CiU es fa gran a Molins de Rei en detriment del PSC

CiU es converteix en el partit més votat a les Eleccions Generals aconseguint 1.248 vots més que al 2008. El PSC cau estrepitosament i perd 2.826 i el PP guanya 381, mentre ICV també creix. Els vots nuls i en blanc incrementen considerablement i passen a representar el 3,6% dels vots.

Daltabaix socialista a Molins de Rei, igual que a la resta d’Espanya. El PSC ha perdut 2.826 vots a les eleccions generals passant de tenir el 46,73% dels votants (6.425 vots) al 27,36% (3.599).

CiU, PP, ICV-EUiA i altres partits polítics s’han repartit el vot socialista. El partit que ha sortit més beneficiat d’aquest moviment és Convergència i Unió. Els conservadors han augmentat 1.248 vots respecte 2008 passant d’ocupar el 21,36% de l’electorat (2.937 vots) al 31,81% (4.185). D’aquesta manera aconsegueixen ser la força amb més representació en unes eleccions generals a Molins de Rei per primera vegada des de 1993 i per tercera vegada en la seva història. Durant els últims anys, tant amb els mandats d’Aznar com de Zapatero, el PSC havia estat el partit més votat a la vila.

Font // Ministeri d'Interior

Font: Ministeri d'Interior

El PP, amb la seva marea blava arreu d’Espanya, es consolida com a tercera força política a Molins de Rei. Els populars augmenten 381 vots i sumen més de 4 punts percentuals. Del 11,14 % del 2008 (1.531 vots) al 14,53% del 2011 (1.912 vots). ICV-EUiA també ha registrat un increment i aconsegueix 301 vots més que al 2008 passant del 7,35% (1.010) al 9,96% (1.311). Per la seva banda, Esquerra veu disminuïts els seus vots. De 1.232 (8,96%) al 2008 a 1.108 (8,42%) al 2011.

Escons en Blanc aconsegueixen 229 vots i Anticapitalistes 76 en la seva primera cita electoral. La xenòfoba Plataforma per Catalunya de Josep Anglada ha aconseguit el recolzament de 185 molinencs. Per la seva banda, UPyD de Rosa Díez, 139.

Especialment considerable també és l’increment del vot nul, que ha passat de ser el 0,45% a l’1,79%. Sumat amb el vot en blanc, suposen el 3,60% dels vots dipositats a les urnes de Molins de Rei. D’aquesta manera, 478 molinencs van mostrar el seu descontent i malestar amb les opcions polítiques que es presentaven a les eleccions.

Font // Ministeri d'Interior

Font: Ministeri d'Interior

David Guerrero / Jose Polo

 • Xabi

  Primer felicitar a Viu Molins de Rei pel servei públic que fa. Em sembla significatiu el tema dels vots nuls i en blanc… Han pujat significativament, és un vot més actiu que no pas l'abstenció que pot tenir moltes lectures.

  M'agradaria saber si hi ha diferencies significatives entre els vots al parlament i els vots al senat. Davant de la reflexió que s'ha fet en molts mitjans del seu cost i la seva inutilitat….

 • José

  CiU ha perdido 600 votos respecto a las autonomicas de hace 1 año. Si que ha subido respecto a las generales de hace 4 años pero en ese momento CiU pasaba por horas bajas y el PSC sacó un resultado muy sobredimensionado.

  Los recortes le estan pasando factura y como sigan asi van a perder las siguientes autonomicas.

 • marcel Marin

  Evidentment cadascun fa les lectures segons la seva conveniencia , però malgrat això com a dades pel Sr. Josep les hores baixes de CIU a Molins en eleccions estatals a la nostra Vila: any 2000.. 3.500 vots any 2004 … 3007 vots any 2007 ….2937 vots any 2011 …4185 vots.

 • Teresa

  Es vergonzoso que en pleno siglo XXI aún nos hagan comulgar con ruedas de molino como en las mejores épocas del paquito, Mi hija que está matriculada en los cursos de catalán , me comunica que les obligan, el día 23 de noviembre a asistir en el acto de entrega de títulos del 2010 en el Palau, con asistencia del pesado Sr. Paz (PSC) y del escurridizo Sr. Casals (CIU) , con la amenaza de que quien no asista, se le penalizará con 1 punto menos , y todo ello para relleno del acto y autopropaganda del servicio SLC de Molins de Rei. ¿ No se había acabado ya eso de la Falange Española o es más de lo mismo? , No , no hemos avanzado en nada , Nada de nada,…

 • Casandra

  I a tot això el Sr. Mas a su rollo…anunciant MÉS RETALLADES pel 2012…rebaixes sous de funcionaris, taxes d'universitat, més retallades en sanitat, pujades en l'aigua, del transport públic…continuo???????
  VERGONYA!! que calladet ho tenia, ni 48h han passat de les eleccions i ja torna amb la tisora ben afilada!!!!!!!!
  I la gent els continua votant o quedant a casa!!! INDIGNANT!!

 • Teresa

  Molins de Rei a lo que respecta al Partido Popular (PP) parece que es distinta a las demás cidades y pueblos del primer cinturon de Barcelona. En todos los municipios del primer cinturón el PP ha superado el 21 % y en cambio en Molins de Rei sólo alcanza el 14 %
  Muchos votantes del PP en Molins lo hacen por habrelo oido en la TVE o por inercia electoral que atrae dicho partido a nivel nacional , y desconocen quien es su presidente en Molins.
  Es recriminable que quien ocupa la presidencia no esté a la altura del partido, No tienen sede socila, No hacen campaña, No pegan pancartas , No se presentan en el pleno de las ordenanzas 2012, No habla catalan y no se entera de las mociones, Sólo aparenta, y se lleva el dinero que les toca por votante sin aclarar su destino, La CUP les ha solicitado que lo aclaren en diversas ocasiones, y todo ha sido en vano ¿ Eso no es meter mano en la caja? , ¿ No tienen ningún candidato mejor esos del PP , que por lo menoa hable catalán ?

 • Pingback: Ricard Domènech: I a sobre hem de callar? | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: En directe: segueix la jornada electoral del 20D a Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: En Comú Podem guanya les eleccions generals a Molins de Rei | Viu Molins de Rei()