Una càmera vigila l'ascensor del pont del poliesportiu contra els actes vandàlics

L’Ajuntament ha instal·lat una càmera de videovigilància a l’ascensor del pont que creua les vies a l’alçada del poliesportiu municipal. La càmera està connectada amb la Guàrdia Urbana i té l’objectiu d’evitar els actes de vandalisme que deixen sense servei contínuament a l’ascensor.

La càmera de videovigilància s'ha instal·lat a una cantonada superior de l'ascensor // Ràdio Molins de Rei

L’ascensor del pont que creua les vies del tren és un dels punts negres de l’incivisme a Molins de Rei. Durant els últims mesos ha patit diversos actes de vandalisme i passava més dies fora de servei que en funcionament. Les últimes reparacions han costat a l’Ajuntament uns 8.000 euros. Entre els mesos de juny i setembre es va arrencar la botoneria dues vegades, deixant inutilitzat durant tres setmanes l’ascensor. En una altra ocasió, la infraestructura externa va ser danyada amb petards i també va quedar fora de servei.

Per fer front a les actituds vandàliques, ja està operativa una càmera de videovigilància a l’interior de l’ascensor. La càmera està connectada a la Guàrdia Urbana i permet una vigilància permanent per prevenir actes d’incivisme. En cas de que es produeixi algun acte vandàlic, ara es podrà identificar als autors i actuar amb més eficàcia contra ells, gràcies a les imatges enregistrades per la videocàmera.

L’aposta per les càmeres de seguretat era un dels punts destacats del programa electoral de CiU. En el moment de la campanya electoral, Joan Ramon Casals va explicar la proposta d’instal·lar una càmera de seguretat al túnel que passa per sota de la via del tren. Casals assegurava en una entrevista amb aquest mitjà que les càmeres de seguretat s’instal·larien “com a última opció”.

En aquest cas, les reiterades accions incíviques han portat a l’Ajuntament a prendre la decisió d’instal·lar una càmera de videovigilància interna a l’ascensor. Aquest tipus de càmera, a l’interior d’un equipament municipal, no requereix el permís de la Comissió de Videovigilància de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament no descarta la possibilitat d’instal·lar càmeres externes si es continuen produint actes incívics en aquest punt.

Recomanacions personalitzades