El Festival de Cine de Terror tanca la seva trentena edició amb un 20% més de públic

Més de 2.000 espectadors, un 20% més que l’any passat, han assistit al Festival de Cine de Terror de Molins de Rei entre l’1 i el 5 de novembre. The Orphan Killer ha aconseguit el premi a la millor pel·lícula del primer concurs de llargmetratges.

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei segueix creixent. Més de 2.000 espectadors han passat pel teatre de la Peni segons dades facilitades per l’organització aconseguint així un augment del 20% d’espectadors respecte l’any passat.

Les 12 hores de cinema de terror entre les 8 del vespre de dissabte i les 8 del matí de diumenge han estat l’acte més concorregut del Festival, com és habitual. Les dues sessions de projeccions per a instituts realitzades en sessions matinals exclusives per a estudiants de centres de Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts també han aconseguit un cert èxit, doblant la xifra de l’any passat fins arribar als 450 estudiants. Les diverses projeccions i activitats paral·leles han ajudat a superar la barrera dels 2.000 assistents.

Millor pel·lícula per The Orphan Killer 

La celebració de les trenta edicions venia carregada de novetats com el concurs de llargmetratges. El film dirigit per Matt Farnsworh (USA.2011) ha estat el premiat pel jurat, format per l’actriu franco-marroquina Morjana Alaoui, el crític cinematogràfic Quim Casas, i l’actor i director Àlex Brendemülh. El film guanyador explica la història d’un nen al qual li assassinen els pares i es pren una peculiar venjança. Potser, era la pel·lícula més gamberra del festival i la seva mala baba i irreverència han estat premiades.

La millor direcció ha estat pel francès Olivier Abbou per la seva Territories ambientada en el límit fronterer entre Canada i EEUU. La millor interpretació ha recaigut ex-aequo en Christian Berkel i Jule Ronstedt per la seva actuació en el llargmetratge alemany The Last Employee.

Curtmetratges també guardonats

Cartell del Festival de Terror d'enguany

Si enguany era novetat el concurs de llargmetratges, el de curtmetratges que es va poder veure divendres a la nit ja comença a ser tot un clàssic i ha arribat aquesta edició a la seva desena temporada. El primer premi del jurat ha estat per La Granja, de Nacho Sierra. Aquest curt es va convertir en el gran protagonista de la nit ja que els seus actors també van ser premiats com a millor interpretació. Pepo Oliva i Laura Contreras van rebre el premi ex-aequo per la seva interpretació a La Granja.

D’una altra banda, el segon premi al millor curtmetratge ha recaigut en Fase terminal de Marta Génova. El premi als millors efectes especials i maquillatge ha reconegut la feina de Rafa Dengrà a Alastor.

El públic del teatre de la Peni va atorgar el premi “Angoixa” a Deus Irae de Pedro Cristiani. Fins el proper dia 13 de novembre es poden veure i votar els curts que opten al premi del públic a la plataforma Filmin. El guanyador de la votació online es donarà a conèixer aquest mateix diumenge.

Recomanacions personalitzades