Ofrena floral i Marxa de Torxes per celebrar l’11 de setembre

La Diada de l’11 de setembre a Molins de Rei comença dissabte, amb la marxa de torxes per la independència. L’acte institucional amb les entitats, associacions i col·lectius de la vila serà diumenge 11 de setembre a les 12h al carrer Rafael Casanova.

L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Molins de Rei tindrà lloc a les 12 del migdia al carrer Rafael Casanova, cantonada amb la plaça del Mercat. Els diferents representants de les entitats, associacions i col·lectius de la vila dipositaran les corresponents ofrenes florals, com és tradicional en aquest dia. Tot seguit, a la Plaça del Mercat l’Agrupació Folklòrica organitzarà la tradicional ballada de sardanes.

Abans de tot això, a primera hora del matí, l’alcalde, Xavi Paz, i els portaveus dels diferents grups municipals es traslladaran fins a Sant Boi de Llobregat per participar en la ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova.

Mentre passi tot això, Ràdio Molins de Rei, per dinovè any consecutiu, farà un programa especial de 24 hores consagrat a la sardana. L’audició de sardanes, a càrrec de Pere Pahissa i Miquel Bofarull, començarà en directe el dissabte a les vuit del vespre i s’allargarà fins diumenge a la mateixa hora.

Recreació històrica i marxa de torxes

L’Ateneu Mueli, la CUP i Esquerres per Molins de Rei organitzen un seguit d’actes en motiu de la diada de l’11 de setembre amb una mirada al passat. D’aquesta manera es recordaran els fets de 1714 amb una recreació històrica per reivindicar el dret a l’autodeterminació.

Els actes començaran dissabte 10 de setembre a les set de la tarda, amb un cercavila a càrrec de Kdos Teatre a la plaça de l’Ajuntament. A dos quarts de vuit començarà la recreació històrica del 1714 a la plaça de l’Església i a partir de les vuit del vespre es farà la setena edició de la Marxa de Torxes per la Independència, que recorrerà els carrers de Molins de Rei acompanyats pels Grallers.

La Marxa de Toxes s’aturarà a la plaça del Mercat, on es farà una ofrena floral a Rafael Casanova, i continuarà fins a la plaça de l’Església, on es celebrarà un sopar popular. Els tiquets pel sopar tindran un preu de 13 euros per adults i 8 per a infants i consistirà en una amanida de pasta, botifarra o cansalada, postres, vi i aigua. A partir de les 22.30h, quan s’acabi el sopar, serà el moment de la cançó improvisada amb Ferriol Macip i altres cantadors i músics catalans.

 

Recomanacions personalitzades