L'àrea d'Economia i Serveis Generals ja té nou director

Jordi Bascuñana serà el nou director de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei. És l’única direcció d’àrea que quedava per cobrir amb un càrrec de confiança en l’organigrama del nou Ajuntament.

Els quatre càrrecs de confiança del nou equip de govern van arribar als seus despatxos el passat mes de juliol, però continuava vacant la direcció de l’àrea d’Economia i Serveis Generals. La polèmica àrea dirigida per Joan Montserrat durant la passada legislatura va generar nombroses controvèrsies polítiques i de gestió a l’Ajuntament que van desgastar greument a l’anterior equip de govern. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, Jordi Bascuñana ha estat l’escollit per posar-se al capdavant d’aquesta àrea.

Jordi Bascuñana té 40 anys i és enginyer superior en informàtica. Ha estat treballant a l’Ajuntament de Badalona des de 1998, on va començar com a programador i analista al principi. Més tard va passar a ser  responsable d’arquitectura, integració i model de dades. Al 2009 es va convertir en cap del departament d’Organització de l’ajuntament de la tercera ciutat més gran de Catalunya. Des del mes de setembre d’enguany havia deixat de ser el cap de la seva àrea i havia passat a a ser tècnic superior. En aquest període ha continuat la seva formació amb un màster en societat de la informació i el coneixement i un postgrau en la gestió de personal al servei de les entitats locals. Prèviament havia treballat a l’empresa privada com a desenvolupador, programador i tasques relacionades amb la informàtica, com indica el seu currículum.

Perfil tècnic

La contractació del director de l’àrea d’Economia i Serveis Generals ha recaigut en el PSC, qui també va nomenar la cap de gabinet d’Alcaldia. CiU s’ha encarregat de les altres tres àrees: Serveis Personals; Sostenibilitat i Territori; i Desenvolupament i Promoció Estratègica Local. El cinquè director d’àrea de l’Ajuntament completa l’organigrama amb un perfil molt més tècnic que al gabinet d’Alcaldia i Serveis Personals, on tant PSC com CiU han apostat per situar a persones del partit degut a les responsabilitats polítiques d’aquestes àrees.

Els nomenaments dels càrrecs de confiança que ja treballen a l’Ajuntament van ser donats a conèixer en el ple municipal del 7 de juliol. PSC i CiU van votar a favor, el PP es va abstenir i ICV, ERC i la CUP van votar en contra. L’abstenció del PP va permetre aprovar els nomenaments del govern en minoria i s’espera que actuï de manera similar per tirar endavant la contractació de Jordi Bascuñana. Els càrrecs eventuals directius cobren, amb la reducció de sous del nou equip de govern, 52.681,16 euros anuals, el que suposa uns 3.762 € mensuals en 14 pagues.

Recomanacions personalitzades