L'àrea d'Economia i Serveis Generals ja té nou director

Jordi Bascuñana serà el nou director de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei. És l’única direcció d’àrea que quedava per cobrir amb un càrrec de confiança en l’organigrama del nou Ajuntament.

Els quatre càrrecs de confiança del nou equip de govern van arribar als seus despatxos el passat mes de juliol, però continuava vacant la direcció de l’àrea d’Economia i Serveis Generals. La polèmica àrea dirigida per Joan Montserrat durant la passada legislatura va generar nombroses controvèrsies polítiques i de gestió a l’Ajuntament que van desgastar greument a l’anterior equip de govern. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, Jordi Bascuñana ha estat l’escollit per posar-se al capdavant d’aquesta àrea.

Jordi Bascuñana té 40 anys i és enginyer superior en informàtica. Ha estat treballant a l’Ajuntament de Badalona des de 1998, on va començar com a programador i analista al principi. Més tard va passar a ser  responsable d’arquitectura, integració i model de dades. Al 2009 es va convertir en cap del departament d’Organització de l’ajuntament de la tercera ciutat més gran de Catalunya. Des del mes de setembre d’enguany havia deixat de ser el cap de la seva àrea i havia passat a a ser tècnic superior. En aquest període ha continuat la seva formació amb un màster en societat de la informació i el coneixement i un postgrau en la gestió de personal al servei de les entitats locals. Prèviament havia treballat a l’empresa privada com a desenvolupador, programador i tasques relacionades amb la informàtica, com indica el seu currículum.

Perfil tècnic

La contractació del director de l’àrea d’Economia i Serveis Generals ha recaigut en el PSC, qui també va nomenar la cap de gabinet d’Alcaldia. CiU s’ha encarregat de les altres tres àrees: Serveis Personals; Sostenibilitat i Territori; i Desenvolupament i Promoció Estratègica Local. El cinquè director d’àrea de l’Ajuntament completa l’organigrama amb un perfil molt més tècnic que al gabinet d’Alcaldia i Serveis Personals, on tant PSC com CiU han apostat per situar a persones del partit degut a les responsabilitats polítiques d’aquestes àrees.

Els nomenaments dels càrrecs de confiança que ja treballen a l’Ajuntament van ser donats a conèixer en el ple municipal del 7 de juliol. PSC i CiU van votar a favor, el PP es va abstenir i ICV, ERC i la CUP van votar en contra. L’abstenció del PP va permetre aprovar els nomenaments del govern en minoria i s’espera que actuï de manera similar per tirar endavant la contractació de Jordi Bascuñana. Els càrrecs eventuals directius cobren, amb la reducció de sous del nou equip de govern, 52.681,16 euros anuals, el que suposa uns 3.762 € mensuals en 14 pagues.

 • sergi ruiz

  sense comentaris del sou, no se si és brut o net, però vaja encara que sigui brut, jo veig molts diners.

  hi ha gent que treballant dues persones no arriben ni acostar-si a aquesta xifra.

  desigualtat social igual a indignació

  • Pep

   depen! si ets de la confiança del polític de torn SI!

 • Pep

  A l’ajuntament hi ha una jerarquia de carrecs que no correspon a un ajuntament com el nostre. Cal una reorganitzacio profunda.es necessiten mans i directrius clares i reorganitzacio del treball .

 • Pep

  L'anterior direccio va generar i genera corrupteles que encara duren…. A veure que dira la Fiscalia!!! I la Sindicatura de Comptes.

 • Pep

  no entenc!
  ja s’ha contractat???
  aquesta es la nova manera de comunicar del govern??? !!!

  Felicitats una nova manera de fer!

 • marc

  Aquest govern comunica tot el que farà i encara no ha fet. Ara, que el que no li interessa que se sàpiga, no diu ni mu!

 • Joan Carles Primer

  Em sembla que qui està comunicant és un diari digital independent i no pas el Govern municipal, no?

  • Pep

   molt bona, properament estará en nómina…..si ho publica es que li passen evidentment. SIUSPLAU controleu les comunicacions!!!! es com vendre la pell de l’ós abans de caçar-lo.

 • Damocles

  Estaria be saber els estudis de molts dels opinen d'aqui…..es que es gratuït estudiar ara? Aquests llocs, son en principi, per produir eficiencia o eficacia, i si no funciona al carrer, que per aio es un carrec eventual….. Espero no haver ofes a ningu. salut

  • Pep

   Estic llegint els comentaris i no veig cap que opini res de res dels estudis.¿?¿?¿?

 • Pep

  Com que aquest diari digital es el Casa de la Vila digital. Una proposta a l’equip de govern.
  mentre us situeu i aneu prenen mesura de la catàstrofe que va deixar Iniciativa. Reorganitzeu l’ajuntament, en temps de crisi no es poden tenir càrrecs duplicats. Tot s’ha de retrotreure, cada “ovella al seu corral” .

  • marc

   Totalment d'acord Pep, neteja jà de càrrecs de confiança amb sous d'aquest rang!
   I per suposat, cal evitar que dupliquem càrrecs i que dupliquem sous; un regidors de govern amb dedicació el veig habitualment a la seva botiga mentre se'n du també un bon sou des de l'ajuntament. I aixó ja ho feia quan estava al govern anterior! Quina manca de vergonya!

 • Teresa

  Alguien puede informarme de que es lo que hacian " escaquedos" , dos agentes de la Guardia Urbana , en el coche P-5 a las 11h 45' de la mañana en la calle Estefania de Requesens , tocando casi a las ruinas ibericas, fumando y pasando el rato alegremente, mientas el pueblo, con lluvias, estaba en caos ciuculatorio. ¿ Alguien vilgila todo eso o estamos ya en Jauja ? , ¿ La posición existe o es ciega?

  • Teresa

   "escaqueados" ,… el martes día 16 , La oposición,…

 • Pingback: El minut a minut del ple municipal de novembre | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L’Ajuntament estrena una Oficina de Contractació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El govern municipal de Molins de Rei congela els sous dels càrrecs electes i manté els càrrecs de confiança | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La nova Oficina d'Atenció Ciutadana de Molins de Rei es posa en marxa sense director | Viu Molins de Rei()