Molins contra les retallades presentarà una Iniciativa Penal Popular contra Boi Ruiz

La plataforma Molins contra les retallades vol presentar una Iniciativa Penal Popular contra el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Serà una denúncia col·lectiva amb altres moviments ciutadans. Més de 50 persones es van manifestar dilluns passat tot i la pluja i el mal temps.

La pluja va fer que el nombre de manifestants sigui menor // Jose Polo

La pluja va fer que el nombre de manifestants sigui menor // Jose Polo

Setze dilluns consecutius manifestant-se per tenir un ambulatori i una farmàcia de guàrdia 24 hores sense aconseguir ni una tímida resposta per part de la Generalitat de Catalunya són molts. Això és nota en els ànims de les persones que hi participen que ja van deixar fa 15 dies la “gran manifestació” en només 150 persones i que dilluns passat, amb el mal temps i la pluja molt presents a Molins de Rei, van decidir quedar-se a casa.

Tot i això, el nucli dur del moviment format per la gent de la comissió de la plataforma Molins contra les retallades no és rendeix i segueixen cercant noves vies per aconseguir mobilitzar a més gent. Han decidit en assemblea presentar una Iniciativa Penal Popular (IPP, una demanda judicial per la via civil subscrita per molta gent) en contra del Conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Serà una denuncia col·lectiva coordinada amb altres pobles del Baix Llobregat, amb els que també es prepara una manifestació conjunta el proper 18 de desembre. A més a més aquesta setmana presenten les més de 4.000 signatures que han aconseguit a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Un dilluns més de manifestació

L'assemblea va decidir presentar una IPP contra el Conseller de Sanitat // Jose Polo

L'assemblea va decidir presentar una IPP contra el Conseller de Sanitat // Jose Polo

Sembla que les persones d’una major edat són les més combatives. Mentre dilluns passat el jovent es va quedar a casa, entre 50 i 75 persones, la majoria d’una mitjana d’edat elevada i tots tapats a més no poder, es van manifestar pels carrers de la vila suportant el fred i la pluja intermitent.

Una veïna, la Juana Soler, explicava els motius per seguir manifestant-se tot i la manca d’efectivitat real que s’està patint fins ara. “Jo em manifesto ja que crec que un poble com Molins ha de tenir dret a tenir un servei d’urgències” afirmava convençuda. “No em vull imaginar el món que li estem deixant als nostres fills” i també aprofitava per dir que a ella mai li ha interessat la política.

Durant l’última assemblea es va rebre la visita d’un especialista del CAP de Sant Feliu de Llobregat vinculat al sindicat CCOO. “Ara, estem donant hora per l’uròleg pel 2013” explicava. Una senyora assistent confirmava l’afirmació: “Això és veritat, a mi m’ha passat amb el meu marit”, confirmava amb preocupació.

 • Molins, gent, esteu assabentats d'aquesta proposta? http://dempeusperlasalut.wordpress.com/2011/11/18…. Recomano que us ho llegiu. Cal fer pinya

 • Teresa

  ¿ Iniciativa Penal Popular en las calles o Denuncia Penal en la Fiscalia ? , Si realmente están convencidos de que hay fraude y corrupción , hay que denunciarlos . La ciudadanía esta indignada con ICV en Molins. Inverosímil la incompetencia de los políticos y técnicos municipales el las obras publicas realizadas en Molins de Rei, con goteras y los bajos del Mercat inundados, baldosas piano por las calles, paneles solares inoperantes, Molins-bus vacíos, Molins energía contaminante, RMR sin oyentes, Internet en Biblioteca fuera de servicio, etc, etc. e inoperancia e incapacidad de los actuales administradores PSC+CIU después de más de 100 dias de reinado, en solucionar las cosas. ¿ Cómo quieren que la ciudadanía confíe en la clase política de Molins de Rei?, ¿ No sería mejor un gobierno de tecnócratas como en Italia, que unos políticos entiendeentodo, expertos solo en calentar sillas y cobrar a final de mes?

 • Joan Carles Primer

  Por qué no se presenta usted, señora Teresa, que todavía está en edad de merecer? Tanta queja, tanta queja y no aporta nada al municipio más que gastos…

  • Teresa

   juan carlos I : No, no nos conocemos , pero,… Gracias por lo de merecer , Es todo un halago . Yo vivo y pago mis impuestos en Molins de Rei (IBI, IRPF, IC, agua, basuras, vado,.. ) y quiero lo mejor para mi y mis conciudadanos , y exijo a los administradores gasten y administren bien el dinero municipal. Internet en la Bilbioteca Municipal es todo un desastre. ¿ Quien es el responsable? , Ud. mejor que vigile a su yerno el Undargarin que le han pillado con las manos en la caja. Saludos

 • Casandra

  RESULTATS ELECCIONS GENERALS 2011 PRINCIPALS PARTITS POLÍTICS A MOLINS DE REI
  CiU4.18531,81%
  PSC-PSOE3.59927,36%
  PP1.91214,53%
  ICV-EUiA1.3119,96%
  ERC-RI.CAT1.1088,42%

  RESULTATS ELECCIONS GENERALS 2008 PRINCIPALS PARTITS POLÍTICS A MOLINS DE REI
  PSC-PSOE 6.425
  CIU2.937
  P.P.1.531
  ESQUERRA1.232
  ICV-EUIA1.010

  No penso anar a cap manifestació més…després dels resultats de les eleccions generals ja m'he cabrejat del tot….el que no pot ser és que la dreta CIU més PP avanci amb totes les retallades que estan aplicant….el poble els està legitimant per fer això i més!! Es que no ho veieu?
  On eren els de la CUP el 20N? van anar a votar per tal d'impedir l'avanç de la dreta i de les retallades??
  Jo si que estic indignada!!!!!!

