Arriben els nous càrrecs de confiança amb Economia i Serveis Generals encara vacant

L’Ajuntament ha nomenat els nous càrrecs eventuals directius, entre els que es troben militants del PSC i CiU. Els socialistes encara busquen un càrrec de confiança que assumeixi la direcció d’Economia i Serveis Generals, l’àrea que més polèmiques va provocar durant la passada legislatura i que de moment continua vacant.

Mireia Escobar, la nova directora de serveis d'Alcaldia // PSC Gràcia

Des del passat mes de juliol,els nous càrrecs de confiança ocupen els seus despatxos de les dependències municipals. A l’àrea d’Economia i Serveis Generals, en canvi, continua sense donar-se a conèixer el futur director de serveis. És una de les dues àrees que li corresponen assignar al PSC. Els socialistes encara busquen el perfil que pugui fer-se càrrec de l’àrea que més controvèrsies ha aixecat durant la passada legislatura, sota la batuta de Joan Montserrat.

Qui sí que ja ha pres posicions al seu despatx és Mireia Escobar, la directora de serveis d’alcaldia, assumint en un sol càrrec la figura de gerent, assessor d’alcaldia i cap de comunicació. La nova directora de serveis d’alcaldia ha treballat durant els últims anys a l’Ajuntament de Barcelona com assessora tècnica del departament d’alcaldia i és membre de l’executiva de l’agrupació del PSC al districte de Gràcia a Barcelona.

Meitat i meitat a l’àrea de Serveis Personals

Iolanda Garcia, la nova directora de serveis de l'àrea de Serveis Personals // CiU Sant Just Desvern

L’àrea de Serveis Personals serà controlada per CiU durant els dos primers anys de la legislatura. A partir de l’1 de setembre serà Iolanda Garcia qui dirigirà l’Àrea de Serveis Personals. Garcia ha estat la número 9 a la llista electoral de CiU a Sant Just Desvern en aquestes últimes eleccions municipals i és membre del comitè executiu de CiU Baix Llobregat. García és llicenciada en psicologia i ja va anar a les llistes de CiU al Parlament Europeu al 1999 i va treballar a la Generalitat fins el 2003, quan va ser cessada amb l’arribada del tripartit. La càrrec de confiança convergent estarà al capdavant de Serveis Personals fins que es compleixi la meitat de la legislatura i es faci el relleu d’alcalde. Quan Xavi Paz cedeixi el despatx d’alcalde a Joan Ramon Casals, la direcció de serveis de l’àrea de Serveis Personals passarà a mans del PSC. Fonts socialistes han explicat a Viu Molins de Rei que serà Mireia Escobar -l’actual directora de serveis d’alcaldia- qui assumirà aquest càrrec.

Dos vells coneguts a les àrees de CiU

Pel que fa a les dues àrees que corresponen a CiU, l’enginyer tècnic Joan Arús serà el director de serveis de Sostenibilitat i Territori i la direcció de serveis de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local continuarà en mans de Carme Pi, com fins ara. Després d’estar al capdavant de la Fira de la Candelera, Pi va ser nomenada fa quatre anys en aquest càrrec, quan CiU va passar a formar part del tripartit molinenc (ICV, ERC i CiU) i va reclamar una àrea controlada pels convergents. Amb l’inici de la nova legislatura, ICV i ERC han demanat des de l’oposició que s’elimini aquesta àrea. Des de l’Ajuntament, es defensa assegurant que “en època de crisi és més necessària que mai per donar suport a les empreses i a les persones que es troben a l’atur”.

Reducció dels càrrecs de confiança

Tot aquest organigrama suposa un total de cinc directors de serveis. S’ha creat la direcció de serveis de l’àrea d’alcaldia però s’ha eliminat el gerent i l’assessor del gabinet d’alcaldia. La cap de comunicació també desapareix i es reconverteix en una plaça de tècnic de comunicació. En la mateixa línia, la plaça del director de Ràdio Molins de Rei, actualment vacant, serà coberta per un dels membres actuals de la plantilla i no serà un càrrec eventual.

