El piromusical tanca la Festa Major amb un gran espectacle

El piromusical supera les seves expectatives amb una sessió de llum i color que va servir per cloure la Festa Major. Minuts abans de l’inici de l’espectacle es van viure moments de confusió per garantir el perímetre de seguretat a la plaça de l’Església.

L'Església es va il·luminar amb els castells de focs // Ariadna Buendia

L'Església es va il·luminar amb els castells de focs // Ariadna Buendia

L’acte que servia per finalitzar la Festa Major va deixar bocabadats a la majoria d’espectadors gràcies a la mà dels Amics del Camell -els grans protagonistes d’aquesta Festa Major-, que van coordinar l’organització de l’esdeveniment. Com a novetat d’enguany, la música de l’espectacle va ser retransmesa en directe per Ràdio Molins de Rei per no perdre cap detall de la celebració des de qualsevol punt de la vila.

El piromusical va començar a dos quarts de deu i va finalitzar 13 minuts després. Es calcula que més de 800 molinencs, situats a la plaça de l’Església i els carrers del voltant, van anar a veure l’espectacle de focs. Es tractava d’una reproducció adaptada als temps actuals de la que va tenir lloc l’any 1991 organitzada pels Amics del Camell. La música i diversos detalls van voler recordar aquell any.

La celebració en honor a la clausura de la Festa Major i als 30 anys del Camell va començar amb una veu en off que comentava la història del Camell, la qual deia que aquest espectacle anava per tots aquells que han cregut i han donat suport a la bèstia de foc de Molins de Rei. Seguidament, van començar els petards coordinats perfectament amb la música.

La música va ser el gran aliat de la llum en el piromusical // Ariadna Buendia

La música va ser el gran aliat de la llum en el piromusical // Ariadna Buendia

Moments d’incertesa minuts abans del piromusical

Aproximadament 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle, l’organització recomanava no assistir al piromusical des de la Plaça de l’Esglèsia per motius de seguretat. És necessitava un perímetre de seguretat suficient per tal de que els petards no poguessin crear a cap problema per la seguretat de les persones. En un principi es va informar de que aquest perímetre ocupava gairebé tota la plaça de l’Església però finalment no va ser així i aquest només va tenir uns 10 metres.

L’empresa Pirotècnia Igual SA va ser l’encarregada de disparar el castell de focs, en el qual es van cremar, aproximadament, uns 45 quilos de pólvora.

La Festa Major 2011 passarà a la història com la del 30 anys del Camell // Ariadna Buendia

La Festa Major 2011 passarà a la història com la del 30 anys del Camell // Ariadna Buendia

 • Cristina Diaz

  Hacia años que no se veian unas fiestas tan bien organizadas, para todos los publicos y con tanta variedad, ademas en los tiempos que corren se han conseguido, eso si no solo al equipo de govierno sino tambien al pueblo…..asi que felicidades a todos y en especial a Molins de Rei y sus habitantes.

 • He gaudit de les festes com feia temps no feia. Les he tornat a veure i viure amb la mirada tendre i sorpresiva dels meus nets. Per a la petita Noa tot és nou, és la seva primera festa. Per al gran Izan, que ja cavalca cap al quatre anys, cada festa li fa descobrir noves coses. Per l'avi de les criatures ha estat una Festa Major amb més participació de la gent al carrer, amb més ocupació dels carrers de la vila, amb la recuperació de les places i amb un 30è aniversari del Camell per a recordar durant una temporada. Tant de bo que la propera Festa Major vagi en aquesta línia… i siguem capaços -o ho siguin els seus organitzadors- d'avançar, encare que sigui un pam.

