L’Ajuntament s’uneix en contra de les retallades

El Ple municipal aprova dues mocions per unanimitat en contra de la supressió del servei d’urgències nocturnes al CAP de Molins de Rei. L’única discrepància arriba quan es parla de la dimissió del Conseller de Salut, Boi Ruiz.

L'Ajuntament ha mostrat el seu recolzament a les mobilitzacions ciutadanes // Molins contra les Retallades

L'Ajuntament ha mostrat el seu recolzament a les mobilitzacions ciutadanes // Molins contra les Retallades

El Ple municipal de Molins de Rei aprova per unanimitat el seu rebuig a la supressió del servei d’urgències al Centre d’Atenció Primària i el recolzament a la tancada i les mobilitzacions a través de dues mocions: una presentada pels propis partits i una altra ciutadana encapçalada per la plataforma Molins contra les retallades.

L’efectivitat no té res a veure amb les intencions però la primera no s’aconsegueix sense la segona i, d’aquesta manera, l’Ajuntament a través de tots els seus partits torna a fer un pas endavant en la seva intenció de defensar el servei d’urgències 24 hores al Centre d’Atenció Primària.

L’única discrepància surt a la llum quan es parla de la dimissió del Conseller de Salut, Boi Ruiz. En aquest punt CiU ha votat en contra mantenint d’aquesta manera la seva postura ja expressada fa mesos, el PSC s’ha abstingut i el PPC també ha votat en contra. La CUP, IxM i ExM han votat a favor.

Optimisme a l’equip de govern

Tot i que encara no s’ha fet pública cap notícia que pugui portar a pensar en un suposat pas enrere de la Generalitat i un restabliment del servei nocturn d’urgències, l’equip de govern format per PSC i CiU dóna mostres d’optimisme. L’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “hem aconseguit el compromís de la Generalitat de que estudiaran la supressió del servei d’urgències” per després afirmar amb rotunditat que “Molins de Rei no accepta la supressió del servei d’urgències nocturn”.

Cartell plataforma Molins contra les retallades

La plataforma Molins contra les retallades va ser present al Ple municipal

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) ha dit que “encara és possible aconseguir les 24 hores d’urgències” després de que el líder de l’oposició, Àlex Maymó (CUP), li preguntés per les seves paraules en una entrevista concedida a aquest diari durant la campanya electoral on Casals declarava: “Estem convençuts de que amb feina i un alcalde de CiU podem fer possible el restabliment de les 24 hores”.

Tots els partits de l’oposició han votat a favor de les dues mocions en la seva totalitat i el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas, ha demanat a l’Ajuntament que “porti un document a la Generalitat on es proposi la transformació del CAP en un servei de 24 hores i aquest es faci públic”. Víctor Puntas, d’Esquerres per Molins de Rei, ha demanat una petita modificació del text de la moció ciutadana ja que segons ell “hem vist manifestacions més nombroses que les dels últims mesos” i per tant “la moció no és del tot correcta”. El Partit Popular de Catalunya també ha votat a favor tot i que el seu portaveu, Emilio Ramos, ha demanat “una mica més d’autocrítica” per part dels partits a l’hora de parlar de la situació de la sanitat catalana.

Recomanacions personalitzades