Els nomenaments dels càrrecs de confiança van ser donats a conèixer en el ple municipal del 7 de juliol. PSC i CiU van votar a favor, el PP es va abstenir i ICV, ERC i la CUP van votar en contra. L’abstenció del PP va permetre aprovar els nomenaments del govern en minoria. Fins ara, els càrrecs eventuals directius cobraven 59.000 euros,però amb la reducció de sous del nou equip de govern passaran a cobrar 52.681,16 euros anuals, el que suposa uns 3.762 € mensuals en 14 pagues.

 • charly

  CIU posa gent de CIU, PSOE gent del PSOE, i l'eterna roda del conformisme segueix girant…

  • Normalitat

   Normal aixo se'n diu personal de confiança! Regulat per la llei.

 • Teresa

  Es inverosimil el persistete ofusquismo del actual equipo de gobierno municipal (PSC+CIU), obsesionándo en plena crisis económica, y que va para largo, en cubrir las plazas de personal de confianza del partido en un impresentable mercadeo de sueldos, en un municipio que no tiene nada de complicado, con una industria casi inexistente, un comercio en la más absoluta ruina, un CAP que nos lo quitan de las manos, y que no pasa de ser más que una simple ciudad dormitorio.
  El Ayuntamiento tiene el servicio de basuras subcontratdo a CEPA , el cobro del IBI a la DIPUTACION , el cobro de las multas a la DIPUTACION, el servicio de jardineria a MOIX, la limpieza de calles a CEPA, la zona azul a INVENSIS, el parking del mercado muncipal a INVENSIS, el tanatorio a REMEMORA, las piscinas municipales a JANES, la biomasa a AIGUES DE SABADELL, los servicios juridicos a CLAM CONSULTING , y las obras de calles a ALTRES, etc. etc. etc. ¿En qué trabaja todo ese batallon de empleados funcionarios en nomina del Ayuntamiento?

  • Teresa

   Es inconcebible el grado de permisibilidad o de pasotismo que muestra la ciudadanía de Molins de Rei ante estos hechos de puro mercadeo politico y reparto de sueldazos ( 52.000 €/ año) , totalmente injustificados. Excepto que los demás empleados funcionarios, no sepan hacer la “O” con un canuto, tenemos que importar a esos personajillos/as , de Barcelona, de Sant Just, de,… que no viven ni pagan sus impuestos en Molins de Rei.
   Los periodistas que cubren la noticia, ¿ Podrían clarificarnos si son cargos eventuales o no , a que partido pertenecen, y dónde estan empadronados los personajes que indican de: Mireia Escobar, Joan Arús (Eng. Tecnic) , Carme Pi, Oriol Romeu, ….?

   • Teresa

    Mi not entendeeeeeerrrrr,
    Primero se dice que la Sra. Escobar asume los cargos de tres (3) personas de confianza : Gerenta, Asesora de la alcaldía, i del departamento de Comunicación , y más adelante se indica “s’ha eliminat el gerent i l’assessor del gabinet d’alcaldia” , así como también “la cap de comunicació també desapareix i es reconverteix en una plaça de tècnic de comunicació” , ¿ Puede clarificárnoslo alguien que entienda?
    Sugiero incluir en la nueva programación de las mañanas, en la Radio funcionaria Municipal RMR-COM – Publica, en vez de las pesadas entrevistas a personajes del teatro de la gran Barcelona, algún espacio para que las gentes de a pié podamos tener un poco de culturilla política, y entender toda esa jerga de términos y cargos, y saber cual es el trabajo ( supuesto) y responsabilidades de cada una de esas áreas del Ayuntamiento y , puestos en ello,.. cual es el “índice de productividad” de los empleados públicos y cual es el procentaje de “bajas medicas” en el Ayuntamiento en comparación con el sector privado. ¿Quien le pone el collar al tigre?

