Jordi Pujol visita Molins de Rei entre crits contra les retallades

Jordi Pujol ha estat el plat fort de la campanya electoral de CiU a Molins de Rei amb una xerrada de l’expresident a la Gòtica. La plataforma Molins contra les retallades i els treballadors acomiadats d’Euroretractil van organitzar una protesta per fer-se sentir a les portes de l’acte.

Molins contra les retallades i els treballadors d'Euroretractil es van fer escoltar // Miquel Monfort

Molins contra les retallades i els treballadors d'Euroretractil es van fer escoltar // Miquel Monfort

La campanya electoral per les eleccions estatals ja ha començat també a Molins de Rei. Si el PSC obria campanya amb José Zaragoza, pocs dies després CiU portava un pes pesat per aconseguir el reclam de la ciutadania: l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Tal i com van anunciar en l‘assemblea de la setmana passada, el col·lectiu Molins contra les retallades va fer un acte de protesta al Palau de Requesens, just al costat de la Sala Gòtica on CiU va organitzar l’acte. El clam contra les retallades i la reivindicació de tornar a disposar d’un servei d’urgències nocturnes 24 hores es va fer escoltar. Qui també va aprofitar l’avinentesa per fer les seves reivindicacions van ser els treballadors de l’empresa Euroretractil els quals consideren a l’expresident de la secció local de Convergència Democràtica de Molins de Rei, Ramon Olivares, culpable del seu acomiadament sense explicacions ni indemnitzacions.

Entre els dos col·lectius, es van reunir unes 50 persones que van fer les seves reivindicacions sota la mirada d’un ampli desplegament policial per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Deixant de banda els crits i xiulades típics d’aquests tipus de de reivindicacions, tot va transcórrer amb certa normalitat. El moment més tens es va produir amb l’acte de CiU ja començat, quan un membre de la plataforma Molins contra les retallades va projectar un megàfon per una de les finestres de la Sala Gòtica. Posteriorment, membres de CiU i de la plataforma Molins contra les retallades s’han creuat acusacions a través de la xarxa d’insults i gestos ofensius que es van produir durant l’acte.

Casals, Pujol i Llop a la Gòtica // Convergència Molins de Rei

Casals, Pujol i Llop a la Gòtica // Convergència Molins de Rei

A més de la presència de Jordi Pujol, l’acte de CiU va comptar amb el suport del president comarcal de Convergència, Josep Maria Llop. El primer tinent d’Aacalde, Joan Ramon Casals, va aprofitar el seu discurs per carregar contra els dos grans partits d’àmbit estatal: “PP i PSOE són el mateix per Catalunya ja que no ens donaran el pacte fiscal” va dir Casals arropat pels seus.

En la mateixa línia i amb el seu estil tant personal, Pujol també va atacar a PP i PSOE: “Els socialistes diuen que el finançament de Catalunya ja va quedar bé amb l’Estatut i, evidentment, el PP no vol ni sentir parlar del pacte fiscal” va proclamar Pujol davant un auditori ple a vessar de convençuts.

 • Enric Piera

  Com tothom sap projectar un megàfon en direcció a una finestra durant una protesta pacífica…”no se puede permitir”. 3 mesos de protestes pacífiques pel carrer, amb senyors i senyores molt grans que es manifesten contra les retallades sanitàries, i cap resposta de La Generalitat. Passen dels ciutadans, els és igual. I es trenquen els vestits perque els fan una protesta pacífica però sorollosa al carrer davant un acte electoral. Els hauria de preocupar més tancar hospitals o eliminar ambulàncies que no pas escoltar xiulets de lluny…com diu Duran: “QUINS NASSOS”

  • Enric Piera

   http://www.ccoo.cat/fsc/noticia/140796/les-retall
   Personatge anònim de CiU. Aquí tens la retallada inicial en ambulàncies. Abans d'acusar de manca de documentació documenta't tú millor. El que és lamentable és que hi hagi gent que defensi que es carreguin la sanitat pública per "fidelitat" a CiU. ¿Per què ho fan? ¿ per què defensen els interessos de les mútues privades, dels laboratoris ? ningú recorda el cas de l'Hospital General de Catalunya que va haver de ser rescatat amb diners públics, diners de tots ? Jo aporto dades, i tú anònim de CiU ?

  • Manel

   A Catalunya en global sí que s'han reduit el número d'hores de servei d'ambulàncies. El comentari de més amunt deu parlar de Catalunya perquè parla d'hospitals i a Molins no en tenim.

  • marcel Marin

   Enric com a minim s'ha de tindre cura… en el teu discurs de la setmana passada deies que això no havia succeit ? Ara sembla que si hi havia un megafon a la finestra i més que res, per raons de fisica si poses un megàfon a una finestra al altra costat no es sent de lluny. En quant a les persones grans i el seu descontentament amb les mesures tot el meu respecte, com el respecte que demostren a cada manifestació i a la concentració d'aquell dia . Ara be, no eran ells qui deien "fascistas" i no eran ells qui posavan el megàfon a la finestra

   • Enric Piera

    Marcel, vau ser la "gent d'ordre" la que va trencar la línia que separava la concentració pacífica dels assistents a l'acte electoral. Els que vau trencar les normes van ser els militants de CiU, fins a 4 vegades. Després d'amenaçes, insults, dits a l'aire, algú dels que va venir i no era de la Plataforma va cridar algun insult. És el més lleu que sol passar quan algú que està pacífica i molt sorollosament concentrat veu com la policia no els protegeix dels militants de CiU, que van fer el que els va donar la gana fins que els mossos els van fer respectar la separació. la gent que es va concentrar al.lucinava i jo també de veure la gent de CiU actuant com un escamot antisistema trencant el cordó policial per anar contra els concentrats. La gent que es va manifestar en cap moment va sortir de l'espai que teniem assignat.Salut Marcel !!

