Jordi Romeu: Un mal inici i un mal estil de govern

Aquest 11 de setembre es compleixen 3 mesos des de la constitució del nou ajuntament i, per tant, de l’elecció del nou alcalde. Pocs dies després l’alcalde, en Xavi Paz i en Joan Ramon Casals feien públic el nou cartipàs i el repartiment de responsabilitats entre els diferents regidors de CiU i PSC. Al Ple del dia 7 de juliol, es donava compte de la nova organització municipal i s’elegien els representants de l’Ajuntament de Molins de Rei a diferents organismes supramunicipals. El dia 18 de juliol un Ple urgent repetia la votació per nomenar un dels dos el representants de l’Ajuntament a la nova Àrea Metropolitana de Barcelona.

Com que formalment encara no han passat els 100 dies que es mereix qualsevol govern per avaluar-ne la gestió, no entraré en aquest tema. Temps hi haurà. Però si que comentaré tres aspectes que em semblen prou il·lustratius de la manera de fer d’aquest govern de la sociovergència molinenca.

1- En els Plens citats anteriorment es van fer molts parlaments i moltes votacions. Però si una cosa ha quedat clara és que el Sr. Xavi Paz és alcalde gràcies al vot que li va donar Iniciativa. Un vot molt difícil d’explicar i que vam entendre en  plens posteriors. Iniciativa va votar un alcalde socialista a canvi d’un lloc/cadira a l’Àrea Metropolitana i per “fotre” a CiU. Simplement per això, que és molt. Cal dir les coses pel seu nom i deixar-nos de punyetes. La pregunta que vaig fer al Ple i que, evidentment, ningú em va respondre és molt senzilla: sense aquest vot (el del PP és una bona cortina de fum), el PSC estaria al govern i tindríem l’alcalde que tenim? Insisteixo, de discursos, molts, de treballar pel poble i bla, bla, bla, molts, però la cara dels regidors convergents al Ple de constitució i el seu vot en la primera votació del tema de l’Àrea Metropolitana (quan es van abstenir i per això van haver de convocar-ne un de nou en el que, clarament, van votar a contracor al representant d’Iniciativa) eren prou significatius. És un mal, molt mal començament. I se’ls nota.

2- Una de les primeres accions del nou govern ha estat la de reduir el sou dels regidors del govern, reduir el nombre de les dedicacions polítiques i diuen que dels càrrecs de confiança. Les dues primeres qüestions són certes (i van fer curt). La darrera no ho és. Seguim amb els mateix nombre de càrrecs de confiança que hi havia abans de les eleccions i els que, en un futur, puguin deixar de ser-ho continuaran generant un lloc de treball a l’estructura de l’Ajuntament. I la quantificació que van fer de l’estalvi que aquestes mesures representen, és falsa. Van parlar de 250.000 € en una Ple i en una roda de premsa quan la pròpia documentació dels expedients del Ple ho desmentia. Responent una pregunta d’Esquerres per Molins de Rei van abundar en la mentida tot i que les pròpies dades confirmen que l’estalvi és de l’ordre dels 100.000 €. Per què mentir si ja hi ha estalvi? Potser és l’estil.

3- Esquerres per Molins de Rei disposa de dos regidors a l’Ajuntament. Bé doncs després de 3 mesos no disposem d’un espai propi per dur a terme la nostra tasca en tant que regidors al servei de la nostra vila. No deixa de ser curiós que el l’únic regidor del Partit Popular disposi de despatx propi (el mateix del passat mandat) i a nosaltres se’ns deixi un parell d’espais per treballar (a ca n’Ametller) compartits amb regidors del govern i amb poques possibilitats de fer la feina que hem de fer, sense privacitat…i molts dels nostres papers estan en el replà d’una escala. Ens diuen que s’han de fer obres…però de moment el PP té despatx i nosaltres no. Potser és l’estil.

 • almudena cid

  hombre por numero de votos – relaccion de afinidad catalanista, independentista…….el PP ha sacado mas que la colla de amigos que sois los ERC+noseque…….asi que Emilio debe seguir en su sitio y vosotros ir pensando que la CUP o otros tienen mas peso politico y social que tu y tus amigos VICTOR y cia.

  • mònica

   quin estil de redacció… "colla de amigos", potser no es coneixen altres millors definicions per parlar de gent que treballa des de la política per un món millor. Això de que vagin pensant que altres ténen més polític… vols dir que els cal, em sembla que fa mooooolt de temps que ho ténen en compte… tot i així, segur
   que estaran molt agrït pel teu escrit tan… constructivista?