 • Teresa

  Ahora sólo nos falta que enjabonen el artículo los bicéfalos de CIU,
  El piro musical en plena crisis económica a parte de llenarnos los ojos y el pelo de coquilla, ha sido un despilfarro , Demasiada pólvora , demasiados petardos, demasiados conciertos rock en la Festa, Una de mis quejas es la falta de mesas y sillas en las carpas de bar y en el baile del sábado con la orquesta Girasol, y esta basada en la incapacidad de los responsables de la organización de las carpas, y del funcionario de turno que le da instrucciones al mozo municipal de la furgoneta con las sillas. Los primeros por no saber que las personas humanas civilizadas solemos comer sentadas y no como chusma a pata suelta o por los suelos de la plaza del Moli, y el segundo, el empleado pùblico, por no vivir su oficio de servicio a los demás y no poner un protocolo de uso de las cosas. La pista de baile no se podía usar ya que estába llena de grava y nadie se molestó en barrerla. Hay que poner un vigilante de usos y de etica , Y con gorra. No se puede estar bailando un vals con tu pareja y al mismo tiempo unas okupas bailando con perros en la misma pista. Espero que el próximo año, el baile de gala se haga con Orquesta alquilando el teatro del Foment , o en el patio de Ca'n Ametller, y sea gratuito. Muy mal , muy mal por parte de regidor de cultura Sr. Casals de CIU , Demuestra que no tiene talento ni sensibilidad.

 • sergi ruiz pi

  jo mireu no miro qui governa, ni res de això, em fa certa gràcia que digueu que heu viscut les millors festes i que hem recuperat les places….

  perdoneu, però la festa major d'enguany ha estat com totes les altres….sempre molins per festa major participa en tots els actes….cada any ha estat participativa.

  com a novetat de festa major podriem dir que és el pregó a la plaça de l'ajuntament i el piromusical….que no deixa de ser un castell de focs en el seu context ( a mi personalment em va agradar molt ) amb això vull dir que el final de festa amb focs sempre hi ha estat.

  i les altres iniciatives com dos sopars al carrer surten de la iniciativa popular. per tant la festa en definitiva la fen nosaltres la gent del poble…..

  per aquest motiu dic que no hio ha gaire diferencia entre aquesta i les anteriors.

  per altra banda, en xavi paz ahir en un programa de televisió un veí li reclamava que perque no hi havia cadires al ball de la llibertat, ell s'ho va apuntar i va dir, que era curios que fins ara ningú s'hagues fet aquesta pregunta, i que segurament era perque els altres anys nomes hi havia concerts alternatitus….i que com aquest any hi havia hagut una orquestra era la lògic que la gent es fes aquesta pregunta……doncs res que cada any hi ha hagut una orquestra en alguna de les nits de la festa major…..ho dic perque això potser algú també ho enten com un canvi.

  sorprés si més no d'aguns comentaris….

  salut

  • Teresa

   sergi : En ETV del martes , en Panorama municipal , a parte de la pregunta al Sr. Paz , que se lió con su jerga, y no supo responder, de quien ha pagado en realidad lo del alcantarillado de Mariona , si la Agencia del aigua que la pagamos en el recibo o el Ayuntamiento , también le hice entre otras la pregunta de las sillas en el baile , y él se extrañó . Se extrañó porque cada año ha habido baile con Orquesta y él entre la granja y Gavá ni se enteraba.
   Todos los años hago la misma reclamación , gobierne quien gobierne , pero estamos ante verdaderos trilleros, y no hay manera que se solucione nada. Cada año lo mismo. Sólo peloteo entre ellos.
   También le pregunte por lo de las placas solares que llevan 1,5 años muertas de risa, sobre la descoordinación de los libros entre el SLC y la Biblioteca, sobre la ausencia de fotos en lo de Flo de Neu, sobre las goteras del Mercado , sobre lo descompensado de la 2ª edad en la Festa, etc, etc.
   Menos mal que este programa no se lo mira nadie

 • PEDRO M. MORENO

  pues yo soy claro y directo……me han encantado estas fiestas como todas, pero se nota el CANVI a millor………lo siento pero asi lo siento, saludos

  • Teresa

   pedro : Pues si Ud. no es del PSC , que Dios le conserve la vista , y su estado de ánimo. En la Festa Major 2011 no ha habido actividades para la ciudadanía de la 2ª edad , que son los que realmente pagan impuestos y financian la Festa. Todo está encaminado a los niños y a los jóvenes, y a los adultos infantiles que estos nunca faltan.