 • el predicador

  2 MAS A VIVIR DEL CUENTO CIUDADANOS CUANDO DESPERTAREIS DEL PASOTISMO EN OCTUBRE MAS RETALLADAS IR PONIENDO EL TRASERO QUE BIENEN CURVAS.

 • Kiko

  ¡Estafa!

 • el predicador

  CASALS,PAZ NO TENEIS VERGUENZA ¡ TONGO!

 • manel

  Senyores i Senyors… No ho enteneu, els professionals de l'Ajuntament sóm com ramat i ara que tenim nous pastors precisem de nous gossos d'atura.

  Quina visió més estúpida de la funció pública… Això dels càrrecs de confiança -amb els corresponents mestratges en funció gerencial impartits per ESADE-, és realment patètic.

  Per cert, m'agradaria saber quin percentatge del que els ajuntaments paguen per aquests "reputats" mestratges, consistents en una sessió presencial mensual, va a parar a finançament de partits.

  • molinenc

   aquesta pregunta te la pot contestar l'anterior alcalde!!!

 • la mosca cojonera

  ultima hora las dos nuevas empleadas del ayuntamiento de molins de rei han tenido que firmar en el contrato una clausula en la que no pueden ir a comprar al mercadillo los viernes y los dias de cada dia a la hora del bocadillo ( compras relampago) los empleados de la generalitat le llaman (ara big)

  • hormiguita

   ¿¿¿porqué no se puede ir a comprar al mercadillo los viernes??? yo veo a empleados de la banca ir a comprar, tambien veo a las dependientas ir a comprar y si tambien he visto trabajadores del ayuntamiento comiendo el bocata en el mercadillo. ¿dónde está el problema? Creo que con el sueldo que cobran será mas rentable ir al mercadillo que a El Corte Inglés. ¿no?

 • ho llegeix algu?

  Aixi que la culpa de tot és dels funcionaris? Per favor, pareu de maxacar als treballadors i dediqueu els vostres esforços a que funcionin els dirigents!!
  Que no heu llegit el que diu la noticia? Resulta que no hi ha prou gent qualificada al poble que han de portar gent de fora?
  Sabeu el que vol dir la paraula motivació? I implicació del personal o treballador en els objectius de l'organització?
  D'això no hi ha res de res!!! Sempre veient desfilar càrrecs, directors nous, indefinició d'objectius, ordres contradictories, i un munt de despropòsits més.
  I sabeu, els funcionaris (si aquella espècie rara, que tothom es pot ficar amb ells, que no tenen ni dret a queixar-se, etc…) també són PERSONES HUMANES!!!
  Jo no ho soc de funcionari, però us puc dir que els que conec, i si poguèssin, treballarien d'una altre manera. Per tant, de qui és responsabilitat de que tot plegat sembli un desastre?
  Ja està bé de ficar-se amb els que dia a dia intenen "minimitzar" al màxim aquest desgavell !!!

  • SI, JO T'HE LLEGIT!

   si jo t'he llegit i em sembla que fins ara ets la única persona que expresa amb seny el que passa.
   Jo de funcionaris en connec uns quants, conec a metjes i metjeses, infermers, mestres, educadors, professors i treballadors de l'ajuntament i els connec perquè he hagut d'anar moltes vegades a demanar assessorament. No hi ha dret que es parli d'un col·lectiu com si fóssin el pitjor del pitjor.

   Aquí sense donar noms amparats per l'anonimat i utilitzant un genéric els "funcionaris". Doncs penseu quant aneu al metge, quant volgueu oporar-vos ESTEU EN MANS DE "FUNCIONARIS"….!!!! A pocs dies deixareu els vostres fills en mans de "FUNCIONARIS"…. Si casa vostre se us cala foc….."NO TRUQUEU ALS BOMBERS……."FUNCIONARIS"…!!!! ah…..i si teniu la mala sort de patir un xoc a la carretera……potser un "FUNCIONARI US FARÀ EL BOCA A BOCA…!!!

