ERC s’avança al PSC i porta les farmàcies de guàrdia al Parlament

El grup parlamentari d’ERC trasllada al Parlament de Catalunya la reivindicació contra el tancament de les farmàcies de guàrdia demanant “el manteniment d’un servei de farmàcia nocturn a Molins de Rei”. Els partits de l’equip de govern, tot i anunciar-ho, encara no han presentat cap moció al Parlament.

Parlament de Catalunya

Parlament de Catalunya

El tancament de les farmàcies de guàrdia a Molins de Rei arribarà fins el Parlament de Catalunya, tal i com avançava Viu Molins de Rei el passat dilluns, encara que, com a mínim en un primer terme, no serà mitjançant el partit de l’alcalde, el PSC, ni evidentment el del seu soci de govern, CiU.

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha estat el primer en portar el tancament del servei de farmàcies 24 hores a la Mesa del Parlament. Des d’ERC  s’interpreta que amb la legalitat vigent, marcada pel decret 321/1996 que regula els horaris d’atenció al públic d’aquests establiments, “s’estableix un desplaçament màxim de 15 minuts fins a la farmàcia més propera” i s’explica que “els desplaçaments que han de fer els molinencs i molinenques fins a les farmàcies de guàrdia de Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts o Sant Joan Despí són superiors als 15 minuts que fixa el decret”. Amb aquests arguments, ERC insta al govern de la Generalitat a “negociar amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona el manteniment d’un servei de farmàcia d’urgència nocturna a Molins de Rei”. A més, els republicans demanen “la integració de l’Ajuntament en la Comissió Mixta que decideix el mapa de farmàcies de guàrdia”. Així, a través de la moció presentada per la portaveu del grup parlamentari d’ERC, Anna Simó, i l’exconsellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, es visualitzarà la queixa a la comissió de Salut del Parlament de Catalunya.

El PSC no concreta

D’aquesta manera, els republicans s’avancen a l’Ajuntament de Molins de Rei i al partit de l’alcalde, el PSC, que també han mostrat la seva intenció de portar aquest tema al Parlament. L’Ajuntament ha deixat clar que vol portar la polèmica de les farmàcies al Parlament, però fins ara no ha fet cap gest concís i concret com el d’ERC. Fonts de l’agrupació socialista de Molins de Rei remeten a una moció presentada pel grup parlamentari socialista el passat 6 d’octubre on es recullen un seguit de propostes molt genèriques en contra de les retallades, sense fer menció explícita a la situació que pateix Molins de Rei. De fet, quan es va presentar la moció del grup socialista al Parlament, l’Ajuntament encara no tenia constància del tancament de les farmàcies de guàrdia.

 • PEDRO M. MORENO

  PUES QUE APROVECHEN LA CARTA Y PIDAN QUE CONECTEN LAS PLACAS FOTOVOLTAICAS DE LA PLAZA DEL MOLI, Y ASI LOS CASI 300.000 EUROS DE INVERSION PERDIDOS EN ESTA CHAPUZA LOS PODRIAMOS UTILIZAR LOS HABITANTES DEL PUEBLO EN MEJORAS, COMO ACABAR LA OBRA DE LA CALLE DE LA MARIONA Y OTRAS QUE ESTAN DESDE HACE AÑOS.

  MENOS MAL YA ERA HORA QUE EMPEZARAN A TRABAJAR POR EL PUEBLO Y NO POR ELLOS SOLOS COMO HASTA AHORA, ADEMAS DEBEN DE PENSAR QUE EL TRIPARTITO DE ANTES YA FUE EL QUE MODIFICO EL HORARIO DEL CAP NO????

  AUNQUE TAMBIEN PIENSO QUE ESTE ARTICULO ESTA REDACTADO MAS PARA LEVANTAR LA LLAMA Y QUE SIGUA ESTE DUELO DE CONVERSACIONES VIA FACEBOOK O WEB QUE PARA INFORMAR, JEJEJEJEJEJE ES LO QUE TIENEN LOS PERIODISTAS NO?????

  LO IMPORTANTE ES MOLINS DE REI NO LOS PARTIDOS NI QUIEN LOS LIDERA O GOVIERNA, ANIMO A TODOS.

