Jordi Romeu: Un mal inici i un mal estil de govern

Aquest 11 de setembre es compleixen 3 mesos des de la constitució del nou ajuntament i, per tant, de l’elecció del nou alcalde. Pocs dies després l’alcalde, en Xavi Paz i en Joan Ramon Casals feien públic el nou cartipàs i el repartiment de responsabilitats entre els diferents regidors de CiU i PSC. Al Ple del dia 7 de juliol, es donava compte de la nova organització municipal i s’elegien els representants de l’Ajuntament de Molins de Rei a diferents organismes supramunicipals. El dia 18 de juliol un Ple urgent repetia la votació per nomenar un dels dos el representants de l’Ajuntament a la nova Àrea Metropolitana de Barcelona.

Com que formalment encara no han passat els 100 dies que es mereix qualsevol govern per avaluar-ne la gestió, no entraré en aquest tema. Temps hi haurà. Però si que comentaré tres aspectes que em semblen prou il·lustratius de la manera de fer d’aquest govern de la sociovergència molinenca.

1- En els Plens citats anteriorment es van fer molts parlaments i moltes votacions. Però si una cosa ha quedat clara és que el Sr. Xavi Paz és alcalde gràcies al vot que li va donar Iniciativa. Un vot molt difícil d’explicar i que vam entendre en  plens posteriors. Iniciativa va votar un alcalde socialista a canvi d’un lloc/cadira a l’Àrea Metropolitana i per “fotre” a CiU. Simplement per això, que és molt. Cal dir les coses pel seu nom i deixar-nos de punyetes. La pregunta que vaig fer al Ple i que, evidentment, ningú em va respondre és molt senzilla: sense aquest vot (el del PP és una bona cortina de fum), el PSC estaria al govern i tindríem l’alcalde que tenim? Insisteixo, de discursos, molts, de treballar pel poble i bla, bla, bla, molts, però la cara dels regidors convergents al Ple de constitució i el seu vot en la primera votació del tema de l’Àrea Metropolitana (quan es van abstenir i per això van haver de convocar-ne un de nou en el que, clarament, van votar a contracor al representant d’Iniciativa) eren prou significatius. És un mal, molt mal començament. I se’ls nota.

2- Una de les primeres accions del nou govern ha estat la de reduir el sou dels regidors del govern, reduir el nombre de les dedicacions polítiques i diuen que dels càrrecs de confiança. Les dues primeres qüestions són certes (i van fer curt). La darrera no ho és. Seguim amb els mateix nombre de càrrecs de confiança que hi havia abans de les eleccions i els que, en un futur, puguin deixar de ser-ho continuaran generant un lloc de treball a l’estructura de l’Ajuntament. I la quantificació que van fer de l’estalvi que aquestes mesures representen, és falsa. Van parlar de 250.000 € en una Ple i en una roda de premsa quan la pròpia documentació dels expedients del Ple ho desmentia. Responent una pregunta d’Esquerres per Molins de Rei van abundar en la mentida tot i que les pròpies dades confirmen que l’estalvi és de l’ordre dels 100.000 €. Per què mentir si ja hi ha estalvi? Potser és l’estil.

3- Esquerres per Molins de Rei disposa de dos regidors a l’Ajuntament. Bé doncs després de 3 mesos no disposem d’un espai propi per dur a terme la nostra tasca en tant que regidors al servei de la nostra vila. No deixa de ser curiós que el l’únic regidor del Partit Popular disposi de despatx propi (el mateix del passat mandat) i a nosaltres se’ns deixi un parell d’espais per treballar (a ca n’Ametller) compartits amb regidors del govern i amb poques possibilitats de fer la feina que hem de fer, sense privacitat…i molts dels nostres papers estan en el replà d’una escala. Ens diuen que s’han de fer obres…però de moment el PP té despatx i nosaltres no. Potser és l’estil.

Recomanacions personalitzades