L’Ajuntament s’uneix en contra de les retallades

El Ple municipal aprova dues mocions per unanimitat en contra de la supressió del servei d’urgències nocturnes al CAP de Molins de Rei. L’única discrepància arriba quan es parla de la dimissió del Conseller de Salut, Boi Ruiz.

L'Ajuntament ha mostrat el seu recolzament a les mobilitzacions ciutadanes // Molins contra les Retallades

L'Ajuntament ha mostrat el seu recolzament a les mobilitzacions ciutadanes // Molins contra les Retallades

El Ple municipal de Molins de Rei aprova per unanimitat el seu rebuig a la supressió del servei d’urgències al Centre d’Atenció Primària i el recolzament a la tancada i les mobilitzacions a través de dues mocions: una presentada pels propis partits i una altra ciutadana encapçalada per la plataforma Molins contra les retallades.

L’efectivitat no té res a veure amb les intencions però la primera no s’aconsegueix sense la segona i, d’aquesta manera, l’Ajuntament a través de tots els seus partits torna a fer un pas endavant en la seva intenció de defensar el servei d’urgències 24 hores al Centre d’Atenció Primària.

L’única discrepància surt a la llum quan es parla de la dimissió del Conseller de Salut, Boi Ruiz. En aquest punt CiU ha votat en contra mantenint d’aquesta manera la seva postura ja expressada fa mesos, el PSC s’ha abstingut i el PPC també ha votat en contra. La CUP, IxM i ExM han votat a favor.

Optimisme a l’equip de govern

Tot i que encara no s’ha fet pública cap notícia que pugui portar a pensar en un suposat pas enrere de la Generalitat i un restabliment del servei nocturn d’urgències, l’equip de govern format per PSC i CiU dóna mostres d’optimisme. L’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “hem aconseguit el compromís de la Generalitat de que estudiaran la supressió del servei d’urgències” per després afirmar amb rotunditat que “Molins de Rei no accepta la supressió del servei d’urgències nocturn”.

Cartell plataforma Molins contra les retallades

La plataforma Molins contra les retallades va ser present al Ple municipal

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) ha dit que “encara és possible aconseguir les 24 hores d’urgències” després de que el líder de l’oposició, Àlex Maymó (CUP), li preguntés per les seves paraules en una entrevista concedida a aquest diari durant la campanya electoral on Casals declarava: “Estem convençuts de que amb feina i un alcalde de CiU podem fer possible el restabliment de les 24 hores”.

Tots els partits de l’oposició han votat a favor de les dues mocions en la seva totalitat i el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, ha demanat a l’Ajuntament que “porti un document a la Generalitat on es proposi la transformació del CAP en un servei de 24 hores i aquest es faci públic”. Víctor Puntas, d’Esquerres per Molins de Rei, ha demanat una petita modificació del text de la moció ciutadana ja que segons ell “hem vist manifestacions més nombroses que les dels últims mesos” i per tant “la moció no és del tot correcta”. El Partit Popular de Catalunya també ha votat a favor tot i que el seu portaveu, Emilio Ramos, ha demanat “una mica més d’autocrítica” per part dels partits a l’hora de parlar de la situació de la sanitat catalana.

 • Juan Carlos Primero

  Àlex Maymó és el líder de l'oposició?

  • charlie

   correcte, la força més votada a part de ciu i psoe

 • Enric Piera

  La CUP te 4 regidors que el poble de Molins li va donar. És la primera força de l'oposició a Molins.

 • Juan Carlos Primero

  Iniciativa no en té també 4 electes?

  • charlie

   però menys vots

   • Teresa

    ¿ Y todos los votos de más, son de molinenses arios o hay algúno de judios o negros? , La CUP en Molins de Rei, aún con 4 regidores, no tiene ni el equipo, ni la fuerza, ni las ideas realistas que pueda tener los otros, P. Ej. El Sr. Romeu (nro.2 EM)(banquero prejubilado) tiene mucha más categoría que el Sr. Maymó (nro.1 CUP) (contable, estudiante) , El Sr. Arcas (nro.1 ICV) (arqueólogo en paro con subsidio del partido) es mejor meneador de perdiz que el Sr. Castillo (nro. 2 CUP) (locutor fines de semana en COM radio) , La Sra. Duran( nro.2 ICV) (funcionaria-maestra) supera en mucho a la Srta Peradalta (nro. 3 CUP (animadora), la Sra Ferrer (nro. 3 ICV) (funcionaria Ayto s. personals) le da mil vueltas al Sr. Botran ( nro.3 CUP , habitante de Barna) , el portavoz de CIU en Viu molins y ex tertuliano en RMR , el Sr. Marin (nro. 12 CIU) (presidente barrio, transportista) educado y moderador, está años luz del Sr. Piera (nro 17 CUP) ( ex ERC, tertuliano RMR), personaje radical, intempestivo y a piñon fijo. Un partido antisistema como la CUP núnca tendrá la representación de los otros

 • Enric Piera

  Per un cop li donaré la raó a aquest senyor que es diu Teresa ( en memòria fantasmes del passat suposo ). Som igual de radicals que la senyora de 85 anys i molts altres jubilats que no es poden pagar un taxi a l´hospital per anar d´urgències i cada tarda fan acte de presència al CAP de Molins per protestar contra les retallades. Molts d´aquests senyors i senyores grans mengen durant una setmana amb el que els costa el taxi. No només han tancat encara més hores urgències, sinó que han reduït el serveï d´ambulàncies i al CAP de Molins hi ha 3 metges que no han estat substituït ( dues baixes mèdiques i una jubilació ). Quan un pacient truca la resposta, després de 45 minuts és: “llista plena”.