 • LA MOSCA COJONERA

  LA MITAD DE LOS FUNCIONARIOS DE ESTE PAIS ESTAN METIDOS A DEDO POR EL PARTIDO TAL O POR EL COLEGA DE TURNO SON EL CANCER DE ESTE PAIS SINO MIRA EN MOLINS YO DIRIA QUE EL 30% O 40% SON FAMILIA O COLEGAS DEL PARTIDO.(POBRES FUNCIONARIOS ESO DE TENER TANTOS PUENTES Y PRIVILEGIOS SOBRE LOS OTROS TRABAJADORES COMO CANSA)

  • Gerard

   Sabes que pasa mosca cojonera… que a los que se cargaran y pagaran el muerto son todos aquellos que no estan ni colocados ni son del partido. Así que, con todas esas medidas, lo que tendremos es más ineficacia aún (o alguien se cree que a estos les afectaran las reformas o recortes?).
   El funcionario no creo que sea el problema, más bien el sistema y el mapa político de los últimos 30 años. Todo ello asociado a aquello tan español (o catalan) llamado pícaresca o “tramposo”. Un país donde el Dioni, el Vaquilla, la Belen Esteban, y otros miles más… resultan modelos a seguir. Vaya tela!!!
   Al final somos todos iguales. Quien ha preferido no pagar un trabajo con factura para ahorrarse el IVA? Esa típica frase española: No me hagas factura!! Y los dos tan contentos!!!

 • Gerard

  Luego os quejareis que hay colas en el CAP, que vuestro hijo o nieto no ha encontrado sitio en la guardería, que la escuela está muy lejos, que la ambulancia tarda 30 minutos, que no hay policias, que se ha quemado el bosque, que las ríos estan sucios, etc…
  A ver si os enterais, os gustaría que todos estos servicios públicos o básicos fueran como el que presta actualmente los dentistas? Te imaginas que un dia necesites una ambulancia, y el chofer antes de recogerte te pregunte: A donde va? Pues son 200 €… y si no pués ale, ahí se queda.
  Hay que criticar y mejorar muchas cosas, pero decir que todos son unos “aprovechados”, eso si que no.

 • EL PREDICADOR

  gerard poque no se puede despedir un funcionario y a mi en la empresa privada por pedir mis derechos no duro ni un minuto , cuantos funcionarios quieren ser abogados o otras profesiones y pa funcionario que cobramos cada mes del gobierno ( CUANTOS MAESTROS NO TIENEN VOCACION DE MAESTROS Y TRABAJAN DE MAESTRO POR EL SUELDOETC.)

  • funcionario

   lO SIENTO PERO NO CONOCES LA FUNCIÓN PÚBLICA. Utilizas los tópicos como si fueran una sentencia firme, pues no.
   A la función pública puede accceder cualquier persona mayor de 16 años, solo hace falta presentarse a un concurso que es público (quiere decir que es abierto, que todo el mundo se puede presentar..) y pasar las pruebas y ZAS..!!! FUNCIONARIO. Bueno para predicador no he visto nunca ninguna plaza que se oferte, con lo que lo tienes un poco mal.
   En tu empresa privada si pides tus derechos y no te los dan, como todos los trabajadores puedes ampararte a la ley, son tus derechos. Ah ¿que tienes miedo de pedir tus derechos? pues mucha gente por que tu tengas esos derechos quizás perdió los suyos, ahora con tu cobardia haces malos esos derechos que otros ganaron para ti.
   Y lo que dices que a un funcionario no se le puede despedir….. mírate la normativa y verás….
   Consejo para ser predicador hay que estudiar y prepararse más….!!!! y no tengas miedo Hombre, tus derechos reivindicalos, porque sinó te daran por la trasera…!!! consejo de funcionario!

  • ho llegeix algú?

