El balcó de l’Ajuntament també protesta contra les retallades

L’Ajuntament de Molins de Rei ja ha penjat al seu balcó una pancarta contra les retallades, responent així a la demanda dels manifestants que des de fa cinc setmanes surten al carrer per mostrar el seu rebuig al tancament de les urgències nocturnes al CAP. Aquest dilluns hi ha convocada una gran manifestació.

La pancarta s'ha penjat al balcó de l'Ajuntament aquest cap de setmana // J.R.

“No a les retallades socials. La sanitat i l’ensenyament són drets bàsics”. És el lema escollit finalment per la pancarta que l’Ajuntament ha penjat al balcó de la sala de plens. D’aquesta manera, l’equip de govern (PSC i CiU) mostra el seu rebuig a les retallades que està duent a terme la Generalitat de Catalunya en matèries tant sensibles com la sanitat i l’educació. A Molins de Rei la principal afectació és la reducció de l’horari del CAP La Granja, que tanca a les 9 de la nit i ha fet que la ciutadania hagi sortit cinc setmanes consecutives al carrer per protestar contra aquesta decisió.

Una de les discussions que ha retardat l’aparició de la pancarta al balcó de la Casa de la Vila ha estat l’aparició del logotip de l’Ajuntament. Finalment, no apareix cap identificatiu de l’Ajuntament i si que ho fa el logotip de “Molins contra les retallades”, la plataforma que està organitzant les protestes que s’han fet durant les últimes cinc setmanes a Molins de Rei. Així ho van decidir en assemblea el passat dimarts 16 d’agost i ho van exigir a l’Ajuntament, que es va negar i va proposar que aparegués l’escut. Aquesta proposta es va debatre a la comissió del passat dilluns 29 d’agost però tampoc va fer el pes als assistents. Finalment, l’Ajuntament ha cedit i ha penjat el cartell al balcó sense el seu logotip per mostrar de manera clara el seu rebuig a les retallades socials.

“Gran manifestació” i més llarga

La pancarta de l’Ajuntament ha de marcar el camí que es pretén que segueixi la ciutadania, mostrant el seu rebuig a les retallades als balcons i al carrer. Per això, dilluns passat es van repartir cartells per penjar als carrers de la vila i es van vendre xapes per ajudar a difondre el missatge. La comissió organitzadora va demanar als assistents a la manifestació que es facin els seus propis cartells.

Aquest dilluns, a les vuit del vespre, s’ha convocat una nova manifestació. Els organitzadors pretenen que sigui més nombrosa que les de les últimes setmanes i parlen de “gran manifestació“. Per visibilitzar més les protestes, el recorregut d’aquesta setmana serà més llarg i passarà pel carrer Major, Rafael Casanovas i el passeig del Terraplè.

Recomanacions personalitzades