La Setmana de la Ciència apropa la divulgació i el pensament a Molins de Rei

El grup Ciència Molins organitza cinc actes entre el 16 de novembre i el 14 de desembre en motiu de la 16a edició de la Setmana de la Ciència. Ja s’han dut a terme dues xerrades en les que es va presentar la cooperativa de consum energètic Som Energia i es va apropar al món dels àtoms.

Pep Sala va obrir la setmana de la ciència a Molins de Rei // Ateneu Mulei

Pep Sala va obrir la setmana de la ciència a Molins de Rei // Ateneu Mulei

La setmana de la ciència a Molins de Rei va començar el passat 16 de novembre amb una xerrada titulada “El model energètic: transició de l’actual model centralitzat a un descentralitzat” a càrrec de Pep Sala a l’Ateneu Mulei. Sala va desgranar les implicacions tecnològiques, socials i econòmiques d’aquesta transició. El ponent va analitzar quines són les alternatives actuals, quin paper jugaran en un futur les energies renovables, l’energia nuclear i en què consisteix el concepte de “generació distribuïda” per intentar donar resposta als dubtes al voltant de l’energia.

Durant l’acte també es va fer la presentació de la cooperativa Som Energia que té com a objectiu fer una organització sense ànim de lucre que “reuneixi a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable”. De moment ja són més de 1.000 socis i van aconseguir captar algun més després de la xerrada a Molins de Rei. Els socis, a més de consumir electricitat d’aquesta cooperativa de consum energètic, promouen la creació de nous projectes de generació d’energia renovable amb l’objectiu d’arribar a l’equilibri i reduir la dependència de les energies renovables.

Dos dies després, el divendres 18 de novembre a la Gòtica es va realitzar la xerrada “Veure els àtoms de prop: viatge al nanomón” a càrrec del professor Jordi Arbiol. Posteriorment es va fer un passi de la pel·lícula “Viaje alucinante”.

Història del pensament

A més d’aquestes dues xerrades, s’ha organitzat un cicle d’història del pensament de la mà del doctor en Filosofia i professor de la Universitat de Girona, Oriol Farrés. Serà a l’Ateneu Mulei els dimecres 23 i 30 de novembre i el 14 de desembre. Els tres temes que es tractaran seran, cronològicament: “Clàssics i proletaris”,“Atreveix-te a pensar” i “La filosofia de la sospita”. Els organitzadors pretenen fugir de l’especialització acadèmica i els seus tecnicismes, convertint les xerrades en tertúlies per debatre les idees que més han influït en el món actual. Totes les sessions seran a les set de la tarda tindran un preu de 3 €, amb consumició i aperitiu inclòs.

Recomanacions personalitzades