Acaba la Mostra de Teatre Amateur amb un futur gris

La Mostra de Teatre Amateur de Molins de Rei va posar punt i final a la seva quarta temporada el passat 1 de novembre. Els organitzadors del cicle teatral veuen un futur “gris” ja que l’assistència a les obres d’aquesta temporada ha estat molt baixa.

"Veus les línies?", del grup Punt i Seguit de Terrassa, va ser l'última obra de la Mostra // IV Mostra de Teatre Amateur de Molins de Rei

La IV Mostra de Teatre Amateur de Molins de Rei presenta un contrast en la valoració, molt bona en la branca artística, no tant en l’assistència. Per una banda, els cinc muntatges que s’han presentat han estat uns treballs molt bons. “Han passat pel Foment algunes de les companyies de teatre amateur de més pes del panorama català“, assegura Ermenegild Siñol, un dels organitzadors de la Mostra.

Els grups Quatre per Quatre de Granollers, Punt i Seguit de Terrassa, La Gespa de Barcelona i dos muntatges semiprofessionals, han estat els presentats en aquesta quarta edició amb les comèdies El club de la corbata i Veus les línies? i obres totalment colpidores com Miracle a la casa negra, La última faena i 20 minuts de càstig.

La qualitat de les obres teatrals no ha anat acompanyada d’una bona taquilla. L’assistència no ha arribat als mínims necessaris. Des de l’organització es destaca que “l’afluència de públic ha estat molt minsa tenint en compte la població de Molins de Rei“. Des de l’organització busquen les causes en un seguit de factors: “dates, horaris, publicitat, coincidències amb altres actes, el futbol televisat, la crisi econòmica, la mandra…“.

Davant aquestes dades negatives, la pregunta més important que sobrevola pel cap dels organitzadors és si realment serà possible veure una propera edició, tenint en compte la manca de resposta per part del públic molinenc. “En aquests moments, el futur de La Mostra és gris, i no dic negre perquè sempre cal ser positiu però sí que és cert que la realitat d’enguany no ens garanteix una cinquena edició“. Els organitzadors estudiaran la possibilitat durant els propers mesos i l’any vinent es prendrà una decisió definitiva sobre el futur de la Mostra.

Recomanacions personalitzades