Xavier Cuadras presenta el seu nou llibre a Molins de Rei

L’economista i professor de l’Universitat Pompeu Fabra, Xavier Cuadras, va presentar el seu llibre, “Sense Espanya”, a Cal Dit en un sopar tertúlia organitzat per l’Ateneu Mulei.

L'acte es va fer al bar musical "Cal Dit" // Ariadna Buendia

L'acte es va fer al bar musical "Cal Dit" // Ariadna Buendia

Sense Espanya” (Editorial Pòrtic) és un llibre fet per Xavier Cuadras i Modest Guinjoan on s’estudia el possible impacte econòmic de la independència de Catalunya. Les dades del llibre, extretes del ISDEC de 2005, parlen sobre les exportacions de Catalunya al mercat espanyol, el dèficit fiscal i analitza, globalment, les conseqüències econòmiques de la realització de l’estat propi.

El ponent, Xavier Cuadras, és doctor en Economia per la Universitat de York, professor d’Economia de la UPF i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF). Cuadras, abans de publicar el llibre presentat a Cal Dit, ja havia publicar nombrosos articles en revistes acadèmiques internacionals i a l’any 2009 va obtenir el Premi d’Investigació del Consejo Económico y Social amb Competitividad y la evolución del saldo por cuenta corriente.

En un acte organitzat per l’Ateneu Mulei, després de la presentació del llibre es va fer un sopar tertúlia on els assistents a l’acte mostraven les seves preocupacions. Segons Cuadras, “és millor mirar-se aquests temes des d’un punt de vista estructural” referint-se al context econòmic actual.

 • L'acte el va organitzar l'Ateneu Mulei, estaria bé indicar-ho a la notícia.

  • Alberto Barredo

   Y si no quien va a organizar chalas sobre estas bobadas… está de más la aclaración,

  • viumolinsderei

   Modificat, gràcies per l'aportació.

 • Elena

  El llibre analitza sobretot l'impacte que tindria un suposat boicot espanyol a la producció catalana, i quins efectes es podrien donar en l'exportació catalana. No és l'objectiu del llibre xifrar el cost/guany total de la independència, tot i que va quedar molt clar al debat que recuperant el 9-10% del nostre PIB, que ara perdem pel dèficit fiscal amb Espanya, hi hauria diners no només per afrontar un boicot (que si fos d'una magnitud enorme com a molt suposaria un 4%) sinó per desenvolupar amb tranquil·litat tota la maquinària d'un estat propi. I també va ser molt interessant una altra reflexió: encara que ens sortís a compte econòmicament seguir dins d'Espanya, l'important és la voluntat política de la ciutadania. O sigui que els calers són un argument més, però no la raó principal.

 • Teresa

  En Molins de Rei , ¿ No hay salas publicas decentes que el evento se tenga que realizar en una taberna?

 • josep

  Des de Vielha pensem, Sense Catalunya!!!