Comença la redacció de la nova ordenança de civisme

L’Ajuntament de Molins de Rei ha iniciat el procés per redactar una Ordenança de Convivència Vilatana. Encara se n’ha de definir el contingut, però ja s’ha constituït la ponència tècnica que la redactarà. Posteriorment es sotmetrà a debat públic comptant amb la participació de la ciutadania.

El ple ordinari del mes de setembre va aprovar per unanimitat la constitució de la ponència tècnica per redactar el projecte de la nova ordenança de convivència vilatana. L’objectiu serà assolir una ordenança que doni resposta a les necessitats del municipi, tot recollint l’experiència d’altres ciutats i, alhora, “esdevingui un exemple per a tot el Baix Llobregat”, segons asseguren fonts de l’Ajuntament.

Es tracta del primer pas perquè Molins de Rei es doti d’un nou instrument per vetllar per la convivència i permetre una actuació més efectiva contra les actituds incíviques. L’actual ordenança data del 1997 i va ser modificada a l’any 2000. Durant els últims anys hi ha hagut alguns intents de fer canvis en l’ordenança i ara el nou equip de govern s’ha decidit a elaborar una de nova.

La comissió tècnica està integrada per experts i professionals de diferents àmbits municipals. Ells prepararan tota la documentació, que després es sotmetrà a un debat de caire més polític amb la participació de totes les forces polítiques. Segons el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, “la voluntat és obrir l’elaboració de l’ordenança a tota la ciutadania”. Per aquest motiu, en el futur s’organitzarà un procés participatiu per recollir les aportacions de les entitats i de tots els veïns.

Recomanacions personalitzades