Molins de Rei s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple municipal aprova l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència a proposta d’Esquerres per Molins de Rei. ERC, ICV, CiU i la CUP van votar a favor mentre que el PSC s’absté i el PP vota en contra. Jordi Romeu serà el representant del consistori a l’associació de nova creació.

L’Associació de Municipis per la Independència és una organització en procés de constitució que agrupa ja una setantena d’ajuntaments catalans i que té com a principal objectiu promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació. El projecte  de l’Associació va néixer al municipi de Vic com a resultat del moviment institucional de declaracions de “municipis moralment exclosos de la Constitució Espanyola”, produït com a reacció a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia.

Esquerres per Molins de Rei va presentar en el ple municipal del 27 d’octubre la moció per tal d’adherir l’Ajuntament de Molins de Rei a aquesta associació. La moció va prosperar amb els vots a favor d’Esquerres per Molins de Rei, Iniciativa per Molins de Rei, CiU i la CUP. El partit liderat per Àlex Maymó va donar el seu recolzament però es va mostrar crític amb la gestió feta per Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic, que ha liderat la creació de l’Associació. El PSC es va abstenir i el PP va votar en contra.

En el debat de la moció es va aprovar que el regidor que representarà a l’Ajuntament en aquest organisme serà Jordi Romeu, regidor d’Esquerres per Molins de Rei. Serà la primera vegada que un regidor de l’oposició exerceixi com a representant del consistori en un organisme extern.

Recomanacions personalitzades