Segon dia de tancada pacífica al CAP

Per segona dia consecutiu, un grup de persones fan nit al CAP en protesta per la supressió del servei d’urgències nocturn. La plataforma Molins contra les retallades reivindica que es tracta d’una ocupació pacífica mentre que el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, declara que prendrà “mesures per garantir la seguretat dels professionals”.

Els manifestants han desplegat una tenda de campanya a l'interior del CAP // David Guerrero

Al voltant de deu persones han dormit aquesta nit al Centre d’Atenció Primària La Granja de Molins de Rei. D’aquesta manera continua aquesta acció de protesta contra la supressió del servei d’urgències nocturnes a la vila.

Per la seva banda, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, ha declarat que prendrà “totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels professionals als CAPs” en referència a les ocupacions que es produeixen per tot Catalunya. En aquest sentit,  la plataforma organitzadora de la tancada a la vila, Molins contra les retallades, ha declarat mitjançant un comunicat que “la tancada s’està fent de forma totalment pacífica i amb respecte absolut als professionals que hi treballen”. A més a més, en el mateix comunicat es valoren les declaracions de Boi Ruiz com “un intent barroer de criminalitzar la tancada volent fer entendre que la seguretat dels professionals està en risc”.

De moment, els Mossos d’Esquadra i el personal sanitari de Molins de Rei no han posat cap impediment a l’ocupació i, a més a més, hi ha una relació cordial entre els dos col·lectius. Aquesta nit serà la tercera en què ciutadans i ciutadanes de Molins de Rei passen la nit fora de casa en motiu de protesta per la mutilació d’un dels drets fonamentals de les persones, el dret a una sanitat digna.

Recomanacions personalitzades