Un itinerari a l’abast recorda el passat dels carrers

Dins de les activitats programades a la Festa Major 2011, el Museu Municipal amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal van realitzar un itinerari centrat en la història d’alguns carrers de la vila per apropar el coneixement de la història de Molins de Rei de manera distreta.

L'activitat ha estat organitzada per l’Ajuntament de Molins de Rei, Museu Municipal i Associació d’Amics del Museu

Coincidint amb la Festa Major, en el marc de les jornades Europees de Patrimoni 2011 i dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, el passat dimarts 27 de setembre es realitzà un itinerari històric, el número 2 de la Col·lecció Itineraris a l’Abast, pel centre de Molins de Rei amb el tema La història d’alguns carrers de la vila.

En aquest itinerari s’explicava els diferents noms que han tingut els carrers pels que es passava en el decurs dels anys i el motius de l’elecció dels mateixos, els canvis que han sofert en diverses ocasions,  la història i característiques d’alguns dels edificis singulars pels que s’anava passant en el traçat de l’itinerari, anècdotes i curiositats.

El punt de trobada i d’inici va ser la Plaça de Catalunya, es va començar per informar sobre la història de la Plaça de Catalunya, i va seguir pel Racó de la Margarita Xirgu, carrer de Ponent, carrer de Rafael de Casanova, Plaça de Pompeu Fabra, carrer del Molí, Passeig del Terraplè, carrer de Josep Cariteu, carrer de Rubió i Ors, carrer del Foment, carrer del Doctor Barraquer, Plaça del Mercat, carrer de Miquel Tort, Plaça de la Creu, carrer del Carril, carrer Major, carrer Balmes, carrer Ignasi Iglesias, carrer dels Boters i, finalment, al Racó dels Gegants, on els assistents van gaudir d’una copa de cava com a punt i final de l’activitat.

Els  participants a la passejada -una setantena de persones-, mentre sentien les explicacions de la història dels carrers van poder veure imatges antigues dels mateixos. Alguns d’ells resultaven irreconeixibles avui en dia.

Imatge històrica de la plaça de Catalunya de Molins de Rei // Arxiu Municipal

Recomanacions personalitzades