El cementiri tanca un dia i mig per acabar amb el mosquit tigre

El cementiri municipal ha estat tancat durant tot el divendres i part del dissabte per dur a terme un servei de control del mosquit tigre. El Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal lluita contra aquests insectes des de fa sis anys.

Vista lateral d'un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

La presència de recipients diversos per flors, el desguàs d’aigua, el sistema de drenatge, la vegetació existent i els elements de jardineria són alguns dels espais on el mosquit tigre es fa fort i es reprodueix. El cementiri, per la presència d’aquests elements, és un dels llocs perfectes on més fàcil ho té aquest insecte per reproduir-se.

Per tal d’acabar amb la presència de mosquits tigre i actuar de manera preventiva per evitar que apareguin més, durant tot el divendres 9 i el dissabte 10 fins a les tres de la tarda s’ha efectuat un servei de control del mosquit tigre que ha obligat a tancar el cementiri.

Prevenció a casa

El Servei de control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat estableix una sèrie de recomanacions que realitza periòdicament per tal d’evitar que aquesta espècie que va arribar a la comarca al 2005 s’expandeixi encara més.

Aquest és un problema força diferent dels mosquits tradicionals, perquè la major part de les larves d’Aedes albopictus es desenvolupen en aigües que estan en petits recipients, dins dels habitatges. Per això, en el control del mosquit tigre una part molt important de la feina l’han de fer els mateixos ciutadans, suprimint aquests recipients amb aigua a les seves llars. Una acció molt senzilla que repercutirà en un alleujament a casa seva i a les dels seus veïns.

  • la mosca cojonera

    mas vale que desinfecten el ayutamiento del mosquito vividor.

  • Teresa

    El título, creo, no es muy acertado , Preferiría que se cerrase durante un mes si ello acabara de una vez por todas con el mosquito tigre, pero,… ¿ Se han realizado fumigaciones este año , o se las han olvidaddo los nuevos en el consistorio? , La culpa pensaba, que como siempre en Molins de Rei era del cha – cha – cha , pero ahora veo que no, que es de los difuntos,…

  • Teresa

    Es lastimoso que no se haya fumigado el termino municipal de Molins, posiblemente por olvido o error politicamente admisible, por los cambios políticos habidos recientemente en el Condell Comarcal, en el que el en la actualidad tenemos como vicepresidente al Sr. Ivan Arcas (ICV) , ya que siguiendo la senda del "Torrent d'en Benet" desde Castell Ciuró hasta el barrio de Riera Bonet , todo el torrente está lleno de charcas infectas que estan totalmente infectadas de mosquitos. Pero claro está, nuestro flamante CEM que se conoce el término de Molins milimetro al milimetro , no conoce el tema, y no va a denunciar los hechos al Ayuntamiento , para no perder la paga anual de entidades,….

  • Pingback: Rentat de cara al cementiri municipal | Viu Molins de Rei()