El Camell emociona amb el pregó de la Festa Major

Els Amics del Camell aconsegueixen fer un dels pregons de Festa Major més emocionants que es recorden amb un repàs als 30 anys d’història de l’entitat.

La Plaça de la Vila a les fosques va escoltar a El Camell // Estel Tort

La Plaça de la Vila a les fosques va escoltar El Camell // Estel Tort

Llum i foc es van fusionar, una vegada més, de la mà dels Amics del Camell. En aquesta ocasió per donar el tret de sortida oficial a la Festa Major 2011 coincidint amb el trentè aniversari de l’entitat que dona vida a la bèstia de foc de Molins de Rei.

En un acte presentat pel cap de programes de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu, i amb els parlaments de l’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, el gran protagonista va ser el Camell, la bèstia que uneix als molinencs i molinenques dues vegades a l’any amb el seu sarau d’espurnes.

Amb una veu en off perfectament interpretada, trencada, emocionant i alhora nostàlgica el Camell va portar el fil conductor del discurs de l’acte on es van combinar el foc dels diables, la música dels Timbalers, la llum dels castells de focs i diferents elements audiovisuals com vídeos i àudios de la mà de Sonitrons per recordar els millors i els pitjors moments dels seus 30 anys.

El president d'Amics del Camell, Albert Segura, va parlar del futur de la bèstia // Estel Tort

Una història que reflexa la importància de valors com la valentia, amb els seus inicis en un garatge quan ningú creia en una bèstia de foc diferent a la resta, la constància i el treball, quan després de cada actuació ja és pensa en com millorar la propera o la tenacitat en els moments complicats, amb la reconstrucció de la bèstia quan al 1992 en un greu accident el cap del Camell va quedar totalment calcinat.

Tots els elements de l’acte s’anaven combinant amb breus parlaments de molts dels presidents d’Amics dels Camell durant aquest 30 anys. En aquest ordre, van parlar Llorenç Pros, Eduard Muñoz, Miquel Pellicer (el qual no és va veure capaç d’articular paraula fruit de l’emoció i finalment va cedir el seu discurs a Jordi Beumala), Sergi Garcia i l’actual president, Albert Segura, el qual va parlar del futur de la bèstia on “es combinaran renovacions amb el respecte a les tradicions més pròpies” i va donar-li pas a un petit noi nascut al 2002, Roc Beumala, el qual va servir de metàfora per dir que al Camell li queden, encara, molts anys de vida.

El final de festa, després més d’hora i mitja de pregó, va arribar amb un bonic castell de focs sobre el cel de la vila i amb La Presó del Rei de França de fons aconseguint fent sentir als molinencs i molinenques presents el goig i l’orgull de viure a Molins de Rei. De traca i mocador, preciós.

Un dels moments emotius va ser la participació del petit Roc Beumala // Estel Tort

Un dels moments emotius va ser la participació del petit Roc Beumala // Estel Tort

Una Festa Major marcada pel context econòmic

La plana política també va ser-hi present al pregó. Al principi de l’acte tots els portaveus dels grups municipals van pujar a l’escenari i l’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, van fer un discurs força similar recordant les dificultats del context econòmic i l’esforç de les entitats per tirar endavant la Festa Major tot i les dificultats.

Paz va voler començar el seu discurs reivindicant la localització del pregó: “Benvinguts a la Plaça de la Vila, la plaça de tots” deia Paz, que enguany ha volgut donar-li més importància a aquest indret de Molins de Rei. “Vull deixar clar que l’Ajuntament està al costat dels ciutadans en la defensa dels drets i en contra de les retallades de la Generalitat ” proclamava Paz amb contundència i sota l’atenta mirada del seu soci de govern, Joan Ramon Casals, de Convergència i Unió.

Per la seva banda, Casals va reivindicar que aquesta Festa Major amb menys pressupost serveix per “veure la força real del poble i de les entitats amb tot l’esforç que han fet per tirar-ho tot endavant”. Un moment curiós del discurs de Casals va ser quan va parafrasejar a l’entrenador del Barça, Pep Guardiola, “si ens aixequem ben d’hora som un país imparable” va dir Casals en un intent de fer la política més pròxima a la gent utilitzant les paraules d’un dels tòtems de moda a Catalunya.

Recomanacions personalitzades