L’Ajuntament pren un seguit de mesures per aprovar l’assignatura pendent de la mobilitat

L’Ajuntament de Molins de Rei reforçarà la presència de la Guàrdia Urbana, canvia l’horari de recollida d’escombraries i amplia l’horari d’obertura del carrer Major per facilitar la mobilitat a la vila. Les noves mesures entren en vigor coincidint amb el primer dia d’escola.

El carrer Major ha registrat històricament problemes de mobilitat // Pla de mobilitat urbana de Molins de Rei 2006

Acabar amb el caos circulatori que es produeix cada matí a Molins de Rei sembla missió impossible. Tot i això, l’Ajuntament ha efectuat una sèrie d’actuacions encaminades a facilitar la circulació i l’accessibilitat de les zones més afectades amb l’objectiu de tractar d’aconseguir “una mobilitat més segura, tranquil·la i respectuosa”, segons ha informat a través d’un comunicat.

Els carrers 11 de setembre i Jacint Verdaguer, dos dels punts calents de cada matí, comptaran amb una major presència dels agents de la Guàrdia Urbana. Per garantir la correcta fluïdesa del trànsit i poder regular millor els fluxos circulatoris, els agents s’encarregaran de dirigir el trànsit en els moments de més circulació.

Des d’aquest dilluns, l’horari d’obertura del carrer Major s’amplia per ajudar a la mobilitat. Degut a la presència de centres educatius a la zona, la gran circulació de vehicles que passen pel carrer durant l’hora de finalització de la jornada escolar podrà circular fins a les sis de la tarda. Fins ara, l’horari de tancament del carrer Major era a les cinc. D’aquesta manera, s’amplia una hora més l’horari d’obertura.

La finalització d’algunes obres també ajudarà a millorar la mobilitat. Es tornarà a obrir el pont de Riera Mariona, que ha estat tallat durant els mesos d’estiu per les obres del col·lector del carrer. Per poder passar pel carrer, encara s’haurà d’esperar uns quants mesos més, però la circulació a través del pont obre la possibilitat d’una altra sortida de comunicació entre la part que queda per sobre de la via i la que queda per sota. En aquest cas, afavorirà el fluxe de sortida dels vehicles que baixen de les escoles.

A més, des de la setmana passada el servei de recollida d’escombraries ha estrenat un nou horari. Fins ara, els camions no passaven durant el diumenge i feien la recollida dilluns a primera hora, coincidint amb l’alt trànsit i l’entrada a les escoles. Des d’ara, la recollida d’escombraries passa a fer-se els diumenges a la nit, ajudant a la mobilitat dels dilluns del matí i reduint el gran número d’hores que passaven les escombraries sense ser recollides.

El solar entre el CAP i el CEIP La Sínia ha necessitat una adequació prèvia per ser habilitat com aparcament // David Guerrero

L’última de les mesures que posa en marxa l’Ajuntament de Molins de Rei és la creació d’un nou aparcament al barri de la Granja després de l’eliminació de la polèmica zona blava. Aquest nou aparcament es tradueix en 115 places d’aparcament lliure i gratuït entre el CAP La Granja i l’escola La Sínia. La seva superfícies s’ha tractat amb material reciclat ceràmic. L’aparcament comptarà amb senyalització orientativa i enllumenat públic i podrà ser utilitzat tant pels veïns del barri com pels usuaris del CAP.

 • Teresa

  100 dias de gobierno municipal y no veo por ninguna parte el tan anunciado “lidegazgo” que nos prometían en las elecciones cols partidos de coalición PSC + CIU , “la força de la il•lusió per treballar per Molins de Rei”, “treballar per una vila que torni a ser referent” y veo que se trabaja poco y no hay nivel político en el consistorio de Molins de Rei.
  ¿A parte de haber cobrardo puntualmente estos 3 meses a final de mes y de disfrutar de unas buenas vacaciones, Que se ha hecho en el municipio? , Equivocarse en los plenos teniendo que repertirlo, lo de la Mariona sin acabar, lo del ascensor de la pasarela sin arreglar con una muestra total de ineptitud publica y desprecio a la ciudadanía, las placas solares sin funcionar, lo de las actividades del Moli sin alternativa, lo de la Fedreació con retraso aún habiendo provisiones, etc. etc. y nos hemos econtrado con el más de lo mismo: La emisora funcionaria municipal RMR-COM.-publica-Diputación con 1 ½ mes sin programación oficial, la Biblioteca municipal en agosto cerrada, actividades para niños en agosto nulas y los padres que trabajan no saben dónde llevarlos, etc. etc. y los hemos encontrado con una proliferacion de terrazas de bares con molestias en ruidos y dificultades de paso de vecinos. De momento el “eclipse interestelar” que decía la Pajin(PSOE) de la super inteligencia del PSOE, que en 100 dias de reinado ens muy poca, y se ha limitado en anular la zona azul en la Granja, en probar una máquina de limpieza en la Pza. del Mercat, en estrujarse los sesos para ver la repercusión en el tráfico de la 6ª hora y abrir calle Mayor, Muy poco , muy poco,…
  Seguramente que la Festa Major será otro clasico, en la parca, seguiremos sin sillas y sin luz adecuada en la actuación de la Orquesta Girasol , y tenderemos que pagar en el Foment para escuchar a la flamenca Silvia Peres Puig, Dejá vu , Mas de lo mismo,… ¿ Dónde está el lidegatge y la fogça?

 • Teresa

  Justamente la foto refleja la parte trasera de la antigua tienda de pan, que ahora es tienda-oficina-centro de catas de vinos y maridajes de ERC en Molins de Rei , y que dirante el reinado del Sr. Janés , el edificio tenía que derribarse, La calle es de plataforma invertda, sin acera, y de paso de peatonal, y justamente cuando llueve, de la canalera a ras de suelo sale a chorro libre el agua directamente a la calle. ¿ No esta prohibido por las ordenanzas municipales desaguar directamente a las calles ? , ¿Tienen licencia municipal? , ¿ Cómo se consiguió la licencia ?

 • Pingback: Finalitzen els treballs del col·lector de la Riera Mariona | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La llengua i les retallades marquen l'inici del curs escolar | Viu Molins de Rei()

 • Miguel

  lo que no pueden hacer es decirte que es para mejorar la mobilidad y resulta que los únicos que estamos perjudicados somos los que vivimos en el barrio y tenemos que volver a casa a partir de las ocho de la tarde para no tener que pagar 1, 2 o tres horas. Los medicos aparcaban en la acera de enfrente y en la zona azul. Ole mobilidad.

 • Pingback: Xavi Paz: Molt de fet, molt per fer | Viu Molins de Rei()