  • Marta

   Pero que CUP, EL QUE HEM SORPREN QUE D'ESPRES DE TOT LO PUTEJATS QUE ESTEM LA SOCIETAT CIVIL LA GENT SEGUEIXI VOTANT A LA DRETA…. Hi havien partits molt valids d'esquerres que hem pogut votar… que no tot es basa amb la CUP heee… que sembla que no visqueu si no parleu d'aquest partit politic!!!
   Ara ens hem de preocupar en intentar pair totes les retallades que han d'arribar i pujades d'impostos d'aquests que som mes humils…. L'AIGUA, EL TRANSPORT PUBLIC L'UNIVERSITAT… TOT HO REBEM ELS MATEIXOS, ELS QUE ESTEM AMB L'AIGUA AL COLL!!!
   Per que no pugen els impostos als rics, intenten fer politiques que beneficien a les clases obreres i putejin a les clases riques i molt riques? haaa es cert que no poden PERQUE SON DE DRETES!!!

   JO ja no estic indignada, sino que ja estic cabrejada!!!

  • Enric Piera

   Impedir l'avanç de la dreta és votar al PSOE que ha aprovat una reforma laboral on els contractes temporals als joves poden durar tota la vida ? Ara la culpa de l'avanç de la dreta és de la CUP…quan son els militants del PSOE els que han abandonat les esquerres per votar CiU i el PP. Prou feina te la CUP en aconseguir el recolzament de tants i tants ciutadans de Molins contra les pràctiques poc transparents dels polítics tradicionals com perque també tinguem la culpa que la gent hagi votat la dreta. Per què els del PSOE han votat la dreta ? això és el que em preocupa i de debó. Salut !!

   • Casandra

    Impedir l'avanç de la dreta és primer anar a votar i exercir el dret a vot…i que jo sàpiga l'únic partit d'esquerres al qual votar no és solsament el PSOE sino que tambè existeixen Iniciativa o ERC o altres partits minoritaris…..
    He possat com a punt a part el comentari de la CUP precissament per desenmarcar-ho de lo anterior, així que matiso: el q vull dir és q un partit polític com la CUP no pot estar en contra de les retallades de CIU i per contra no anar a votar a les generals…és incoherent…i a més a més promoure l'abstenció…a mí com a ciutadana m'entristeix de que la gent no vagi a votar….i em desmotiva
    En linees generals, el PP a nivell estatal ha tret 400.000 vots més només…en canvi el PSOE ha perdut crec quasi 4 milions…no hi ha traspàs…però en tot cas, hi ha més partits als quals votar i d'esquerres no ens oblidem
    Jo sóc la primera q estic en contra de les retallades, que consti…no entenc pq no toquen el tram autonòmic de l'IRPF per gravar les rendes més altes o tornar a implantar l'impost de Successions….el q està clar és q sempre paguem els mateixos…i parlo nomès de CIU pq el PP de moment no ha dit res…

 • Enric Piera

  El PSOE ha reformat els contractes perque siguin temporals fins la jubilació, per exemple. Per exemple a Madrid els catalans poc tenim a fer, sempre es posen d'acord PP i PSOE per anar contra nosaltres. El parlament de Madrid no ens representa a molts. Malgrat tot penso que la CUP dona llibertat als seus simpatitzants, faltaria més. El que és evident és que ni que tots els catalans votessim un sol partit que ens defensés a Madrid aconseguiriem rés, perque els catalans no ens hem de defensar, hem de governar-nos per nosaltres mateixos.

  • marcel Marin

   llegeixo aquesta notícia el passat dimarts a e-noticies "Dos independentistes han estat detinguts a Banyoles per escriure "no votis" a la façana del consistori i a diversos col•legis electorals. La Policia Local, segons ha explicat la delegació del govern espanyol a Catalunya, ha actuat després que els alertessin dels fets considerats bandàlics.

   La CUP ha enviat un comunicat per a mostrar la seva solidaritat amb els dos detinguts i per a demanar-ne l'alliberament. "Ens solidaritzem amb els dos militants de l’esquerra independentista de Banyoles detinguts aquest diumenge, dia de les eleccions espanyoles, i en demanem l'alliberament immediat sense càrrecs", han explicat.

   • Enric Piera

    I què te a veure això amb el tema ? Marcel, estas rabiós perque la gent està descontenta per la política antisocial de CiU ?

 • Casandra

  Enric, quan et quedes sense arguments…sempre desvies l'atenció amb el mateix….la noticia va de retallades no d'independència

  • Enric Piera

   La CUP no es presenta a Madrid. Les retallades les fa aquí CiU ara, el que hem de fer és canviar el govern de dretes de CiU, per antisocial. No entenc perque et preocupes del que vota la gent de la CUP, pel que dius ja tenies clar el teu vot. Salut !!

 • Pingback: S'acaben les manifestacions en contra del tancament del CAP()