S’acaba l’ocupació del CAP

La plataforma Molins contra les retallades deixa d’ocupar el CAP durant les nits en contra de les retallades tot i que concentrarà la protesta en altres accions. L’alcalde, Xavi Paz, present durant l’assemblea veu “complicat” tornar a gaudir de servei d’urgències 24 hores  a Molins de Rei.

Les manifestacions cada vegada apleguen a menys gent // Jose Polo

Les manifestacions cada vegada apleguen a menys gent // Jose Polo

La plataforma Molins contra les retallades ha decidit en assemblea acabar amb el tancament al Centre d’Atenció Primària. Després de més d’una quinzena de nits, ja ningú dorm al CAP. Segons han explicat “la mesura ha deixat de tenir tota la contundència que tenia al principi”. Els impulsors de l’ocupació no han trobat relleu, no han aconseguit aplegar a gent voluntària per dormir i el cansament els ha fet desistir de la idea de mantenir la ocupació una setmana després de que ja fessin una aturada durant uns dies coincidint amb la Festa Major. Ara es continuarà la reivindicació del servei d’urgències nocturnes amb altres activitats i propostes com “xerrades, paellades i manifestacions” amb l’objectiu de que la protesta “sigui més visible en el poble”.

Les manifestacions continuen

Algunes de les pancartes feien referència al President de la Generalitat // Jose Polo

Algunes de les pancartes feien referència al President de la Generalitat // Jose Polo

El que si que segueixen són les manifestacions de cada dilluns i ja es van acumulant des de l’1 d’agost. Aquest dilluns el número d’assistents no arribava a les 150 persones, en la línia de les últimes setmanes. És el reflex d’un moviment que es va apagant poc a poc al veure que la seva lluita és com donar-se amb el cap contra una paret. Pel que fa als partits polítics van assistir-hi molts dels regidors de la vila i representants de totes les formacions menys CiU i ExM.

L’alcalde, pessimista respecte el futur de les 24 hores d’urgències

Xavi Paz, acompanyat de molts companys de partit, va fer acte de presència a la manifestació i a la posterior assemblea responent a una de les demandes de la plataforma Molins contra les retallades. L’alcalde havia assistit a la multitudinària manifestació de principis de setembre però a l’inici de l’assemblea va marxar. Aquest cop tot estava preparat perquè donés explicacions. Durant el seu discurs, l’alcalde va fer una repassada de com s’han portat les negociacions amb el CATSalut i va anunciar que estan pendents d’una reunió amb el Conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz.

L'alcalde, Xavi Paz, va respondre a les preguntes dels ciutadans // Jose Polo

L'alcalde, Xavi Paz, va respondre a les preguntes dels ciutadans // Jose Polo

El batlle socialista va mostrar una perspectiva negativa respecte al servei de 24 hores d’urgències al CAP: “Veig difícil que tornem a les 24 hores”, tot i que també apostava per seguir protestant a favor dels drets dels ciutadans i va encoratjar a tots els assistents a “no defallir en les reivindicacions”. “Estem preocupats per aquest allau de retallades que no sabem fins a on arribaran” va dir Paz amb un cert neguit per concloure fent un crit de denúncia cap a la situació que pateix el món local: “Els municipis no tenim un marge d’esperança”.

Després de la seva intervenció, Paz va respondre a les preguntes dels assistents de l’assemblea, les quals, en la seva majoria, van estar encaminades cap a l’estat de les farmàcies a Molins de Rei. “L’Ajuntament no té cap constància de que les farmàcies tanquin a les 10 de la nit” va dir Paz. Poques hores després, Viu Molins de Rei confirmava la supressió de la farmàcia de guàrdia.

 

 • Teresa

  El Sr. Paz y su equipo de gobierno no convencen , Tal como decía la Sra. Duran (ICV) el jueves 13 en la Radio fncionaria Municipal-COM-publica-Diputación , no se le ve liderazgo por ninguna parte, y siempre da explicaciones "vacias" , sin contenido , y siempre con la misma jerga.
  Lo de las farmacias nos enteramos antes la ciudadanía el día 2 , que los miembros municipales el día 10 , que estan durmiendo en la paja, esperándolo por carta certificada. Los carteles ya estaban en las farmacias el día 2.
  No hay armonía con la oposicíón y no les notifican a tiempo eso de prolongar 1 hora más en C/. Mayor y lo de la Rehabilitación en CAP, Estimulación infantil en CAP ,etc. etc. no sabemos nada, nada de nada, de cómo está . No se enteran !!

