Satisfacció generalitzada amb la Festa Major

La Festa Major es tanca amb un balanç molt positiu per part dels organitzadors, l’Ajuntament i el nombrós públic que va assistir a les diferents activitats organitzades entre el 28 de setembre i el 2 d’octubre. La xarxa s’ha convertit en un testimoni més de la Festa.

En Miquel i la Montserrat van oferir els seus balls davant la Parròquia de Sant Miquel // Jordi Julià

En Miquel i la Montserrat van oferir els seus balls davant la Parròquia de Sant Miquel // Jordi Julià

El piromusical va ser el colofó a la Festa Major de Sant Miquel 2011. L’espectacle de foc, música i llum va enlluernar tota la vila i el van gaudir tant els molinencs que es van desplaçar fins a la plaça de l’Església com els que ho van fer des d’altres punts de Molins de Rei des d’on es podia veure.

Va ser el punt i final a cinc dies d’actes que van començar amb el pregó del Camell i que van anar plens d’actes com la cercavila de gegants, l’Empalmada, el sopar-concert de Cesk Freixas, la Fira Stocks, el Cercatasques, el concert de Los Suaves, Igitaia i The Papa’s & The Popo’s, el de Sílvia Pérez Cruz, la Cursa de Sant Miquel o el campionat d’estirar la corda, entre d’altres. Totes aquestes activitats van tornar a ser, com és habitual, activitats populars que van omplir els carrers de gent tant el dia de Sant Miquel com el cap de setmana posterior.

La Festa Major es presentava amb un pressupost més reduït en un marc d’austeritat que no s’ha notat gràcies a l’esforç de les entitats que han tirat endavant les diverses activitats. L’Ajuntament de Molins de Rei, a través d’un comunicat, ha resumit aquesta Festa Major amb els conceptes “emoció, civisme i participació” com a senyals d’identitat. Des de l’Ajuntament es destaca als “milers de molinencs i molinenques de totes les edats que han omplert els carrers i les entitats i associacions que han donat una mostra d’esforç i implicació, tot superant els ajustos de pressupost obligats per la crisi econòmica”.

Des de l’Ajuntament també es destaca com un èxit “l’elevat grau de civisme” que s’ha viscut durant els dies de festa, tot i registrar-se incidents com una agressió a un jove que va ser evacuat en ambulància durant la nit de l’Empalmada. La rua tecno, que havia estat prohibida per l’Ajuntament per no complir la legislació vigent, va respectar la prohibició i no va aparèixer després de l’Empalmada.

La #FMMolins a la xarxa

El Camell, protagonista de les càmeres de fotos i telèfons mòbils // Àlex Àlvarez

La Festa Major s’ha viscut al carrer però també a la xarxa. A Twitter, 87 usuaris diferents han utilitzat 322 vegades en total el hashtag #FMMolins, que apareixia durant els dies de Festa a la barra lateral del web de Viu Molins de Rei.

Molts dels comentaris recollits a Twitter sobre els actes de Festa Major eren positius i el Camell era el gran protagonista de les fotografies publicades, tant el dia del pregó com a les matines i el corre-cuita, on l’incendi d’una palmera va provocar un allau d’imatges i vídeos que recollien l’instant, tant dels inicis com del desenvolupament del incendi i el desenllaç amb els Bombers.

Recomanacions personalitzades