L'Ajuntament s'uneix per un Collserola lliure de militars

El ple municipal del mes d’octubre aprova per unanimitat una moció proposada per la CUP demanant que no es facin pràctiques militars al parc natural de Collserola. Fins i tot el PP vota a favor de la moció antimilitarista.

Els militars de la caserna del Bruc utilitzen Collserola // facilitada per CUP Molins de Rei

Els militars de la caserna del Bruc utilitzen Collserola // CUP Molins de Rei

La particular aritmètica de forces i poders de l’ajuntament de Molins de Rei complica la consecució d’acords al ple municipal. Prova d’això és que moltes de les últimes mocions han estat aprovades pel vot de privilegi que ostenta l’alcalde, Xavi Paz, i que només s’utilitza en cas d’empat tècnic.

A vegades però, durant els plens sorgeixen temes que de manera sorprenent uneixen a tots els regidors de la vila. L’últim ha estat una moció de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) demanant la supressió de les pràctiques de l’exèrcit al Parc Natural de Collserola “per la perillositat que això comporta”. Amb la seva aprovació, s’insta al Consorci del Parc de Collserola que no autoritzi més pràctiques militars dins el seu terme territorial i es declara el Parc Natural de Collserola com una zona “lliure de pràctiques i exercicis militars”.

El portaveu de la CUP, Àlex Maymó, va defensar la moció explicant alguna anècdota personal: “Sembla que no però hi són, jo mateix els he vist anant en bicicleta per Collserola” explicava el que també és president del Club Ciclista Molins de Rei. El regidor d’ERC, Víctor Puntas, posava una mica d’humor en el seu últim ple “això em recorda a Historias de la puta mili deia Puntas recordant el popular còmic que després es va convertir en sèrie de televisió i pel·lícula . Per la seva banda, el socialista Xavi Paz posava un requisit per votar-hi a favor: “m’imagino que això exclou que en cas d’urgència forestal l’exèrcit no pugui entrar a Collserola”.

Finalment, tots els partits van votar positivament a aquesta moció convertint d’aquesta manera a Molins de Rei en el segon municipi, després de Sant Cugat del Vallès, que es pronuncia sobre aquest tema. Fins i tot el Partit Popular va votar a favor tot i que el seu regidor, Emilio Ramos, no es va pronunciar.

La moció va sorgir del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), que ha iniciat la campanya “Prou militars a Collserola”. Des de la CUP asseguren que traslladaran aquesta moció a la resta d’ajuntaments de l’entorn de Collserola per tal de donar encara més força i difusió a aquesta reivindicació popular.

Recomanacions personalitzades