S’acaba l’ocupació del CAP

La plataforma Molins contra les retallades deixa d’ocupar el CAP durant les nits en contra de les retallades tot i que concentrarà la protesta en altres accions. L’alcalde, Xavi Paz, present durant l’assemblea veu “complicat” tornar a gaudir de servei d’urgències 24 hores  a Molins de Rei.

Les manifestacions cada vegada apleguen a menys gent // Jose Polo

Les manifestacions cada vegada apleguen a menys gent // Jose Polo

La plataforma Molins contra les retallades ha decidit en assemblea acabar amb el tancament al Centre d’Atenció Primària. Després de més d’una quinzena de nits, ja ningú dorm al CAP. Segons han explicat “la mesura ha deixat de tenir tota la contundència que tenia al principi”. Els impulsors de l’ocupació no han trobat relleu, no han aconseguit aplegar a gent voluntària per dormir i el cansament els ha fet desistir de la idea de mantenir la ocupació una setmana després de que ja fessin una aturada durant uns dies coincidint amb la Festa Major. Ara es continuarà la reivindicació del servei d’urgències nocturnes amb altres activitats i propostes com “xerrades, paellades i manifestacions” amb l’objectiu de que la protesta “sigui més visible en el poble”.

Les manifestacions continuen

Algunes de les pancartes feien referència al President de la Generalitat // Jose Polo

Algunes de les pancartes feien referència al President de la Generalitat // Jose Polo

El que si que segueixen són les manifestacions de cada dilluns i ja es van acumulant des de l’1 d’agost. Aquest dilluns el número d’assistents no arribava a les 150 persones, en la línia de les últimes setmanes. És el reflex d’un moviment que es va apagant poc a poc al veure que la seva lluita és com donar-se amb el cap contra una paret. Pel que fa als partits polítics van assistir-hi molts dels regidors de la vila i representants de totes les formacions menys CiU i ExM.

L’alcalde, pessimista respecte el futur de les 24 hores d’urgències

Xavi Paz, acompanyat de molts companys de partit, va fer acte de presència a la manifestació i a la posterior assemblea responent a una de les demandes de la plataforma Molins contra les retallades. L’alcalde havia assistit a la multitudinària manifestació de principis de setembre però a l’inici de l’assemblea va marxar. Aquest cop tot estava preparat perquè donés explicacions. Durant el seu discurs, l’alcalde va fer una repassada de com s’han portat les negociacions amb el CATSalut i va anunciar que estan pendents d’una reunió amb el Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz.

L'alcalde, Xavi Paz, va respondre a les preguntes dels ciutadans // Jose Polo

L'alcalde, Xavi Paz, va respondre a les preguntes dels ciutadans // Jose Polo

El batlle socialista va mostrar una perspectiva negativa respecte al servei de 24 hores d’urgències al CAP: “Veig difícil que tornem a les 24 hores”, tot i que també apostava per seguir protestant a favor dels drets dels ciutadans i va encoratjar a tots els assistents a “no defallir en les reivindicacions”. “Estem preocupats per aquest allau de retallades que no sabem fins a on arribaran” va dir Paz amb un cert neguit per concloure fent un crit de denúncia cap a la situació que pateix el món local: “Els municipis no tenim un marge d’esperança”.

Després de la seva intervenció, Paz va respondre a les preguntes dels assistents de l’assemblea, les quals, en la seva majoria, van estar encaminades cap a l’estat de les farmàcies a Molins de Rei. “L’Ajuntament no té cap constància de que les farmàcies tanquin a les 10 de la nit” va dir Paz. Poques hores després, Viu Molins de Rei confirmava la supressió de la farmàcia de guàrdia.

 

Recomanacions personalitzades