  • charly

   hi ha gent que es connecta al viu molins per criticar i no sé, buscar una mica de autoafirmació?

   hi han critiques constructives (costen) destructives(són realment fàcils) i jugant a un altre nivell, dir tonteries, és com rascar-se el cap

 • josep

  Sr. Romeu, accepti el fracàs que va patir en les últimes eleccions i no digui més xorrades. Accepti que els nous governants han començat amb més empenta i ganes que els anteriors governs en els que vostè i era.

 • Jaume

  Aquells que parlen de fracàs no son res més que les mentalitats pesimistes què, per desgràcia, engreixen el pes social de la nostra Vila. Esquerra seguirà essent la força viva com desde el moment en que es va crear i vetllarà per l'esperit socialista i nacional que sempre l'ha caracteritzat. La situació política i econòmica actual esta desestabilitzant el criteri de moltes persones i fa que aquestes voltin sense romb. Com el senyor que parla de crítiques constructives i crítiques destructives. Quines crítiques constructives es poden fer a un equip de govern com Iniciativa que ha fet anar tot plegat de mal en pitjor?.

  La situació es prou clara; ha sortit un govern socialista i espero que els seus representats a la vila tinguin prou seny per faciltar les coses i vetllin pel respecte i reciprocitat amb altres partits com Esquerra que tenen molt a donar en general.

 • Teresa

  1- Personalmente no me queda tan claro eso de que el Sr. Paz sea alcalde “gràcies al vot que li va donar Iniciativa” y que . “Iniciativa va votar un alcalde socialista a canvi d’una poltrona a l’Àrea Metropolitana” , a no ser de que el Sr. Arcas sea el mayor demagogo y faristeo de Molins de Rei, Una vez ya elegido el Sr. Paz alcalde , en Radio funcionaria de Molins –COM –publica –Diputación, le preguntaron sobre la puesta en marcha de la Federación, a lo que respondió que ICV “no había dejado fondos”,… y recuerdo la mala palabrería con que respondió, en el mismo medio, el Sr. Arcas, diciendo que el Sr. Paz era un “animal” (ver hemeroteca) ; En cambio, aún desconociendo con detalle el porqué, creo que si lo fue por el hecho de “fotre” a CiU, y lo volveremos a ver dentro de 1,5 años. ¿Esta enemistad entre ICV y CIU, es simplemente por la deslealtad que mostró CIU al tripartito, o es porque no hubo entendimiento en el reparto de poltronas supramunicipales?, El Sr. Pere Garcia, tertuliano en RMR y militante y nro 7 en listas ICV, nos indicaba que eso es secreto y nunca lo llegaremos a saber.
  2- Yo también sigo sin entender eso de “reduir el nombre de les dedicacions polítiques dels càrrecs de confianza” ya que se decía primero, que la Sra. Escobar asume los cargos de tres (3) personas de confianza : Gerenta, Asesora de la alcaldía, i del departamento de Comunicación , y más adelante se indica “s’ha eliminat el gerent i l’assessor del gabinet d’alcaldia” , así como también “la cap de comunicació també desapareix i es reconverteix en una plaça de tècnic de comunicació” , Coincido en que la quantificació que va fer el Sr. Espinosa (PSC) de l’estalvi que aquestes mesures representen, és falsa., y no quedan claros de dónde se sacan de la chistera esos 250.000 € .

 • Teresa

  3- Es normal que el PP disposi de despatx propi , ya que no tiene, que sepamos, ( y seguimos sin saber en qué se gasta los dineros que recibe del Ayuntamiento y de la junta electoral) , excepto los bares de la Incresa, ni sede social, ni e-mail , ni nada de nada. En cambio Esquerres tienen el local social y de “tast” y de “maridatges” de ERC en la calle Mayor , en la antigua tienda de pan. Las coaliciones tienen que servir para algo , ¿ No?

 • almudena cid

  …. a este le pasa como al E. Piera hace años…….en ERC no encontraba su sitio y ahora en la CUP intenta hacerselo…….pues este lo mismo, cuando governaban sus amigos de ERC todo era harmonia, hasta el punto de juntarse con ellos y repartirse los pasteles para el 22 M, pero las gentes de Molins no somos tontos, y ahora este va ha dar lecciones de como se govierna……pienso como Josep, recoge tus libretas, tus bolis y grapadoras de las escaleras y pa casa que tu la faena ya la tienes hecha, ahora deja a gente con ganas como los que nos goviernan, como las ganas de la CUP con Maymo y como gente de asociaciones que esta por la labor de mejorar el pueblo que vosotros teniais la oportunidad de mejorar y os gastasteis la pasta en placas solares y rehabilitar un edificio que no utilizamos, ademas de zona azul en el ambulatorio nuevo y levantar las calles varias veces……..estos por lo menos se bajan salario, quitan zona azul, y escuchan a la gente, votes a quien votes……no como vosotros que si no hablamos catalan no somos de vuestro agrado, aunque vosotros y vuestros antepasados no sean catalanes.

