega la majoria d’associacions que es dediquen a l’activitat gegantera a Catalunya, a la resta dels Països Catalans i a l’estranger.

Recomanacions personalitzades