   • Núria Raventós

    Teresa: quines són les activitats que troba a faltar per a la gent de la "segona edat"? Què li agradaria que hi hagués? Potser és més senzill deixar de criticar-ho tot i posar-se mans a la feina per tenir una Festa Major a la mida de tots, no? Trobo que d'activitats per a aquesta "segona edat" que vostè diu n'hi ha hagut. Una altra cosa és que a vostè no li agradin, però això ja són figues d'un altre paner…

    • Teresa

     Unos ejemplos,….
     Teatro con actores locales , todo grátis
     Baile de gala en un lugar adecuado , gratuito
     Actividades más abiertas , P. ej. sardanas en Mariona, bailes en Mariona, etc.
     Concursos de cocina y no eso de las jornadas de pastelerias
     Menos petardos y menos rock

     • Teresa

      o como en la reciente Festa de Tardor de Sant Feliu de Llobregat , con un escenario magnifico y con gradas en Pza Companys,
      WC en casetas
      Gradas en L. Companys
      Música en vivo en bailes populares con orquestra
      Baile de gala con vigilantes de Barna Porter
      Concierto de bandas musicales
      Majorettes y no tanto petardo
      Titelles
      Concurso de paellas
      Concurso de pesca
      Vigilantes de Barna porters B.P. en la feria
      El espectacular Loop-Zone-Danger
      El divertido Gran Rodeo
      El Cuba libre o Jamaica
      El pulpo Rana Show
      No al castillo de fuegos.

 • Pingback: Satisfacció generalitzada amb la Festa Major | Viu Molins de Rei()

 • PEDRO M. MORENO

  Teresa yo no se que fumas pero dejalo jejejejejejejeje, yo soy del PSC y de la UGT y no he dicho lo contrario, lo que si dijo y en voz alta que estoy muy contento de ver como el pueblo ve un canvi, y no solo en el ayuntamiento, tambien en las actividades, tu Teresa tienes pinta de moverte poco asi que no voy a gastar mas tiempo contigo,ademas debo decir que las fiestas son mejores gracias a la gente, a TODA la gente, tanto del ayuntamiento como de las organizaciones que representan el pueblo, y me da lo mismo si son independentistas, verdes, rojos, amarillos, azules y del Barça, del Madrid, de Andalucia, de Murcia

  • Teresa

   Pedro : Bueno,… Ya iva por el buen camino, Me alegra oir eso de que Ud. es del PSC , Sigo pensando lo que le decía , de que que Dios le conserve la vista de eso de que se nota el "canvi a miyoj " del PSC , y le conserve su buen estado de ánimo. jejejejejejejejejejeje
   Sigo manteniendo mi opinión de que en la Festa Major 2011 no ha habido actividades para la ciudadanía de la 2ª edad , que son los que realmente pagan impuestos en Molins de Rei y consecuentemente financian la Festa. Todo está encaminado a los niños y a los jóvenes, y a los adultos infantiles que estos nunca faltan, ¿ Ud. de cuales es ?

 • PEDRO M. MORENO

  ……vaya GENTE lo que viene siendo GENTE, yo creo que las actividades deben estar enfocadas para todos los publicos y sino se deben de respetar todos los puntos, y creo que asi ha sido, yo estaba con mi peke y mi señora y amigos, en el Firastock comprando dos pares de zapatos a 50 euros, mi peque en las colchonetas y viendo el skate y yo luego hechando una partida de ajedrez……si eso no es variedad, comprate TERESA una bolsa de ensalada de mercadona variada ejejejejejejejeje hasta luego ridicula…….y si quieres gresca aviso a mi compi Enric Piera y quedamos para una charla ok que tambien te va la marcha a ti ehhhhh jejejejejejejejeje AL FINAL LOS DE VIU MOLINS NOS VAN A BLOQUEAR A LOS TRES JEJEJEJEJEJEJEJEJE BONA SETMANA

  • Teresa

   pedro : ¿ gente o chusma ? , Yo pago mis impuestos en Molins de Rei , respeto a todos y tengo mi opinión , ¿ Zapatos a 50 € ? , Muy caro. ¿ hechaste o echaste una partida de ajedrez? , ¿ Te echo o echaste tu al maestro ucraniano? , Dios los cría y ellos se juntan Ud del PSC y Piera de la CUP

 • Pingback: Arriba una Festa Major marcada per l'austeritat | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El final de festa del Mulei eclipsa el final de Festa Major oficial | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S’acomiada Xavier Aymerich, el Mossèn que va recuperar Santa Creu | Viu Molins de Rei()