  • MONICA

   … si no hablamos catalan no somos de vuestro agrado…, AIXÒ HO DIUS TU I NOMES TU. Sempre esteu amb la mateixa història i ja canseu una mica. Nosaltres som catalans, ens agrada Catalunya però també ens agrada el castellà i la seva història. Estem cansats de tots vosaltres que sempre esteu predicant que Catalunya no us vol, quan és ben bé al contrari. Clar que ens agraden els que parlen castellà, i anglès, i esperanto, i japonès… ens agraden les persones bones i maques!!. El que potser no es agrada tan és aquella persona qeu no parla català "porque no me da la gana!", perquè és ella la que té un odi contingut pel català. Jo si marxo a Xina, parlaré xinès, senzillament per un acte de respecte, integració i convivència… JA ESTÀ BÉ HOME, que ja cansa, tan plorar que si "no hablo catalán no agrado a los catalanes" VA HOME VA!!!!!!!!! DEMAGOGIA PURA.

 • carlos

  Sr.Romeo.
  Vd. nos habla de "estil"?, de "mentir"?
  Haga el favor de ser un poquito más serio, solo un poquito y tal vez alguien le creerá porque hoy por hoy, Vd. ya no tiene ninguna credibilidad.
  Los suyos, cuando gobernaban, en la anterior legislatura sí que tenían "estil", vaya que si tenían "estil".
  Le recuerdo lo del clam consulting?, lo de las placas solares etc. etc.
  No acabaríamos…. Haya el favor de ser un poco serio.

 • Casandra

  Que cara más dura que tiene éste señor!!!! A quien quiere engañar con sus palabras? A mi desde luego no….este equipo de gobierno tiene toda mi confianza y seguro que lo harán mejor que ustedes!!!
  Por sus palabras noto que tiene cierta pelusilla….

 • el predicador

  sr. romeu no sea tan geta y vallase para casa que ya se le esta pasando el arroz el victor parece que es mas listo que usted y ya esta haciendo las maletas pero antes ya a procurado colocarse en otro sitio espavilese o le quitaran el puesto para salir en la foto.

  • monica

   ell potser haurà de marxar cap a casa, però tu hauràs de repetir l'escola… és "váyase" no "vallase"; el "mas" quan és adverbi de quantitat va accentuat, "a procurado", posa-li una "h" home que no costa tan…. mucho predicador pero que mal escribes niño!!

 • Teresa

  Bueno,.. Hay que reconocer que todo sigue igual, que de del tan anunciado "canvi" de CIU , Rien de rien,… y para muestra un botón : El Sr. Joan Ramon Casals , nuevo concejal de cultura, ha reconocido que, su entrada en cultura ha sido un desfile militar, y que el Sr. Romeu lo tenía todo preparado.
  En el tema del "ball de festa major amb orquestra", no entendemos este afan de los molinenses en querer separar los arios (Foment), de los judios (resto de ciudadanía) con bailes paralelos, y en el caso de la Agrupa en organizar sardanas en recintos cerrados, al mejor estilo de guateque particular.
  Sería un gran avance social , el día en que el "ball de festa major" del Foment, sea suvencionado 100% , sea de entrada libre ( o sólo 2 €), y que las sardanas se bailen , aún con el uso de CD, en el Parc Mariona para integración de vecinos Incresa.
  Nos preguntamos si ésta vez, las nuevas prodigiosas mentes habrán pensado en poner unas sillas en la carpa o el mozo funcionarío estará escaqueado como siempre.

 • Teresa

  Emperzamos ya en plenos municipales el menar la perdiz y los bridis al sol, con las dichosas mociones. El ex-alcalde de Molins Sr. Ivan Arcas(ICV) , experto en economía y en automoción, ya ha anunciado su campaña de mociones contra el PSOE -CIU, 1) por lo de las PIRMI , ¿ No le parece suficiente el descalabro del Tipartito con un 20% en irregularidades que CIU ha detectado? , 2) La modificacción de la Constitución, ¿ No cree que hay que fijar el límite al edeudamiento del estado y las autonomias? , 3) Recortes del CAP , ¿ Cree que CIU-MR hace la misma hipocresia que Obama con los palestinos? , 4) Cambios en movilidad , ¿Cuanto nos costará los nuevos cambios : desmantelamiento zona azul, 15.000 € basuras en domingo? , ¿ Cuanto nos costó las baldosas piano y las goteras Mercado, con gestión ICV?