Molins contra les retallades vol repetir una manifestació amb èxit d'assistència

Després d’unes setmanes de baixa participació a les protestes contra el tancament de les urgències nocturnes del CAP, Molins contra les retallades vol donar una empenta en la xifra d’assistents amb una convocatòria massiva a la ciutadania pel dilluns 7 de novembre.

Ja fa 13 setmanes que alguns molinencs surten al carrer en defensa de l'estat del benestar // Jordi Julià

Ja fa 13 setmanes que alguns molinencs surten al carrer en defensa de l'estat del benestar // Jordi Julià

Fa dos mesos, més de 700 molinencs sortien al carrer contra les retallades i en defensa de l’estat del benestar, la sanitat i l’educació pública i, per damunt de tot, del servei d’urgències nocturnes a l’ambulatori de Molins de Rei. La plataforma organitzadora, Molins contra les retallades, va dedicar molts esforços a assolir aquesta xifra d’assistents, centrant l’atenció en la manifestació del dia 5 des de setmanes enrere, que ja pretenien que fos “massiva”.

Ara, dos mesos després, es busca repetir la fórmula de gran manifestació en una cita per aquest dilluns, 7 de novembre, a les 8 del vespre. Sota el lema “Contra les retallades i la privatització de la sanitat” l’objectiu és, com en totes les accions de la plataforma, obtenir ressò mediàtic per aconseguir el restabliment de les urgències 24 hores al CAP de Molins de Rei, però també denunciar les retallades que s’han estat fent fins ara i les que vindran. Ho van intentar amb un tancament a l’interior del centre, del qual ja han desistit, i també amb una recollida de firmes en comerços i dependències municipals, que fins ara ha aconseguit sumar més de 4.000 adhesions. Per a aconseguir que aquesta xifra sigui encara més alta, diversos voluntaris s’han organitzat per sortir a demanar-les pel carrer, i així aconseguir “que firmin els 24.000 molinencs que els afecta la retallada”, es comentava en la darrera assemblea del passat 31 d’octubre.

Manifestació la nit de Castanyada

Malgrat ser la nit de castanyada, la manifestació va tirar endavant. A la dreta, joves venedors de castanyes observen la manifestació // Jordi Julià

Joves venedors de castanyes observen la manifestació la nit del 31 d'octubre // Jordi Julià

La protesta de dilluns passat va ser molt probablement la menys concorreguda de totes les que hi ha hagut dilluns rere dilluns en els darrers tres mesos. De fet, preveient que la nit de castanyada les celebracions impedirien a molts assistir a la manifestació, a l’assemblea anterior es va proposar de limitar-se a fer una concentració davant l’Ajuntament. Tot i això, quan dilluns passat els veïns que no van fallar a la cita setmanal van veure que eren una quarantena de persones es van engrescar a tirar endavant amb la manifestació. Un grup de veïns reduït però molt sorollós va recórrer el Centre Vila, arribant fins al CAP de La Granja.

A l’assemblea posterior, a més de convocar a tots els ciutadans a la manifestació massiva del dia 7 de novembre, es va portar la proposta sorgida de diverses assemblees del Baix Llobregat de fer una manifestació conjunta de tots els pobles de la comarca al pont de Molins de Rei per tallar el trànsit de la carretera N-340.

Recomanacions personalitzades