  Soc igual de radical que les persones que pacíficament ens manifestem cada dilluns. Soc igual de radical que la gent que cada nit dorm al CAP perque gent com la “Teresa” tingui uns serveis sanitaris de qüalitat. Soc i som tan i tan radicals que conformem el gruix de gent que es queda a dormir cada nit. Aquesta és la gent de la CUP, sobre la qual han dipositat la seva confiança quasi 1800 molinencs. Soc i som tan radicals que som els únics que hem denunciat la recolocació de polítics municipals amb sous importants per pagar favor en el nomenament del govern municipal format per CiU i PSOE. Soc el “radical” que provoca que el representant del PSOE perdi els papers a Ràdio Molins quan li pregunto quan es passarà el Sr. Alcalde a interessar-se per la gent gran que cada tarda es concentra amb una taula per informar la gent i recollir signatures al CAP, i que malgrat diu que recolza les mobilitzacions no ha entrat mai al CAP a recolzar de debó la gent que allà anem cada dia.

  Soc tan “radical” com el senyor de CiU que vosté cita com a “educat” en aquest mitjà i que m´ha dit que no tinc dret a opinar perque treballo a la funció pública ?. No li compro el seu discurs senyor Teresa, i com jo cada cop més persones de Molins de Rei. En defensa dels drets de les persones sempre em trobarà, en defensa de la sanitat per tothom, en defensa de la educació ( i en català )per tothom, en defensa de Catalunya i en contra dels privilegis i els abusos dels més poderosos – sectors especuladors, finançers i polítics tradicionals. Espero senyor Teresa que no hagi mai de trucar una ambulància o esperi una operació, li dessitjo molta salut i que recordi que mentres uns lluitem en benecifi de tots altres només defensen el benefici d´uns pocs.

  • Teresa

   Enric : ¿ Y que opinión le merece la manifestación de los médicos en el Servei Catalá de Salud , con una huelguista caminando y pisando papeles encima de la mesa de reuniones, que se vió en TV y foto en la Vanguardia del 30 ? , ¿ Radicals ? , Antes de que me atienda una médica de esas me corto las venas,…. Im-pre-zentables todos.
   ¿ Cuantos políticos locales de Molins de Rei , incluyendo los funcionarillos de turno, tienen una mutua privada y les importa un comino todo eso ?

 • Enric Piera

  Soc igual de radical que les persones que pacíficament ens manifestem cada dilluns. Soc igual de radical que la gent que cada nit dorm al CAP perque gent com la "Teresa" tingui uns serveis sanitaris de qüalitat. Soc i som tan i tan radicals que conformem el gruix de gent que es queda a dormir cada nit. Aquesta és la gent de la CUP, sobre la qual han dipositat la seva confiança quasi 1800 molinencs. Soc i som tan radicals que som els únics que hem denunciat la recolocació de polítics municipals amb sous importants per pagar favor en el nomenament del govern municipal format per CiU i PSOE. Soc el "radical" que provoca que el representant del PSOE perdi els papers a Ràdio Molins quan li pregunto quan es passarà el Sr. Alcalde a interessar-se per la gent gran que cada tarda es concentra amb una taula per informar la gent i recollir signatures al CAP, i que malgrat diu que recolza les mobilitzacions no ha entrat mai al CAP a recolzar de debó la gent que allà anem cada dia.

 • Enric Piera

  Soc tan "radical" com el senyor de CiU que vosté cita com a "educat" en aquest mitjà i que m´ha dit que no tinc dret a opinar perque treballo a la funció pública ?. No li compro el seu discurs senyor Teresa, i com jo cada cop més persones de Molins de Rei. En defensa dels drets de les persones sempre em trobarà, en defensa de la sanitat per tothom, en defensa de la educació ( i en català )per tothom, en defensa de Catalunya i en contra dels privilegis i els abusos dels més poderosos – sectors especuladors, finançers i polítics tradicionals. Espero senyor Teresa que no hagi mai de trucar una ambulància o esperi una operació, li dessitjo molta salut i que recordi que mentres uns lluitem en benecifi de tots altres només defensen el benefici d´uns pocs.

 • Pingback: El president del Consell Comarcal visita Molins de Rei | Viu Molins de Rei()