Joan Coscubiela defensa un canvi de model energètic a l'acte central d'ICV al Baix Llobregat

Joan Coscubiela va participar a l’acte central de campanya d’ICV-EUiA del Baix Llobregat. El candidat ecosocialista va repassar la història de lluita i reivindicació de la classe obrera a la comarca, on s’ha assolit una qualitat de vida que “el context de pressió de les forces de dreta està ressentint greument”.

Joan Coscubiela va escollir Molins de Rei per fer l'acte central al Baix Llobregat // ICV

Un centenar de persones es van reunir el passat dijous a Cal Dit a l’acte central d’ICV-EUiA al Baix Llobregat. El candidat per la llista de Barcelona al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, va criticar al PSOE per “votar massa vegades a favor de decisions que afavoreixen als conservadors”, així com la manera que té de tractar la defensa del medi ambient. Al respecte, Coscubiela va criticar al candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, pel seu compromís a tancar les centrals nuclears fet a Menorca, “un dels pocs llocs no subministrats actualment per aquesta energia”, va remarcar Coscubiela, defensant un canvi de model energètic basat en recursos renovables i que acabi amb les nuclears, “un tap pel desenvolupament de la nova economia que ha de regir al segle XXI”, en paraules del candidat ecosocialista.

Joan Coscubiela va estar acompanyat del president d'ICV al Baix Llobregat, Arnau Funes (a l'esquerra) i l'exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas // ICV

A Coscubiela, el van acompanyar el president d’ICV del Baix Llobregat, Arnau Funes i els candidats del Baix Llobregat a la llista electoral d’ICV-EUiA, Josep Pérez Moya i Lola Castro. Arnau Funes es va marcar com objectiu assolir 50.000 vots de suport a la coalició ecosocialista al Baix Llobregat “per tal de demostrar que hi ha una voluntat ciutadana per unes polítiques nítidament d’esquerres”. Funes va alertar de les polítiques de la dreta, que han castigat històricament al Baix Llobregat. Lola Castro per la seva part, va relatar l’impacte que tenen les retallades de la Generalitat a la sanitat pública a la comarca, il·lustrat en la manca de recursos que pateix l’Hospital Moisés Broggi, el tancament dels serveis d’urgències locals, l’augment de les llistes d’espera en algunes especialitats degut al reajustament de personal, entre d’altres conseqüències de les polítiques dutes a terme per CiU.

També va participar a l’acte la regidora d’Iniciativa per Molins de Rei Mercè Ferrer. En la seva intervenció, va apel·lar a “la importància de la política de proximitat per estendre els missatges de transformació i optimisme que afavoreixin una sortida a la crisi mitjançant solucions d’esquerres”.

Coscubiela fa de cambrer

L’anècdota de l’acte es va produir un cop aquest havia acabat. El candidat ecosocialista va sorprendre als presents quan minuts després de finalitzar el míting dut a terme a Cal Dit va sortir de la cuina carregat de tres plats de tapes pels periodistes que segueixen dia rere dia la campanya electoral d’ICV-EUiA.

Amb el davantal de cambrer posat, Coscubiela va explicar que de jove havia treballat de cambrer a un bar prop de l’estació de Montcada Bifurcació i va demostrar que no havia perdut la pràctica.

Recomanacions personalitzades