Més de 700 persones protesten contra les retallades en una gran manifestació

Més de 700 persones van recórrer dilluns al vespre els carrers de Molins de Rei per mostrar el seu rebuig al tancament de les urgències nocturnes al CAP. Aquest cop es va aconseguir superar el nombre d’assistents de la primera manifestació. S’ha iniciat una recollida de signatures però algunes veus reclamen accions més contundents.

La manifestació va aplegar a gent de totes les edats i de tot tipus // Jordi Julià

Es pretenia que fos una “gran manifestació” i ho va ser. Una marea de més de 700 persones va recórrer dilluns al vespre els carrers de Molins de Rei, superant així la gran manifestació que hi va haver l’1 d’agost contra el tancament del servei d’urgències de l’ambulatori de Molins de Rei. D’aquesta manera es van complir els pronòstics de la convocatòria, que esperava una “gran manifestació” després de mantenir viva la protesta durant tot el mes d’agost. Entre els organitzadors, la sensació de petita victòria es transmetia des del moment en que es va començar a omplir la plaça de l’Ajuntament.

Xiulets, timbals i tot tipus d'instruments van fer de la manifestació una festa sorollosa // Jordi Julià

Com a gran manifestació que havia de ser, el recorregut que s’havia estat fent durant el mes d’agost es quedava curt, i per això es va ampliar passant per la plaça de la Creu i el passeig del Terraplè, tot i que l’origen seguia sent la plaça de Catalunya i la destinació seguia sent el CAP La Granja. Amb la presència de furgons dels Mossos d’Esquadra preparats per actuar si era necessari, la marxa va transcórrer sense incidents, en un ambient festiu i reivindicatiu, amb un grup de timbalers, molts ciutadans farts de les retallades, membres de les assemblees d’indignats de municipis veïns, i naturalment, polítics.

 

El passeig del Terraplè es va omplir de molinencs units contra les retallades // Jordi Julià

Normalment abans de dos quarts de nou la manifestació ja havia arribat al pati del CAP, però aquest cop com que el recorregut era més llarg, la capçalera de la manifestació no va arribar al CAP fins pocs minuts abans de les nou. Es temia que la reixa d’accés ja estigués tancada però no va ser així, i l’assemblea va poder-se celebrar sense problemes. El que sí que estava tancat, tal com ja havia passat des del segon dia, era la porta principal d’accés a l’edifici, tancada abans d’hora per evitar una possible ocupació del CAP.

Recollida de signatures i possible ocupació

L'assemblea posterior a la manifestació va plantejar-se el futur de les protestes // Jordi Julià

Després de cinc setmanes sortint al carrer cada dilluns per mostrar el rebuig a les retallades, la comissió Molins contra les retallades ha apostat per recollir signatures que serveixin per demostrar que gran part de la ciutadania s’oposa al tancament del servei d’urgències nocturnes.

Diversos assistents a l’assemblea van demanar “accions més contundents”, com l’ocupació del CAP o talls de l’autopista, però en canvi des de la comissió Molins contra les retallades es mostraven més partidaris de deixar de fer protestes durant els propers dies “per no cremar el personal”, i concentrar-se en aconseguir un gruix important de firmes contra el tancament. Altres ho criticaven al·legant que “les firmes no serveixen per res, CiU va estar recollint firmes l’any passat contra el tancament d’urgències 24 hores i ara encara estem pitjor”.

Alguns proposaven un punt mig: aconseguir visibilitat ocupant el CAP, però fer-ho un dia a la setmana i en torns de 4 hores. L’assemblea no va acabar amb cap decisió ferma i caldrà esperar a aquest dimecres, quan es reunirà la comissió Molins contra les retallades per decidir quin és el camí a seguir després de l’èxit de convocatòria aconseguit.

L’alcalde se suma a les protestes

L'alcalde, Xavi Paz, i la regidora de Sanitat, Anna Cantudo, van ser uns més a la manifestació // Jordi Julià

Entre els manifestants hi havia per primer cop l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, acompanyat de gairebé tots els regidors del seu partit (PSC), alguns dels quals ja havien aparegut a les manifestacions amb anterioritat. També van fer acte de presència els 5 regidors de l’equip de govern de CiU, inclòs el seu líder Joan Ramon Casals, que va assistir a la manifestació de l’1 d’agost passat, i va criticar la política que segueix CiU a nivell nacional, tot i que des d’aquell dia cap membre d’aquest partit havia tornat a manifestar-se. Pel que fa a l’oposició, va aparèixer per primera vegada el número u d’ICV, l’exalcalde Ivan Arcas, acompanyat d’altres regidors del seu partit que ja venien donant suport a les protestes des del principi. De la CUP, com és habitual, gairebé tots els seus regidors hi van assistir, inclòs el seu líder Àlex Maymó, i d’Esquerres per Molins de Rei només hi havia el número 2, Jordi Romeu, que va aparèixer per primer cop la setmana passada.

 

Actualització: A la reunió de la comissió Molins contra les retallades s’ha decidit continuar amb les mobilitzacions. S’ha convocat als ciutadans  tots els dilluns a les vuit del vespre a la Plaça de Catalunya, per fer una marxa fins al CAP La Granja.

