L’Ajuntament pren un seguit de mesures per aprovar l’assignatura pendent de la mobilitat

L’Ajuntament de Molins de Rei reforçarà la presència de la Guàrdia Urbana, canvia l’horari de recollida d’escombraries i amplia l’horari d’obertura del carrer Major per facilitar la mobilitat a la vila. Les noves mesures entren en vigor coincidint amb el primer dia d’escola.

El carrer Major ha registrat històricament problemes de mobilitat // Pla de mobilitat urbana de Molins de Rei 2006

Acabar amb el caos circulatori que es produeix cada matí a Molins de Rei sembla missió impossible. Tot i això, l’Ajuntament ha efectuat una sèrie d’actuacions encaminades a facilitar la circulació i l’accessibilitat de les zones més afectades amb l’objectiu de tractar d’aconseguir “una mobilitat més segura, tranquil·la i respectuosa”, segons ha informat a través d’un comunicat.

Els carrers 11 de setembre i Jacint Verdaguer, dos dels punts calents de cada matí, comptaran amb una major presència dels agents de la Guàrdia Urbana. Per garantir la correcta fluïdesa del trànsit i poder regular millor els fluxos circulatoris, els agents s’encarregaran de dirigir el trànsit en els moments de més circulació.

Des d’aquest dilluns, l’horari d’obertura del carrer Major s’amplia per ajudar a la mobilitat. Degut a la presència de centres educatius a la zona, la gran circulació de vehicles que passen pel carrer durant l’hora de finalització de la jornada escolar podrà circular fins a les sis de la tarda. Fins ara, l’horari de tancament del carrer Major era a les cinc. D’aquesta manera, s’amplia una hora més l’horari d’obertura.

La finalització d’algunes obres també ajudarà a millorar la mobilitat. Es tornarà a obrir el pont de Riera Mariona, que ha estat tallat durant els mesos d’estiu per les obres del col·lector del carrer. Per poder passar pel carrer, encara s’haurà d’esperar uns quants mesos més, però la circulació a través del pont obre la possibilitat d’una altra sortida de comunicació entre la part que queda per sobre de la via i la que queda per sota. En aquest cas, afavorirà el fluxe de sortida dels vehicles que baixen de les escoles.

A més, des de la setmana passada el servei de recollida d’escombraries ha estrenat un nou horari. Fins ara, els camions no passaven durant el diumenge i feien la recollida dilluns a primera hora, coincidint amb l’alt trànsit i l’entrada a les escoles. Des d’ara, la recollida d’escombraries passa a fer-se els diumenges a la nit, ajudant a la mobilitat dels dilluns del matí i reduint el gran número d’hores que passaven les escombraries sense ser recollides.

El solar entre el CAP i el CEIP La Sínia ha necessitat una adequació prèvia per ser habilitat com aparcament // David Guerrero

L’última de les mesures que posa en marxa l’Ajuntament de Molins de Rei és la creació d’un nou aparcament al barri de la Granja després de l’eliminació de la polèmica zona blava. Aquest nou aparcament es tradueix en 115 places d’aparcament lliure i gratuït entre el CAP La Granja i l’escola La Sínia. La seva superfícies s’ha tractat amb material reciclat ceràmic. L’aparcament comptarà amb senyalització orientativa i enllumenat públic i podrà ser utilitzat tant pels veïns del barri com pels usuaris del CAP.

Recomanacions personalitzades