    • marcel Marin

     Sembla que aquell dia, tu o jo hi estaven en altra lloc. Ara dius que va cridar gent que no era de la Plataforma, no conec a tots els menbres de la Plataforma, però crec que aquesta persona va cridar per un megàfon "fascistes" com no vaig veure cap recriminació per part que portava el megàfon i ho va dir en diferents ocasions. D'un acte aillat d'una persona nosaltres van demanar disculpes, d'amenaçes, insults ostres si tant segur estas, ,perquè no denuncieu a la policia ? No era davant vostre ? De les teves conclussions dels limits de separació tu dius una cosa i a nosaltres ens diuen un altra.

 • Manel

  Aquesta gent de CiU encara deuen pensar que el poble és tonto i no té dret a manifestar-se. Ja hi han hagut 2 morts per les retallades en la última setmana. Ja n'hi ha prou!

 • Encarna

  Manel:
  Les morts no han estat per culpa de les retallades, això per desgracia a passat sempre, però us es molt fàcil ara culpar a ciu, no? perquè no culpeu al tripartit que ha estat el causant de deixar els calaixos buits amb un endeutament considerable?!?!?!?!?! ja n'estic farta de tanta CIUfobia!!!!!! siusplau us demano mes respecta… coi que tranquils que estan els altres partits amb gent com vosaltres!!!!!!
  Ah!!! i el poble no es tonto, ja veig que ahir vau tenir una gran manifestació, unes…25 persones??? quin exit!!!!

  • Enric Piera

   Encarna de CiU, jo estic indignat contra el desmantellament de la sanitat pública. No és rés personal contra la dreta catalana, només contra el govern i el partit que es vol carregar un dret dels catalans…et sembla poc ? Per cert, 60 persones amb el dia que feia. Tú tens mútuca Encarna ? hi ha molts avis amb una pensió de 400 euros que no arriben a final de mes, però com sempre a la dreta no els importa la gent, només els diners, els beneficis i que els poderosos cada cop tinguin més beneficis, encara que el preu sigui que mori gent. I us extranyeu que la gent estigui indignada ? El vostre model és el Duran, que viu a un hotel de luxe a Madrid i després critica el PER d'Andalusia…Per una Catalunya on tothom tingui els mateixos drets, amb una sanitat pública i gratuïta. Ja paguem prou impostos !! La inversió en sanitat a Catalunya està molt per sota de la mitjana europea i encara els de CiU la volen reduïr més. Quina vergonya CiU !!

  • Layla

   Ciu és la dreta igual que el PP i les retallades les fa per què no hi creuen en els serveis públics de qualitat. A aquest pas CIUPP es carregarà l'estat del benestar. La que ens espera!!! Si el tripartit va deixar els calaixos buits, perque es gasten diners en pagar un sou a la dóna del Mas i perquè fan un programa per rescatar els valors tradicionals? Això vol dir que CIU fa retallades IDEOLÔGIQUES i SOCIALS, clarament.

 • Manel

  65 hores donant voltes per hospitals i al final acaba morint:
  http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Fallece/m

  Si aixo no és culpa de les retallades que baixi Déu i ho vegi!

  Miri Encarna, al ciutadà normal no li importa si l'altre ho ha fet pitjor o millor però quan veiem que l'actual govern diu que no hi ha diners però rebaixa els impostos als rics al mateix temps que retalla en sanitat doncs ens sentim molt enganyats.

 • fem memoria

  srs i sres… l'estat del benestar se'l va carregar el tripartit durant 7 anys. deixin de dir coses que no són. deixin de divagar, ningu fa retallades ideològiques. feu un acte de responsabilitat d'una vegada i plantejeu-vos que, si fins i tot la cee ens diu que PROU serà per alguna cosa! o és que un FORAT de més de 8 mil milion d'euros no és res? aixó segurament sí que és una retallada ideologica, LA DEL TRIPARTIT! per no fer una gestió dels recursos com la que tocava! i ara tots estem en el mateix sac, VERGONYA! VENGA HOMBRE YA!

 • Enric Piera

  La CEE quí son ? França i Alemanya com a titelles dels grans poders finançers ? Vergonya el que feu els de la dreta justificant retallades socials, sanitàries o educatives alhora que perdoneu impostos als més rics ( l'Estat Espanyol te una fiscalitat mitjana 8 punts per sota de la mitjana europea ). Això sí que és una vergonya, justificar la injustícia comesa culpant els altres. Diners hi ha per no haver de retallar, el que no volen és pagar els que més tenen. De pas ens fan a tots salvar els bancs amb els nostres impostos. Prou demagògia de la dreta ( CiU o PP ). Hem salvat els bancs amb els diners dels nostres impostos i ara ens demanen que ens quedem sense sanitat. Que la sanitat la paguin els bancs ( així conservarem salut per pagar les hipoteques ). Mas i Boí a la presó ( quan em refereixo al Mas em refereixo al seu pare investigar per defraudar 800.000 euros evadint capitals. Aquest és el govern DELS MILIONS. Ja estem farts que ens prenguin el pel.

 • Pere

  CyU es la dreta pura i dura, ara ho estem veient. I si hi ha pacten a Catalunya, imagineu a Madrid. El PP pot comptar amb els vots de CyU si no te la majoria absoluta. Mes clar l'aigua.

 • Pingback: Euroretractil dos anys després | Viu Molins de Rei()