Liquidació total per tancament al Comerç Just

L’Associació Comerç Just de Molins de Rei tanca avui la seva botiga per falta de voluntaris, de vendes i de subvencions. Ja porten uns mesos amb descomptes del 50%, i avui volen acabar de buidar els prestatges amb una liquidació a la plaça del Mercat.

El cafè de Molins de Rei era el producte estrella de la botiga // Irina Gimeno

El cafè de Molins de Rei era el producte estrella de la botiga // Irina Gimeno

Coincidint amb el dotzè aniversari de l’Associació Comerç Just de Molins de Rei, que s’ha complert aquesta Festa Major, l’associació tanca la seva botiga definitivament. Els motius són un cúmul de diversos factors: la falta de renovació del voluntariat, la reducció de les vendes arran de la crisi, i la retallada de les subvencions de l’Ajuntament a aquesta associació en els darrers anys, coincidint també amb la crisi.

La decisió de tancament de la botiga que té l’associació al Mercat Municipal va fer que des de fa uns mesos ja es poguessin trobar els productes de la botiga amb un descompte del 50%. Aquesta suculent oferta ha servit per buidar els prestatges de la botiga, però encara falta una empenta final per netejar-los del tot. Per això, avui l’associació Comerç Just posarà tots els seus productes a la venda en una paradeta a la plaça del Mercat, amb l’objectiu d’acabar el dia sense cap rastre de productes de Comerç Just, i evitar haver de llençar res. El descompte superarà el 50%.

Tot i això, el fet que tanqui la botiga no significa que s’acabi el Comerç Just a Molins de Rei com a entitat. Seguiran fent tasques de divulgació sobre els beneficis d’un ús racional dels béns, fent xerrades a les escoles, fomentant la compra de productes de Comerç Just allà on estiguin disponibles, o organitzant festes divulgatives.

D’altra banda, el producte estrella de la botiga del Comerç Just de Molins de Rei, el Cafè de Molins de Rei es podrà seguir comprant a les botigues que fins ara ja el venien (la Cansaladeria Elisa i els forns Sant Miquel i El Pont), a les quals se sumarà la parada Bo i Sa del Mercat Municipal. Aquest cafè va ser creat com una iniciativa per fomentar el consum responsable de cafè, i es va posar a la venda el novembre passat.

Recomanacions personalitzades