 • la mosca cojonera

  xavi paz, casals, cuidado que no teneis el permiso del sr.montilla y sr. mas para manifestaros que le estais saliendo un poco rojillos o es todo un poco de comedia porque se han acabado las vacaciones y estais aburridos.

 • Miquel

  Però si no hi ha diners com volen que no retallin? No pot ser que ERC, ICV i PSC es queixin de les conseqüències de la seva mala gestió. Si haguessin gestionat millor les coses i haguessin retallat abans no faria falta retallar d'una manera tant dràstica ara.

  • Teresa

   Miquel : Totalmente de acuerdo con Ud.

 • EL PREDICADOR

  DINERO SI QUE TIENEN PERO MAL REPARTIDO SE LO DAN A LOS BANCOS Y LOS BANCOS NO DAN CREDITO Y SE LO REPARTEN ENTRE LOS DIRECTIVOS CON PRIMAS MILLONARIAS. ENTRE POLITICOS CORRUCTOS Y SUELDOS DE ES CANDALO Y AHORA LLEGARA EL P.P. Y LO AREGLARA TODO POR VIA DIECTA JA.JA.

  • Miquel

   Els diners als bancs també els van donar els del tripartit i si ho fan és perquè aquests no se'n vagin a la ruïna… I recorda que si els Bancs se'n van a la ruïna tots anem darrere d'ells. Evidentment els Bancs ho han fet fatal i són uns dels grans culpables de la crisi, però com que ells tenen el poder no se'ls pot castigar com tocaria… Ara per ara la solució passatgera és retallar, ens agradi o no. Però si el que es vol és canviar això d'arrel el que ha de passar és un CANVI TOTAL en el sistema econòmic. Quelcom que sembla utòpic… Però si en comptes de protestar en contra les retallades el poble es posés en contra dels que de debò manen en aquest món, que són els bancs i els multimillonaris, les coses podrien arribar a canviar. Això necessita una revolució senyors/es. Penseu que ens dominen en tot el que volen, dominen la informació que rebem a través dels mitjans de comunicació i es riuen de nosaltres. I no parlo dels polítics, ells no pinten res aquí. SI VOTAR SERVÍS D'ALGO NO ENS DEIXARIEN VOTAR.

   • Teresa

    Miquel : Totalmente de acuerdo con Ud. Los políticos (partidos) si votar sirviese para solucionar en algo la crisis, no nos dejarían vota , sólo quieren para ellos el poder por el poder y respartirse los sueldos entre ellos, Se pasan por el forro los votos en blanco o los nulos, y todavía más los índices de abstención.
    Creo que la única manera de ponerle freno a la crisis es no comprar productos fabricados en China, hasta que no cumplan (ccertificado en la etiqueta) unos minimos de garantia de seguridad social de los trabajadores chinos. No queremos nada hecho por esclavos. Saludos

   • Rei Juan Carlos

    tota la rao miquel… és tot una farsa i ni a x indignarse!!

   • Carlos

    Miquel,
    La crisis no la ha generado los bancos, la ha generado la gente de a pie, el ciudadano, que ha visto dinero fácil pidiendolo a los bancos y a querido vivir por encima de sus posibilidades (Propietario de inmueble, Un BMW, una casa en la playa, viajes, televisores ultimo modelo,etc….), comprando todo esto con dinero que NO era suyo sino del banco.
    Lógicamente, el negocio de un banco se basa en prestar dinero a cambio de un interés (no lo van a hacer por amor al arte, digo yo). La gran “cagada” de los bancos a sido dejar ese dinero a diestro y siniestro sin tener en cuenta algunos requisitos de valoración de riesgo y, claro, como el sistema que teniamos montado de ser ricos sin serlo se ha venido abajo,ahora hay que pagar todo aquello que disfrutamos por adelantado con el dinero del banco que nos prestó en su dia ( El piso, el BMW, la casa en la playa, el televisor, el viaje….)
    Vaya putada! los bancos tienen la culpa!. Tienen la culpa de haberte prestado el dinero en su dia que ahora no se puede devolver,es verdad,pero si en su dia no hubieran dejado dinero como lo han hecho el discurso seria: que cabrones! no prestan nada! pero que más requisitos quieren? encima que tengo una cuenta con ellos…….vamos, el discurso que se oye cada dia cuando se dice que ahora los bancos no prestan ni un duro porque…., ¿verdad que no lo prestarias tu dinero a alguien sabiendo que tiene muchas posibilidades que no te lo va a devolver?. En fin, que cada uno es mayorcito para saber los excesos financieros que cometió en un pasado y debe ser consciente de lo que ha pasado. Estoy de acuerdo que los políticos son gente de una incompetitividad asombrosa que no saben gestionar lo que está pasando, pero no desvirtuemos la realidad……
    Generalmente, cuando alguien no tiene ni idea suele decir “La culpa es de ZP”.