  • ROGER LLUNA

   PER CERT teresa SAPS QUE HA PASSAT A SANT FELIU DE LL. I A MARTORELL AMB LES FARMACIES

   • Teresa

    roger : No no lo se , ¿ Puede Ud. decírnoslo?

    • Roger Lluna

     pues pida informacio als seus companys de partit, els si ho sabem.

     • Teresa

      roger , Empecemos desde el principio, Ud. sabe más que yo, ¿ De que partido político soy ?

     • ROGER LLUNA

      si tothom ho sap

   • Teresa

    roger : pues que hay farmacias de guardia de 9 a 22 h , y otras distintas de 22 a 9 h. , ¿ Que hay de malo en ello?

 • Montse

  Srs. del govern municipal, no fa pas gaire de les eleccions, per què ens vau enganyar? Ens veu dir que de diners al municipi n'hi havia tan sols era una qüestió de gestió; s'havien de fer tantes coses: la urbanització de diverses zones del centre poble, la biblioteca nova, el barri de les Guardioles, la Federació obrera, la sala polivalent… només era la gestió? Jo el que veig només són que retallades i més retallades, ah, això sí els locals dels partits ben bonics, la subvenció als partits continua.

  • Teresa

   Ya viene el tio Paco con las rebajas,…. La ciudadanía no está dispuesta a renunciar a lo indicado en los programas electorales del PSC , Biblioteca y auditorio en la plaza del Moli, Museo en el edificio enterrado del Moli, Federación Obrera ja, no al baile de ostentosos de 3 Toms, Veus d’Arreu del Mon, Taula de Dones, Consell d’Infans, Escola Natura IES Requesens, Centre d’Art Requesens, Xarxa FP.CAT, Gimnasia Ginebreda, Ping-pong Ginebreda, Pista d’atletisme, Llar avis Granja, SAD , Llei de Dependencia ja, AAVV Barri Poetes-Hospitalers a l’antic CAP, Salud sexual, Estimulació precoz infants, Pla Local d’Habitatge ja, Patronat Local d’ Habitatge ja, Masoveria urbana, Indústria del coneixement, Les Llicorelles, no al Mercadona, Comerç proximitat, Tocineries -entrepans pagar en la Fira, venda de Molins Energia, Energía geotermica, Molins 100% accesible, apertura carrer A.M. Claret, Pla Director de la Bicicleta, rebaixar I. Circulació, Trambaix ja , rebaixa de l’IBI ja, BUS-VAO, Molins-Zona 1 ja, Pla de Qualitat del Aire, HPO lloguer a les Guardioles, Mapa de soroll, fumigació mosquit tigre, extermini de coloms, esterilització de gats, no al us del Parc Agrari sin licencia municipal com a magatzem MOIX de material d’obres, Urbanització Rierada ja, HPO lloguer a R. Bonet, urbanizació voltants Església, Rafael Casanova ja, arbrat a la Pça Palau, auditoria index de productividad trevalladors Ajuntament antes/después , atenció municipal 24/24, venda Radio Molins de Rei , Policia de proximitat, etc.

   • manel

    Dí que sí Teresa.
    Todo y ya que estoy impaciente.
    Tu pide, que pedir no cuesta nada y además ya que me corre prisa.
    Todo esto lo pedías a tus amiguitos anteriores?

    • Teresa

     manel , No entiendo su jerga , ¿ Que pedir ni que leches? , Lo dijeron en su programa electoral y ya estabamos en plena crisis , Solo era cuestión de gestionar bien , "Mes per menys" , ¿ Cuales eran mis amiguitos anteriores? , Ahora me he perdido,….

     • manel

      Teresa.
      Hace mucho tiempo que te as perdido.
      Ya no sabes ni donde estás.
      Dando tumbos aquí y allí.