  • Teresa

   pedro : Las obras de alcantarillado de la Riera Mariona no las debe pagar el Ayuntamiento, las debe pagar la Agencia Catalana del Agua, dónde están o estaban algunos ex-regidores de Molins de Rei , Navarro, Catalá, etc y que por lo visto la han llevado a la ruina. En el recibo del agua ya apacece el canon de alcantarillado , pero por lo visto, los de antes ICV , y los de ahora PSC , para no contradecir a sus superiores de partido,.. lo piensan pagar y lo están pagando, incluso los desperfectos de urbanización, con dineros del presupuesto municipal. ¿ Alguien sabe más?

 • Ricard Montalban

  Amb drets socials i serveis als ciutadans els partits no han de rivalitzar sobre qui ho fa primer perquè així sembli que ho fa millor, sinó que com a organitzacions seria més lògic que en temes d'interès general per als vilatans es possessin d'acord en iniciatives com aquesta. Cal més diàleg entre els partits pe4r defensar els interessos de tots els molinencs i molinenques. Es pot rivalitzar en altres temes.
  Quan hi ha retallades, com ara, es tracta de sumar per a trobar les millors solucions i propostes. I una altra cosa, els partits, també en temes de retallades, haurien de donar suport institucional als representants locals, en aquest cas els representants municipals. Es poden fer accions com a partits, però cal també donar suport a l'acció institucional, que té els seus ritmes per fer les coses; i no ho oblidem, que ho fan per a tots els molinencs i molinenques.
  Estic d'acord amb tu, Pedro.

 • ROGER LLUNA

  que es deixin de osties i possin en venda les plaques del Moli, amb aixo molta gent menjaria al poble i els no han pensat mai en la gent nomes en els mateixos, i sino perque penseu que estan com estan, fora ERC i fora els politics, la gent volem accions i no mentides de politics que mai estan aqui.

 • Teresa

  Chapeu, chapeau , chapeau ! , Chapeau eso nuevo de “audiencia pública” en Sant Vicens dels Horts, que sin debates politicos estériles, se han reuniendo monograficamente solo a los presidentes, vicepresidentes y secretarios de AA VV , y que se hizo el lunes día 10 de octubre, patrocinado por el alcalde y los regidores de area económica y finanzas con el objetivo de explicar el presupuesto municipal 2012 , La rebaja va a ser del 45 % , de impuestos, el IBI baja , las basuras bajan, etc. etc. explicando lo que es un canon, una base liquidable, aumento lineal, aumento progresivo, aumento según renta IRPF, valor catastral, tipo impositivo, aumento de tipos en pisos vacíos, subvenciones, excepciones, etc. Tot muy bien organizado, con perfecta audifonía y emisión por Radio S. V. , bloques de 5 preguntas y respuestas a continuación, y luego el compromiso de visitas personalizadas a las AAVV, etc. etc. Chapeau !
  Con eso , los de Sant Vicens nos han vuelto a pasar la mano por los morros, Aquí en Molins de Rei, sin personal político preparado, siempre enzarzados en mociones y brindis al sol, y entrevistas infantiles de MTV a los ediles en la sala del Palau, luego, todo serán prisas y aprobaciones con broncas. ¿Con ese personal, cómo queremos que en Molins sea “pubilla” y que nos den un CUAP y farmacias de guardia nocturnas?, No, no tenemos liderazgo para ello.
  Y en Barcelona , Trias bonifica un 20 % el IAE y zona azul gratuita a los residentes sin multas

 • Teresa

  Chapeu, chapeau , chapeau ! a Sant Vicens dels Horts, Chapeau por el pleno municipal de ayer día 20 que duró 6 horas, desde las 7 hasta la 1 de la madrugada, Bien transmitida por Radio S. V. sin interferencias ni fallos de transmisión, sin debates de mociones que son totalmente estériles, Rebaja del 45 % , de impuestos, el IBI baja , las basuras bajan, etc. etc. Todo muy bien organizado, con perfecta audifonía y emisión por radio , preguntas y las respuestas a continuación y no como aquí en Molins un mes después, y luego ya no nos acordamos, Chapeau ! por el canvi. Los de SVH nos pasan la mano por los morros.

 • Elisa

  Aquest és el tarannà del nou president de ERC Molins de Rei, això esriu aques senyor al diari Avui:
  Rossend Costa Salvans (Molins de Rei)
  Sr Mas, vosté si que em fa fàstic, em fan fàstic les seves retòriques, les seves mentires, la seva manera de fer campanyes, de veritat Sr. Mas, deixiins en pau i ressi perque la tercera força sigui el PP enlloc de noslatres, sino, ja veurem com s'ho fa.

  Diumenge 24 octubre 2010, 18:18