    • Enric Piera

     Doncs si els bancs l´han "cagat" que s´ensorrin, perque el que fan és ensorrar empreses, families…Els bancs tenen la culpa com tota la societat, el que és lamentable és que ELLS no paguin la crisi, i que nosaltres amb els diners dels nostres impostos haguem de salvar els bancs perque a sobre no donin un duro a empreses i particulars i la gent acabi al carrer sense feina ni casa. És això just ?

     • Carlos

      Enric,
      Claro que no es justo que se salven los bancos con dinero público pero recuerda, si ellos se hunden, nosotros vamos detrás. Por eso se salvan.
      Tampoco es justo que las empresas en su dia se hayan querido aprovechar del dinero fácil que prestaban los bancos y lo hayan utilizado para expandirse (por pura avaricia), claro, como las cosas no han salido bien ahora ese dinero hay que devolverlo y empiezan los problemas……despedir a gente y reducir el tamaño de la empresa que creció a golpe de talonario no por méritos propios.

     • Teresa

      Enric : Los bancos lo somos todos, ¿ Quien es el que no tiene unos ahorrillos metidos en cuentas renumeradas ? , Y todos queremos el máximo interes, o nos vamos a otro banco que nos dé más. Pura avariacia del ser humano, ¿ Le ha preguntado al director del banco a cuantos camppssinos debe matar del 3er mundo para conseguir el interés que Ud. le pide? , ¿Se ha preguntado cuantos muertos nigerianos hay detras del llenado de un depósito de gasolina? , ¿ o cuantos chechenos muertos hay en un m3 de su Gas Natural de procedencia rusa? , Repsol, BP Brithis Petroleum, Shell, Enagas, tienen verdaderos mercenarios a sueldo repartidos por todo el mundo. Los bancos son los representantes de nuestra codicia.

     • Enric Piera

      Amb més motius no entenc perque hem hagut de salvar els bancs amb els nostres impostos, diners que ara no tenim per sanitat, educació…

     • Enric Piera

      Si els bancs som tots… ¿per què no reparteixen beneficis ?

     • Teresa

      Enric : Poco o mucho, si tiene algún depósito en obligaciones , los bancos reparten , pero si Ud.arriesga más, simplemente en acciones o en bolsa, por querer más o por la codicia que todos los humanos tenemos , es posible que pierda. Asi es el juego de la bolsa,…. Saludos

     • Teresa

      Enric : El FMI o el EB , no dan nada , simplemente prestan el dinero a interés. Sanidad y educación se los gastan y no devuelven nada. Son cosas distintas y no comparables. Saludos

    • Ricard

     Es clar que tenen la culpa els bancs. Per seguir fent funcionar el sistema de demanda capitalista i obtenir molts beneficis a inicis del s XxI i despres de punxar varies bombolles successives es necessita q hi hagi molt diner, molt barat i per a tothom. Aixo es diu financiaritzacio i es la manera del capitalisme de segui-nos collant.

     • Teresa

      Ricard : Su exposición económica es muy simple y poco ortodoxa, y que se habria de profundizar más. ¿ Acaso es mejor el sistema "comunista" ? , Núnca la humanidad en el sector capitalista, ha gozado de tantos beneficios sociales encomo en la actualidad, La solución a la crisis está en dejar de consumir , y hay muchos intereses que no lo quieren , productos asiaticos, coches, electrónica, restaurantes, articulos, vestidos ( Mango, etc. ) si no disponen del certificado de NO ESCLAVITUD . Saludos

   • Enric Piera

    Si els bancs s´en van a la ruïna s´en van els bancs. No podem viure sense la banca ? No han tancat empreses, per què no pot tancar un banc ? l´Estat podria cobrar les hipoteques, reduïdes un 20 per cent, tenir diners per no fer cap retallada i beneficiar les families que dispossarien de força diners…ahhh..no…però les propietats dels bancs i caixes son intocables, en canvi les propietats de la gent que es queda al carrer sense casa no. Vergonyòs que algú defensi als bancs. Com pot algú defensar la injustícia social ?

 • Maria

  Sabeu quins van ser els dos partits polítics que van obtenir més vots a Molins de Rei a les passades eleccions municipals? Doncs CiU i PSC, per aquest ordre; precisament els responsables del tancament de les urgències (primer Montilla i després Mas). La democràcia és així…

 • Pere

  María ja ho veig clar, els votants de CyU i PSCoe no surten a les manifestacions. Per aixo sols son 900 !!!

 • Miquel

  Els que no s'haurien de manifestar són els que van votar el Tripartit!! Que són els que van provocar, amagant-se de la crisi i fent una mala gestió, que ara hi hagi tanta retallada. I pel que fa als bancs no cal dir que lo últim que apliquen és la ètica. Però tal com està muntat el sistema no podem deixar que s'ensorrin perquè aleshores tots els estalvis de la gent també se'n van a la merda. Lamentable… Però és així.

  • Teresa

   Miquel : Totalmente de acuerdo con Ud.

 • Pingback: La setena manifestació contra el tancament del CAP acaba en ocupació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Primera setmana de tancament al CAP | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S'acaba el tancament al CAP a Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins contra les retallades vol repetir una manifestacio amb èxit d’assistència | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La gran manifestació de Molins contra les retallades no supera les 150 persones | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S'acaben les manifestacions en contra del tancament del CAP()