Detingut a Martorell un lladre que robava cadenes d’or a persones d’edat avançada

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Martorell han detingut un lladre molt actiu, amb múltiples antecedents, que va cometre fins a quatre robatoris a persones d’edat avançada.

Durant les darreres setmanes del mes d’agost i principis del mes de setembre els Mossos de Martorell van tenir constància d’ una sèrie de robatoris amb violència i intimidació comesos amb un ‘modus operandi’ molt específic i concret. Es tractava de robatoris, on les víctimes eren persones d’edat avançada, i eren assaltades per un lladre amb l’objectiu d’emportar-se les cadenetes d’or que duien penjades al coll. Aquests robatoris amb violència es concentraven en diferents localitats del Baix Llobregat: Martorell, Esparreguera i l’Hospitalet de Llobregat.

Amb aquestes dades, des de la comissaria de Martorell es va establir un dispositiu específic, amb l’objectiu d’evitar i prevenir aquest tipus de robatoris i per altra banda, intentar localitzar i detenir el presumpte autor dels esmentats fets delictius. Aquest dispositiu està també adreçat a prevenir i evitar altres tipologies delictives com són els furts, els robatoris utilitzant el mètode de la “taca” i els que els lladres assalten persones grans quan acaben de treure diners del banc.

En el dispositiu, que es va iniciar el passat 28 de setembre a les localitats de Martorell, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca i Olesa de Montserrat, hi van participar agents de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de seguretat ciutadana dels mossos de Martorell i la Policia Local del mateix municipi.

Paral·lelament des de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell es va realitzar una acurada anàlisi d’aquests fets per determinar dies, hores i descripció de l’autor. D’aquest estudi, es va desprendre que en la majoria dels robatoris ocorreguts, la descripció física del sospitós coincidia plenament amb una persona coneguda pels mateixos mossos de Martorell i d’altres comissaries del Baix Llobregat.

Del resultat del dispositiu, els agents de la comissaria de Martorell van poder localitzar i detenir l’autor de quatre robatoris amb violència i intimidació en diferents municipis del Baix Llobregat. Walter Leonidas R.C, de 27 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de l’Hospitalet de Llobregat, va passar a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Martorell que va decretar el seu ingrés a presó.

D’altra banda, el dispositiu també va permetre detenir a una altra persona per un robatori amb força a interior de vehicle i es van realitzar un total de sis inspeccions a locals de compra venda de joies, on es van localitzar un total de catorze cadenes d’or trencades, probablement de procedència il·lícita. Durant el dispositiu, els agents van identificar un total de 100 persones. Agents del Grup d’Atenció a la Víctima dels mossos s’han encarregat de fer el seguiment de les persones d’edat avançada que han estat víctimes d’aquests robatoris amb violència i intimidació.

Recomanacions personalitzades