   A ver, predicador… siempre se quiere para uno mismo lo mejor, no? Ahí tienes tu respuesta.
   Si la indústria funcionara, no desarían ser funcionarios. Si las empresas españolas fueran como las holandesas, finlandesas, suecas, etc… no se preferiría ser funcionario.
   El problema no está en la administración pública (o mejor dicho, en su régimen), sinó en los malos (y lo digo con todas las letras) empresarios que hay en ESPAÑA!!!!!!!
   En las empresas de los paises nórdicos se paga por el valor del trabajo, en las empresas españolas priva siempre el interés económico… que al final resulta ser menor porque como se ha contratado a bajo coste, cuesta más el collar que el perro!!!

   • ho llegeix algú?

    No puede ser que hasta hace poco ganaran más (con todo el respeto del mundo) los carpinteros, paletas, soldadores, operarios, que la gente cualificada (ingenieros, científicos, biólogos, etc..) que podían aportar valor y mejoras en el país.
    Tenemos lo que nos merecemos… Y si encima seguimos privatizando las empresas públicas, en nada nos quedamos como en SOMALIA.
    Alguien cree que se ha ganado privatizando los teléfonos, la compañía eléctrica, las gasolineras, el servicio públic de agua? Yo digo que no!!!! Eso sí, los empresarios y accionistas són MAS RICOS!!!

    • Si que et llegeixo

     Enhorabona pel comentari, estic d'acord amb el plantejament. Ahir vem veure com molts enginyers han d'anar a alemanya a buscar feina, aixo ens hauria de preocupar i hauria de motiu de debat, i no topics que no son reals.

     • Teresa

      Si que et llegeixo : Que los ingenieros vayan un ratito a Alemania para aprender algo no es malo, Lo malo es que se queden allí ya que no amortizaríamos lo que le ha costado al Estado sus estudios.
      Yo me pongo de los nervios cuando en el CAP o en un hospital publico me atiende un medico negro del Africa, o un turco o mejicano, y les digo en los morros de que hacen aquí , si realmente dónde más se les necesitan es en su pais. y esto es aplicable a los reparadores subcontratados / subcontratados de la subcontrata de Movistar, a los de mantenimiento subcontratados / subcontratados / subcontratados de la subcontrata de Endesa, etc. etc.

     • ho llegeix algu?

      Teresa: Sabes porque vienen? Porque los medicos de aquí se van a paises más desarrollados que el nuestro: USA, England, France, Germany, Denmark… porque allí si creen en la necesidad de tener, protegre y mantener personas formadas.

    • Teresa

     ho llegeix algú : Su exposición económica de las cosas deja mucho que desear y delata claramente que Ud. es un funcionario amargado e insatisfecho. Altes de continuar , Un consejo : Deje la función publica , Ud. no está hecho para ello, Si continua será un amargado toda la vida.
     Sin nunguna duda, los empresarios españoles son mejores que los funcionarillos y politiquillos españoles.
     Las empresas en los paises nordicos son muy aburridas, como sus gentes, que siempre van en bicicleta , y se les paga por su rentabilidad económica , Vease Nokia , Si no tienen un buen diseño, un buen software, y un buen marketing , se van a la ruina como todas las demás, sean del norte o del sur.
     La venta de empresas publicas españolas como Telefonica, Repsol se ha hecho de forma corrupta y por gobiernos corruptos. Las compañias electricas Fecsa , Iberduero, Fenosa , excepto Enher y las Cias de agua siempre han sido privadas o municipales

     • ho llegeix algu?

      Otra vez Teresa con sus técnica de: Que buena soy y que facil es destruir.
      Los empresarios son mejores que los funcionarios? Claro, ejemplos de empresarios bueníiiiiisimos: Ruiz Mateos, Gil i Gil, Del Nido, Conde, March, De la Rosa, Nuñez y Navarro, "El pozero", y un largo etc de magnifica gestión!!! Pero claro, en una cosa estoy de acuerdo, que lo han hecho con el permiso de algunos políticos.

