Desarticulat un grup dedicat a cometre robatoris a l’AP-7

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup delictiu especialitzat en cometre més de 90 robatoris a l’autopista AP-7 al seu pas per les comarques del Vallès i el Baix Llobregat. S’han detingut 10 persones, 9 dels quals ja han ingressat a la presó per ordre judicial.

En el marc de la operació Road, la Unitat Central de Multireincidents ha detingut deu persones, tots de nacionalitat peruana, d’entre vint i cinquanta anys, acusades de pertànyer a una Organització Criminal que es dedicava a cometre furts a la xarxa viària. Els Mossos d’Esquadra els atribueixen més de noranta fets, entre els que s’acumulen la sostracció de fins a tretze vehicles, tots ells recuperats. El perjudici generat pels robatoris comesos supera els 600.000 euros.

El modus operandi emprat pels detinguts era l’habitual en aquest tipus de robatoris: els autors es feien valer de vehicles molt potents, que prèviament havien sostret i camuflat amb plaques de matrícules furtades a vehicles de característiques similars, per recòrrer certs trams de l’autopista, en busca de víctimes potencials, majoritàriament turistes amb vehicles estrangers.

Seguidament, els investigats llençaven una pedra contra la part del darrere del vehicle de la víctima i, des del seient del copilot, els autors feien indicacions per a que s’aturés. Una vegada la víctima havia aturat al voral de l’autopista, els autors paraven el vehicle sostret al davant. El mateix copilot baixava i feia baixar les víctimes simulant, amb una gesticulació exagerada, que el vehicle tenia danys o alguna averia greu. En aquest moment, un altre integrant de la bateria que restava als seients posteriors baixava per la banda més propera a la calçada, parapetant-se amb els vehicles a mode de cortina, ajupit, i entrava a l’habitacle del davant on sostreia els efectes de valor que poguessin tenir.

En alguns d’aquests fets, les víctimes han arribat a sorprendre els autors, que no han dubtat a l’hora d’emprar violència física per tal d’assolir la seva finalitat i tornar al vehicle per fugir del lloc amb els efectes sostrets. Els Mossos d’Esquadra han pogut recuperar una gran quantitat de telèfons mòbils, joies, ulleres de sol, documentació de les víctimes i una important quantitat de diners acumulada en moneda estrangera de diferents països.

Tots els detinguts tenen antecedents penals acumulant, entre els deu, 140. Després de passar a disposició judicial, nou dels detinguts han ingressat a presó. Tots els arrestats són veïns de Barcelona, Cornellà i Hospitalet de Llobregat. La investigació continua oberta i els Mossos d’Esquadra no descarten realitzar futures detencions.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *