La CUP dóna arguments contra les retallades

La CUP va organitzar el passat dissabte un acte informatiu sobre les retallades que s’estan aplicant en sanitat i educació pública. Representants de Dempeus per la Salut Pública, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de la CUP van explicar la situació actual i van alertar de les seves derivades.

David Carmona, Albert Botran i Àngels Martínez Castells (d'esquerra a dreta) van donar arguments contra les retallades // CUP Molins de Rei

L’objectiu principal d’aquesta xerrada era oferir informació de primera ma a càrrec de persones que estan implicades en la lluita per la defensa dels serveis públics. “Creiem que és molt important conèixer amb exactitud quines retallades s’estan aplicant i quins efectes estan provocant”, expliquen des de la CUP.

En primer lloc, l’Albert Botran, regidor a l’Ajuntament i membre del secretariat nacional de la CUP, va fer un anàlisi polític sobre en quin context s’estan aplicant aquestes retallades i va remarcar que “en un moment com l’actual és més necessari que mai avançar cap un nou mòdel econòmic diferent al capitalisme, que sempre beneficia als sectors dominants com la banca i fa recaure el pes de les retallades en les classes populars”.

David Carmona, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), va fer un repàs històric sobre el procés de desmantellament que està patint la Universitat Pública Catalana en els últims anys. Carmona va indicar que “els greus problemes de finançament degut a les retallades en les aportacions de les administracions públiques han acabat repercutint sobre l’estudiantat”. El membre del SEPC va posar com exemple de la seva tesi l’augment dels preus de les taxes universitàries i va criticar el Pla Bolonya per posar “cada cop més difícil poder compaginar estudis amb feina”.

Àngels Martínez Castells, membre de Dempeus per la Salut Pública, va ser el tercer ponent i va començar destacant que la seva associació es va crear fa tres anys perquè ja llavors van veure clar que hi havia una intenció clara per part de la Generalitat de Catalunya en “avançar cap un sistema sanitari cada cop menys públic” . Martínez va enumerar les múltiples alternatives que existeixen enfront les actuals retallades: “no eliminar els impostos que graven a les rendes més altes o treballar de forma efectiva cap a una reducció de la despesa farmacèutica que acabi amb el negoci rodó de les multinacionals d’aquest sector”, són alguns dels arguments que va desplegar en un acte que inicialment s’havia de celebrar a la plaça del Molí però el mal temps va obligar a fer-lo en la sala d’actes del poliesportiu municipal.

 • fem memoria

  us adjunto un article que segur que us conve llegir.
  és de la Vanguardia de dissabte i es diu: LA CAMPANYA DE LA IZQUIERDA CONTRA LOS RECORTES SE DESMORONA.
  em sembla necessari que la gent conegui la mala utilització que esteu fent de la situació actual. Sembal que voleu que rebenti tot. Haurieu de ser més responsables, els recursos són els que són i s'estan esgotant, potser si ´fa temps el govern del tripartit haguès pres decisions responsables, avui no estariem on som.
  http://www.lavanguardia.com/politica/20111112/542

  FEM MEMORIA

  • Enric Piera

   Els convergents fan el que fan per justificar la privatització. Per què perdonen impostos als més rics per retallar després en sanitat ? pel que fa a la Vanguadia be…no s'ha distingit mai pel seu perfil social precisament, tot el contrari, La Vanguardia defensa els interessos privats dels més poderosos a Catalunya, algú ho dubta ?

   • fem memoria

    que tindra això a veure? parla de RESPONSABILITAT, sí, aquella que vosaltres no esteu practicant.
    que tè a veure aquesta noticia amb els convergents? has llegit el que diu? has vist que el pais se'ns envà enorris? parla que la campanya no pot ser de prometre no retallar pq no hi ha diners i estan mentint a la gent! parla d'això. i de passada parla d'en saura, i de la seva impecable gestió.

    • José

     Ahora aquí el único corrupto va a ser el señor Saura por cuatro duros que ha desviado con lo del Memorial Democrático, no? Y todos los millones robados por el sr. Millet con el caso Palau, con la ayuda de elementos de Ciu? Eso no cuenta?

     De articulos en esta prensa manipulada por unos u otros podemos encontrar a miles. Lo que esta claro es que TODOS los partidos que han tocado poder hasta el momento se han corrompido y CiU es uno de ellos.

 • sergi ruiz

  eii

  està molt clar que els recursos són limitats, per altre banda, potser si que cal ser responsable i anar retallant, però perque? per mantenir aquest model econòmic? aquest mateix model econòmic ens ha dut on sóm ara. perque ningú planteja un canvi de model economic clar?

  i per altre banda si cal retallar per alguna banda, potser que retallin tot el que no sigui ni educació ni sanitat.

  vaja que hi ha molts diners que corren amunt i avall com per haver-los d'agafar d'aquestes dues areas.

  sort.

 • fem memoria

  no s'ha retallat nomes salut i educació, s'ha reduit el pressupost de tota la generalitat, et convido a que ho miris, el departament de territori ,de cultura, d'agricultura, tots han patit una davallada i han sacrificat el seu pressupost per mantenir tot el que es pot l'educació, el benestar, la salut. El que passa és que es molt populista oblidar els sacrificis que es fan i anar matxacant.

  si es redueix el pressupost pq no parleu de Madrid? que mentre el PSC aquí va parlant de retallades, el PSOE des d'allà obliga a fer-ne mes? i si se n'han de fer no és més que per la géstió que s'ha fer dels recursos durant aquests darrers 7 anys? psc- icv-erc?

  parlem de canvi de model, però el primer canvi de model que s'ha d'esdevenir no es pas l'economic, el canvi de model passa perque els partits polítics TOTS deixin de fer demagogia i comencin a sumar junts.

 • fem memoria

  o sortim tots junts d'això o no en sortirà ningu, Amb la qual cosa em sembla molt irresponsable l'oportunisme que estan fent alguns. ja m'agradaria veure què farien si es trobessin ells en aquesta situació. A cap polñitic li agrada retallar, pq nomès dnant serveis i fent les coses be poder rebre vots, ha de ser molt dur voler fer coses i haver de ser responsable i estar-se'n pel be de tots.

  però el més fàcil és sempre fer populisme, cosa prou lamentable comptant que la situació economica NO VA DE BROMA. estem a punt de petar i ningú és capaç de fer un plantejament responsble i donar idees i suport per tirar endevant

 • sergi ruiz

  eii

  saps hem de fer moltes pases enrera per poder tirar endavant, perque quan la bombolla bullia, ningú és quexava. si et queixaves que especulaven eres radikal, si okupaves en contra d'això també, si et queixaves de les empreses de treball temporal també, etc. no cal alarma a ningú, molta gent ja savia que això no anava gens bé, però no fa dos o tres anys, sino fa 7 o 8 ja que aquella bojeria ens ha portat a això a creurens rics perque teniem una hipoteca i podriem comprar de tot.

  perque no és va a l'arrel del problema, els poders economics, bancs, mercats, exercits, etc.

 • fem memoria

  s'ha de reformular tot, però no a base de "parauleria" com esta fent ara la CUP.
  tots els partits han de fer un treball intern i una reflexió i per una vegada pensar en el que realment necessitem com a poble. sense seguidismes a madrid i sense el vici gratis de fer manis en contra de tot.
  a la xarxa hi ha exemples com el de l'enric que "donde dije digo, digo diego" en funció de qui o que mana, Quan estava a ERC no va fer ni in pas en contra la retirada de les 24h d'urgencies i ara ho abandera com qui sap què.
  s'ha de tenir dignitat i MEMORIA.

  parlem de com ho arreglem tots plegats, això és fer política. el demès es fer soroll i confondre

 • Xavier Arnau

  Enric Piera,
  Hombreee, tu por aqui.. y criticando a les retallades….Lo que teneis que hacer es trabajar y no criticar tanto. Los de mi generación, recordaba el otro dia con unos amigos, a los 17 años ya estabamos trabajando. Yo personalmente he hecho de todo, fabricas, talleres, restaurentes, y finalmente he trabajado de lo que he estudiado. Vosotros no, quereis estudiar, que os cuidemos los papis, liarla, dilapidar y cuando toque, a eso de los 30 años, empezar a trabajar. Pero a lo que ibamos en otro articulo, ¿ME VAS A CONTESTAR LO DEL CAP?, te recuerdo, ¿POR QUE HACE 2 AÑOS APOYAVAIS EL CIERRE DEL CAP Y AHORA NO? ¿por cierto, te imaginas al señor PAZ, CASALS O ARCAS, INSULTANDO como vosotros hizisteis el otro dia, a los ciudadanos de Molins? SERIA UNA ECATOMBE. Pero com es la CUP, no pasa nada.tic, tac, tic, tac, tic, tac

  • Enric Piera

   Xavier Arnau, no sabia que tú ets l'únic que ha treballat des dels 17 anys. Jo també he tingut aquesta sort, però hi ha un 40 per cent d'atur juvenil. No treballen tots perque no volen ? quanta demagògia des de la dreta. Els que pateixen la injustícia d'aquest sistema econòmic son uns ganduls, els que son desnonats son un ganduls per no tenir feina ? Pel que fa a la teva insistència torno a repetir, allò terrible és que al tancament del cap des de les 9 de la nit fins les 8 del matí és que no va acompanyat d'una reorganització o millora del servei d'ambulàncies com fa dos anys, és que ara directament les han redüït, en total 33 hores al dia. És que han tancat hospitals, han tancat plantes senceres d'hospitals, han fet fora plantilla. Això és escandalòs.

   • Enric Piera

    Senyors convergents, sabeu que vau sortir vosaltres de l'acte, vau trencar vosaltres el cordó policial i vau insultar, amenaçar i fins i tot intentar prendre xiulets als manifestants per acallar la protesta que era pacífica i sorollosa. Per cert, es diu HECATOMBE, no pas ECATOMBE. El compte enrera per CiU i la seva política antisocial sí que ha començat. CiU ha mentit als ciutadans molinencs. Es va comprometre a restaurar el servei 24 hores d'urgències i el que fa és ampliar-lo 3 hores més…tic tac tic tac. CiU incompleix el seu compromís amb els ciutadans de Molins.

 • Encarna

  Enric: mira no vull entrar amb la vostra guerra, però m'he llegit l'article que diu "fem memoria" i la veritat et dic que crec que hauries de ser imparcial per una vegada, no crec que amb el que diu l'article no hi estiguis d'acord amb res, però es clar com el que es ja el vostre tarannà es anar en contra de tot i si a sobre ho diu CIU encara mes no? crec que teniu CIUfobia, nois aneu malament…

  • Enric Piera

   Simplement estem en contra de les retallades socials de CiU per beneficiar als més rics o a empreses que gestionen o assesoren directament consellers o directors generals. Ho denuncio i ho continuaré denunciant perque les proves existeixen. Una altra cosa és que els representants de la dreta ho volgueu silenciar.

 • Alex F.

  Un "aplaus" pel Sr. o Sra. que "FA MEMORIA", i pel que fa als comentaris del Sr. Xavier Arnau, haig de dir, que jo personalment no tinc constancia que els insults foren dits pel Sr. Enric Piera o el Sr. Maymo, no ho vaig veure i en cap cas els insults cap a la meva persona van venir d'ells. El que va veure o sentir el Sr. Arnau, com tampoc tinc el gust de coneixe'l, no ho puc subscriure si amb ell el van insultar o no.

 • Xavier Arnau

  Alex,
  Lo mio y lo de los insultos proferidos por estos señores, viene dado por comentarios que se hacen en el pueblo en referencia a los acontecimientos sucedidos ese dia en el acto. Solo le pregunto al señor Piera, si los hubo, ya que es lo que se comenta, y cuando uno está detrás de un cordón policial, bien no está haciendo. Pero le agradezco me lo aclare ya que yo no estuve en dicho acto. Lo unico que le pido al señor Piera, es que me diga desde ya hace dias, ¿POR QUE DE LA POLITIZACIÓN DE LA PLATAFORMA DEL CAP?, ya que yo me he sentido utilizado politicamente en dichas manifestaciones, y si me siento así, parte de culpa tiene el y los suyos, por haberlo abanderado y sino, que me lo aclaren de una vez por todas.

  • Enric Piera

   Els que diuen que la Plataforma Molins contra les Retallades està polititzada son els membres de la dreta catalana ( CiU ) que defensen les retallades socials i la privatització…és lògic, defensen la política del seu partit, que és el que critica la plataforma, no perque es tingui mania a CiU, sinó perque és el partit que governa el nostre pais, Catalunya. A quí hem de demanar responsabilitats, a la gent per posar-se malalta ? Els que sempre manen, els que sempre han manat no volen que la gent prengui consciència del que els estan fent amb els seus drets.

 • carles

  que paaasssa aqui penya, que a CiU us han donat la consigna d'assaltar les xarxes socials? esteu super encesos ultimament. a que venien els intents d'agresió de laltre dia al pati del palau? esteu super cremats. no serà que no creieu ni tansols en el que esta fent el vostre partit?

  per cert, l'article de la vanguardia pura demagogia, tots sabem de quin partit està la vanguardia, sobretot en campanya electoral. i no parla dels mateixos factors que està parlant l'esquerra, així que…demagogia

  he vingut a incendiar una mica el debat, però el que s'hauria de fer és incendiar el capitalisme d'una vegada ja ostia

 • fem memoria

  em fa l'efecte que vas errat Carles.
  n'hi ha molts que n'estem molt cansats de la utilització partidista que fa de tot la CUP .
  intents d'agressio? una mentida repetida 100000 cops no és una veritat, per molt que us atabaleu a fer-ho veure.
  pura demagogia la vanguardia o la vostra que practiqueu a la vila?

 • fem memoria

  per cert, quin local més bonic té la cup! quan val?

 • Enric Piera

  El local de la CUP val el que ens podem permetre pagar de lloguer. Tampoc podem tenir local ? Saps que passa anònim que t'amagues, que fa massa fred per tocar la flauta i el gos te fred. No em parlis de tòpics, que la setmana passada vaig tenir una decepció: "unes dones grans convergents, gent d'ordre, com mana Déu i San Jordi Pujol ens van insultar dient-nos SUBNORMALS ". El món ja no és el que era, des que les dones d'ordre veuem Telecinco…hehehe

  • fem memoria

   i quan és el que us podeu permetre?

   • Enric Piera

    Et recordo anònim convergent que la CUP és l'unic partit que va explicar al seu butlletí els seus ingressos i les seves despeses. Pot dir el mateix la dreta catalana a Molins ? quina gent aquesta de CiU demana als altres allò que han fet però que ells mateixos no fan. Esteu molt nerviosos els de CiU, això passa per fer polítiques antisocials.

 • Enric Piera
 • Ricard

  No us fiqueu amb l'Enric. Coneix bé el que va passar a l'américa llatina a finals del segle XX i inicis del XXI i com el problema del deute extern va provocar una gran privatització de serveis i recursos en contra de la població més necessitada, amb menys recursos i que va fer augmentar considerablement encara més la desigualtat entre rics i pobres. Però el que l'Enric sap és que no estem a América Llatina. El problema del deute i de les retallades no és català. Ni tant sol espanyol, és europeu.

  • Enric Piera

   Ricard, hi ha un factor nou: la globalització no era tan evident fa 20 anys com ara. També la moneda única, la capitalització dels paisos emergents ( Àsia i Orient Mitjà-petrodolars ) i molts altres factors. Com diuen els del 15M, no és que el capitalisme funcioni malament, és que això és el capitalisme.

 • Ricard

  Que el govern del PSOE voli que rebaixéssim el déficit el 20%,que tal com diu la notícia ja fa 3 anys vam començar a avançar cap" a un sistema sanitari menys públic". Qui governaba fa 3 anys el país, el tripartit. Ho dic perquè no he vist a la Plataforma manifestant-se davant de cap acte del PSC a la vila ( vista del sr Zaragoza) o de Iniciativa ( visita del Sr Coscubiela), ni tampoc fer cap retret al seu antic partit, ERC. Per què? Simplement perquè estem davant d'una actitud de destrucció ideològica de l'adversari. Allò que van perdre a les urnes, recuperem-ho mitjançant la movilització social al carrer. Però té un problema la CUP, que també són part del sistema. Perquè estan a l'ajuntament, són part de la política institucional. I per tant o conflicte social al carrer o solució de problemes de forma institucional. Decidiu-ho, però no jugueu amb les cartes marcades.

 • Enric Piera

  Ricard has estat molt hàbil ara. Bon intent !! Em recorda el guió d'una pel.licula de gansters quan la policia els enxampa i tots s'acusen perque ningú es salvi. Saps perfectament Ricard que la CUP està a la oposició, com també saps que el seu tarannà sempre ha estat la lluita colze a colze amb els moviments socials. No t'agafaré la ma que em llençes perque el vaixell del capitalisme te ara un problema de flotabilitat. Els que mai hem cregut en el sistema no en som còmplices. Estar a la oposició municipal no vol dir necessàriament ser "del sistema". Recorda Ricard totes les mocions de la CUP i t'adonaràs que sempre ha criticat com funcionen els partits polítics tradicionals que rendeixen honors a la banca i als poders fàctics de Catalunya com sempre ha fet CiU o el PSC. Moltes gràcies però la CUP és molt diferent a la resta, per això els recolzo amb molt i molt orgull.