El diputat d'ERC Pere Aragonès remarca la importància de "ser presents" al Congrés dels Diputats

El diputat al Parlament de Catalunya Pere Aragonès va oferir una xerrada a la seu d’ERC el passat dimarts en el marc de la campanya electoral. Aragonès va apel·lar a “l’obligació moral d’ERC” de defensar els interessos dels catalans arreu, en aquest cas al Congrés dels Diputats a Madrid.

El parlamentari d’ERC va fer una xerrada per a militants i simpatitzants amb l’objectiu de demostrar la importància de “ser presents” a Madrid, assegurant que “una major presència d’ERC al Congrés dels Diputats garantirà que el PP no tindrà via lliure a Catalunya”.

Aragonès va enumerar una sèrie de raons per defensar la seva tesi. En primer lloc va destacar el que va qualificar com “la magnitud del robatori”, en clara referència a l’espoli fiscal. També va advertir que hi haurà una nova reforma laboral que facilitarà l’acomiadament, afavorirà la precarietat laboral i “retallarà encara més els drets dels treballadors”. Segons Aragonès, “cal defensar que els nostres aturats tinguin feina alçant la veu a Madrid”.

El diputat al Parlament de Catalunya va fer referència al sistema financer català. Segons Aragonès, “les caixes d’estalvi han desaparegut per una decisió del govern central”. Pel que fa a la crisi econòmica, Aragonès va anunciar que ERC no renunciarà a la lluita per la dació en pagament, fet que suposaria que 26.000 famílies que han estat desnonades a Catalunya poguessin lliurar el seu habitatge al banc per acabar amb el deute de la hipoteca.

Aragonès va donar altres motius de caire més estratègic per tenir presència a Madrid. Segons el parlamentari independentista, “hi ha una part important de la població catalana que té encara com a referents els mitjans estatals”. Per tant, considera que ERC ha d’estar present al Congrés dels Diputats a Madrid per arribar als catalans que tenen en l’espai mediàtic espanyol el seu espai de referència.

Com a últim argument, va remarcar la dimensió internacional que té la capital d’Espanya, “on es troba la diplomàcia i els corresponsals estrangers i on es prenen decisions rellevants pel futur de Catalunya”. Segons Aragonès, “el món mira a Madrid i no a Catalunya”. En aquest sentit, va recordar l’impacte i el ressò internacional de processos com les consultes populars sobre la independència celebrades arreu de Catalunya.

Recomanacions personalitzades