Georgie Dann posa el ritme a la Festa Major de Viladecans

La festa gran de Viladecans, del 7 a l’11 de setembre, amb els concerts de Georgie Dann, Pastora i Dr Calypso se suma a la commemoració del Mil·lenari de Viladecans i estrena la platja entre els escenaris de les activitats.

Viladecans viurà aquest any la seva Festa Major del 7 a l’11 de setembre amb més de mig centenar d’activitats. El pregó, a càrrec de l’Agrupació Fotogràfica de Viladecans, que compleix 50 anys, donarà el tret de sortida a la celebració. Aquesta estarà encapçalada pels concerts de Georgie Dann, Pastora i Dr. Calypso i per nombroses tradicions, com gegants, correfocs, gralles, puntaires, ‘correaigua’ del Mamut de Viladecans i concert d’havaneres amb rom cremat. Aquest últim tindrà lloc a la platja, que s’incorpora entre els escenaris de la Festa Major.

La celebració, que arriba en plena commemoració del Mil·lenari de Viladecans aquest any 2011, se sumarà a aquesta efemèride amb l’organització, al parc del Torrent Ballester, d’una exposició a l’aire lliure i l’estrena de l’Himne del Mil·lenari, a càrrec de les entitats corals locals.

La festa manté ben viva la filosofia d’esdevenir un espai per a tota la família, amb activitats per a edats i gustos ben diversos. Com és habitual, durant el dia, les protagonistes seran les activitats infantils i les tradicions i, a la nit, la música.

Música variada i pel record

El mític Georgie Dann, el rei de les cançons de l’estiu, posarà el ritme a una de les últimes nits d’aquesta estació (8 set., 22 h). El cantant animarà el públic a revisitar moltes lletres gravades a la nostra memòria a base d’escoltar-les i ballar-les estiu rere estiu, com El Chiringuito, La Barbacoa, El Negro no Puede, El Bimbó o Una paloma blanca.

El festival jove de música Vitamina, també farà una certa mirada enrere, amb els concerts del grup barceloní Pastora (10 set., 23.30 h), renovador del pop espanyol a la primera dècada del segle XXI, i de Dr. Calypso (9 set., 23.45 h), un dels primers referents en català de la música jamaicana i que ja porta més de dues dècades als escenaris. Aquest últim concert forma part del Festival Rudecans de música ska i reggae,que té lloc per primera vegada per Festa Major.

A més, no faltaran a la festa les tradicionals orquestres ni els grup locals, que troben al Festival Vitamina un bon altaveu, com enguany també ho fa la música d’altres països, amb el concert ‘Diversons’, amb el grup cubà Habana con Kola i els brasilers Maracatu FM (8 set., 22h). I, enguany, també es faran dos concerts de jazz als Jardins de Can Modolell, a càrrec del grup Music Arqueology (8 set., 22 h) i del duet format pel veterà Joan Chamorro i la jovenísima Andrea Motis (9 set., 20.30 h).

Les entitats, molt implicades

Si la música es deixarà a tornar sentir, moltes entitats del municipi també ho faran promovent múltiples activitats, com és ja habitual. No hi faltaran les actuacions de les entitats d’arrel andalusa i aragonesa, ni de les corals locals, ni el mercat d’arts i oficis, ni el concurs de pintura ràpida, ni la festa Cuba-Viladecans, amb esport, gastronomia i ball com a protagonistes. Però tampoc en mancaran moltes activitats infantils, com espectacles d’animació, tallers de reciclatge, xocolatades, jocs i el ‘correaigua’ del Mamut de Viladecans.

I, com no podia ser menys, hi haurà un munt d’activitats esportives que repeteixen any rere any per la Festa Major: la Cursa Atlètica; el torneig de bàsquet popular 3×3 al carrer; els torneigs de futbol sala, escacs, bàsquet, bàdminton i pesca, i el de penyes de futbol. Activitats a les que enguany se suma un cinefòrum sobre l’expedició de l’alpinista local Juan Carlos Vizcaíno al Shisha Pangma el 2010 i un partit de futbol entre els dos clubs de la ciutat, Unión Deportiva Viladecans i Sector Montserratina, que mesuraran les forçes per a l’inici de la temporada.

A més, per tercer any consecutiu, s’organitza la desfilada de moda Xarxarel·la, a càrrec de la Xarxa Comercial de Viladecans. Aquesta activitat promou el comerç local ensenyant les propostes per vestir-se aquesta tardor-hivern.

Commemoració del Mil·lenari

En ple any de commemoració del Mil·lenari de Viladecans, aquest 2011 la Festa Major se suma a la reivindicació de l’efemèride amb dues activitats. D’una banda, la mostra ‘Mil anys de Viladecans, mirada al passat’, ens endinsa en la història de Viladecans i dels seus habitants a través d’imatges. L’exposició, a l’aire lliure, s’inaugura el 7 de setembre al parc del Torrent Ballester i es podrà veure fins a finals d’any.

D’altra banda, quatre corals del municipi (Coral de Gent Gran de La Caixa, Cor&Cants, La Lira i Cor Som i Serem) interpretaran per primera vegada el nou himne del Mil·lenari de Viladecans, composat per a l’ocasió. La seva lletra ha anat a càrrec de l’escriptora local Noemí Trujillo, mentre que el músic Frederic Sesé és l’autor de la composició musical.

Recomanacions personalitzades