     • Teresa

      ho llegeix algu ? : Ruiz Mateos que Miguel Boyer – Preysler (PSOE) le expropió Rumasa para luego repartirsela entre sus amiguetes funcionarios, Gil-Gil metido en la corrupción de funcionarios de Marbella incluyendo la guardia urbana, Mario Conde en mejor empresario de España abrazado por el mayor funcionario de españa ,el Rey, De la Rosa corrompiendo a jueces ( funcionarios) y vendiendo el Tibidabo al Ayto. , Nuñez y Navarro corrompiendo al juez Estivill (funcioanario) , Pura bazofia empresarial y funcionaria politica.

     • ho llegeix algu?

      Pero vuelvo a insistir: No veo la relación directa entre funcionario=político? Tiene un problema de disfunción conceptual. Busque en el diccionario la definición entre uno y otro (si, aunque no lo crea, són distintas!!!! Increïble, no?)
      Ah, y con su última frase, ya se define a si misma: "La Cias de agua han sido privadas o municipales". Claro, si son municipales significará que són… "privadas del municipio", no? Jua jua jua. Que pena me da usted!
      Y en cuanto a empresas nórdicas? Aburridas? JAJAJAJAJAJAJAJA, y sus ciudadanos van en bicicleta… y no me dirá que ademas respiran, comen y duermen? Si es que es mejor estar muerto que ser como ellos, no? Que bichos mas raros, no? Ya no sé si reir o llorar con sus argumentos!!!
      Cuanto deberíamos aprender de ellos!!! Y menos de los americanos!!!

     • Teresa

      ho llegeix algu ? : La Cias de agua antes, mayormente eran municipales, pero por vagancia y falta de gestión y riesgo de envenenamiento al llevarlo manos de funcionarios irresponsables que se les cae el analizador de pH cuando es la hora de plegar, importánloles un bledo la salud de la ciudadanía, la mayoria de los municipios este servicio la ha subcontratado a empresas privadas , eso si , chupándose todos los cánones habidos y por haber, el de alcantarillado, el de residuos, el de depuradora , el de la desalinizadora del Prat, el buque de agua del año pasado, en la que lo que menos cuesta es el consumo en m3 , Una sinverguenceria , pero, tal como dice el refran,.. "Mientras haya borricos , iremos a lomos " Y los borricos son todos esos ciudadanos que no tienen opinión , ni se interesan por nada, y que pasan de todo. Ej. en Molins : Aqualia

  • Gerard

   Porque tienen un regimen laboral distinto al de una empresa privada. No porque sean más guapos, más vagos, más eficientes, menos listos, más inteligentes…

 • EL PREDICADOR

  la frase que comentan los jovenes en sus reuniones yo voy hacer oposiciones y me meto a funcionario que trabajan 7 horas cobran a final de mes y para casa y de pequeño querian ser bomberos ja ja que vision de futuro que tenian.

  • Glubs

   Debe tener gracia pero..esto…mi no entender lo que quiere decir,,,, :(

 • el predicador

  funcionario los predicadores no trabajamos solo predicamos por cierto al funcionario solo se le puede despedir si lo pillan cojiendo algo que no es suyo por cierto cuantos funcionarios hay de los 5.000.000 de parados y para ser predicador hay que hacer oposiciones en el vaticano o en esabe las verdades suelen picar y los recortes tambien por cierto la clase media empieza a desaparecer no querian ser currantes todo era una fantasia del sistema.(revindico no predicar los domingos)

  • Piensa luego escribe

   Debes esmerarte mas en tus predicas…no se te entiende!
   No me extraña que te quedes sin publico. Eres un predicador corrupto? Disculpa pero utilizando tus baremos de usar lls topicos…!!!

 • el predicador

  quien ajos come la boca le pica funcionarios os a llegado la hora de comer ajo.

 • Pingback: L’àrea d’Economia i Serveis Generals ja té nou director | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El nou govern redueix els sous i els càrrecs de confiança | Viu Molins de Rei()