El CAP de Sant Feliu torna a obrir les 24 hores

El CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat torna a oferir servei d’urgències 24 hores després de que les retallades de la Generalitat el tanquessin durant les nits dels mesos de juliol i agost. Els molinencs ja poden tornar a utilitzar-lo en l’horari que el CAP de la Granja està tancat.

CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat // Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Les retallades de la Generalitat en sanitat han deixat dos tipus de ferits: els lleus i els greus. Entre els ferits lleus es troba el CAP de Sant Feliu, que ha tancat les seves portes de 8 del vespre a 8 del matí durant els mesos de juliol i agost. El ferit lleu ja s’ha recuperat i torna a oferir el servei d’urgències 24 hores.

En canvi, hi ha d’altres que han quedat ferits greus, com el CAP La Granja de Molins de Rei. La ferida de moment no evoluciona favorablement i tot apunta a que continuarà sense cicatritzar durant molt de temps, deixant sense urgències nocturnes a una població de prop de 25.000 habitants com Molins de Rei.

Centre de referència pels molinencs

El CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat és un dels centres als que són derivats els molinencs per ser visitats per especialistes. Des del tancament de les urgències entre les 12 de la nit i les 8 del matí també va passar a ser un lloc on ser atesos de nit. I ara podrà tornar a ser així, després de dos mesos en els que s’ha aconsellat anar al CUAP de Sant Vicenç, el de Sant Andreu de la Barca o directament a l’hospital Moisés Broggi. D’aquesta manera, el centre sanitari de Sant Feliu se suma al ventall d’alternatives que es donen des de la conselleria de Salut per ser atesos.

Tot i la bona notícia que suposa la recuperació del servei d’urgències nocturnes a Sant Feliu de Llobregat, l’alcalde de la capital del Baix Llobregat, Jordi San José, en declaracions recollides per Fet a Sant Feliu, no es mostra del tot optimista: “Tot i que en la primera tongada de serveis tancats no hi consta Sant Feliu, no tinc tan clar que el servei no tingui alguna reducció en una segona tongada, ja que les decisions de la Conselleria són molt clares i afectaran tard o d’hora tot el país”.

  • Teresa

    Es impresionante el desprecio y desinteres que demuestra la clase política local hacia la ciudadanía, y que en este pueblo se resuelva todo en "petit commite"
    Durante el periódo vacacional , en el breve reinado-sustitución de la alcaldía por la Sra Cantudo (PSC) , se emitó a diestro y siniestro (cada hora), por la radio funcionaria municipal RMR-COM-Publica-Diputación , en voz de la poetisa y rapsoda Sra. Alexandra Morera , un mensaje que incitaba a la rebelión ciudadana y a la participación en las manifestaciones del CAP, sin mencionar ni informar, en nada, de cuales eran los teléfonos de urgencias, ni las direcciones de los CUAP de S. Viçens , y S. Andreu , ni como llegar a ellos de la forma más facil, ni nada de nada,… ¿ Sabe la ciudadanía ya de este servicio de CUAP de S. Feliu o no lo emiten, como siempre, para joder la marrana ? . Realmente, ante tanta inéptitud e inutilidad de los servicioas públicos locales, tenemos lo que nos merecemos

  • Pingback: Sant Feliu de Llobregat tampoc atendrà urgències durant la nit | Viu Molins de Rei()