 • Enric Piera

  Ara toca replantejar-nos la estratègia. No ens fan ni cas. Ara no tenim urgències, ni fàrmàcies i 3 metges menys. Aquest dilluns que ve repartirem pancartes pels balcons. Veniu a la Plaça de la Vila i us en donarem. Manca confirmar l'assistència de l'alcalde a l'Assemblea Posterior al CAP. A veure si està més ben informat perque ningú li havia dit que a Molins de Rei fa quasi dues setmanes que no hi ha farmàcies de guàrdia…i per cert, si han de venir alguns del PSOE ( encara que no tots ) a cridar-me "TÚ HAS VENIDO A REVENTAR LA ASSAMBLEA" millor li expliqueu a aquest senyor gran que van treure del frigorífic del partit i que mai ha vingut a cap manifestació quí som els que formem part de la comissió, els organitzadors mai ens tirariem pedres al nostre teulat. No cal portar tan "suport" del partit i si ho feu que no es noti tant, repartiu-vos pel públic, o si no us pintarem una zona amb guix al terra per vosaltres. Aquesta és una mobilització ciutadana i tothom és benvingut mentres no insulti als altres. Salut !!

  • Teresa

   Siempre la CUP en follones,….

   • Enric Piera

    1 mes dormint al CAP sense el més mínim incident, ve l'alcalde amb els seus acòlits i hi ha amenaçes als que porten de protesta 2 mesos. Què te a veure això amb els de la CUP ? Teresa, pixes fora de test. Entenc que tinguis mania a la gent de la CUP, però entre els que portem dos mesos de lluita hi ha gent de tota mena, de partits o sense cap vinculació a partits. Quina barra, no s'ha mogut de casa seva per protestar i diu que els que portem lluitant dos mesos per la sanitat al poble som uns folloneros…cal ser desvergonyit, Teresa. El que segur que no trobarem serà a vosté. Vingui quan vulgui perque a la seva edat la sanitat no és imprescindible. Salut !!

    • Teresa

     ¿Cuanto nos cuesta a los contribuyentes ese capricho de unos cuantos de pasearse por las calles pitando ? , ¿ Cuanto nos ha costado el sobreconsumo en Aire Acondicionado del CAP que los empleados ponían a tope con bajísima temperatura para fastidiar a los pernoctas y joder la marrana?, ¿ Cuanto tiempo perdido por la alcaldía? , ¿ Cuanto nos cuesta la Guardia Urbana y todo su equipamiento, horas extras, etc. ? , Yo he contado 6 entre motos, coches, pistolas i gorras,…. Unos y otros , unos im-pre-zentables.

 • Enric Piera

  Senyor que es diu Teresa…li esclatarà la bilis. A veure a pams: ara resulta que vostè és contràri a que ens puguem ni manifestar, per un suposat cost econòmic…no em faci riure senyor. En segon lloc, si vostè hagues dormit durant un mes com jo mateix al CAP sabria que l'aire condicionat era automàtic i que va deixar de funcionar perque ja no feia "calor" a partir de la segona setmana del tancament. Potser vostè sap alguna cosa que nosaltres desconeixem, com sembla que ho sap tot. En tercer lloc…¿què vol dir "cuanto tiempo perdido por la alcaldía ? és que no és obligació de l'alcalde ocupar-se del que li passa als seus ciutadans, o vostè li ha de dir a l'alcalde que no es preocupi pel benestar dels molinencs ?

 • Enric Piera

  Senyor que es diu Teresa, les pistoles ja les tenen pagades i les gorres també. Pel que fa a vostè i les seves ocurrències li recomano que s'apunti al Club de la Comedia. Manifestar-nos perque ens han tret 3 hores les urgències, perque hi ha 3 metges menys al CAP o perque ja no hi ha farmàcies de guàrdia segons vostè és d'impresentables. Jo li agafo la paraula i li dic que les seves paraules diuen molt de vostè, i ho diuen a crits. Salut !! ( que ens farà falta a tots ).

 • Teresa

  ¿ Cuanto nos cuesta a los contribuyentes? , 60E/hora x 6polis x 3 h = 1080 E ?

 • Enric Piera

  I quan ens costa als molinencs que no arribi una ambulància a temps per salvar una vida ? o és millor que un jubilat o jubilada s'hagi de pagar un taxi per anar a comprar un medicament a Sant Vicenç a les 11 de la nit ? tota excusa és vàlida per evitar que el poble pugui reclamar els seus drets. Paguem prou impostos i gestionen tan malament els nostres diners, regalen a les farmàcies un mercat cautiu, als laboratoris, als metges corruptes que accepten soborns amb viatges a República Dominicana per fer receptes d'un determinat medicament….però això no és important…l'important és que el poble no es pugui queixar…aix Tereso…ets un enemic del poble.

 • Pingback: Les disputes partidistes apareixen a les protestes contra el tancament del CAP | Viu Molins de Rei()