El rebuig contra les retallades al CAP surt per tercera setmana consecutiva al carrer

Unes 130 persones han tornat a protestar per tercera setmana consecutiva contra la reducció d’horari del CAP, aquest cop amb la presència de la regidora de Sanitat i alcaldessa accidental, Anna Cantudo. Els regidors de CiU s’esborren de la manifestació mentre les bones xifres d’assistència encoratgen a convocar una nova manifestació dilluns vinent.

La manifestació va seguir el mateix horari i recorregut que les anteriors setmanes // Jordi Julià

“Ni a l’agost parem”. Això deien els cartells que es veien penjats els darrers dies per la vila. Ni a l’agost, ni després del pont del dia 15, en una setmana que als carrers de Molins de Rei els cartells de “Tancat per vacances”, les reixes baixades i els carrers gairebé solitaris són la tònica habitual.

Dels pocs molinencs que quedaven a la vila, al voltant de 130 persones van tornar a sortir al carrer per tercera vegada aquest dimarts per protestar contra la reducció del servei d’urgències del Centre d’Assistència Primària de Molins de Rei. Al contrari del que es podia esperar, la xifra d’assistència és una mica més alta que la setmana passada, però sense arribar ni de bon tros al mig miler de manifestant del primer dia.

Aquest cop, però, arribaven novetats. Per primer cop es va deixar veure entre els assistents la regidora de Sanitat, Anna Cantudo, màxima responsable de l’assumpte a l’Ajuntament, i encarregada de la interlocució amb el Departament de Salut de la Generalitat per trobar alguna solució al respecte. La regidora socialista es trobava fora de Molins de Rei durant les dues primeres manifestacions però aquest cop, ja tornada de les vacances, ha volgut assistir al costat dels molinencs com a regidora i com alcaldessa accidental que ho és durant tota aquesta setmana.

Un altre cop el CAP tancat abans d’hora

Gairebé 150 persones es van aplegar al pati del CAP durant l'assemblea posterior a la manifestació // Jordi Julià

La manifestació va recórrer -igual que les que es van fer els passats dies 1 i 8 d’agost- des de davant de l’Ajuntament fins al nou ambulatori de La Granja, passant pel camí més curt: carrer Verdaguer i carrer del Bruc. Durant tot aquest tram, la Guàrdia Urbana es va anar encarregant de tallar el trànsit al pas de la manifestació. La marxa va arribar a les 20:30 a l’ambulatori, mitja hora abans de la nova hora de tancament i, tal com va passar la setmana passada, la porta d’accés al vestíbul ja estava tancada. No obstant, la reixa d’accés al pati interior estava oberta, i va ser allà on es va fer l’assemblea per debatre els diferents punts que va portar la comissió organitzativa de les protestes. Una de les propostes que s’hi va fer va ser, justament, que en el cas que a la propera manifestació el CAP tornés a estar tancat abans d’hora, posar reclamacions conjuntament denunciant que el centre havia tancat abans de l’hora. De totes maneres, un pacient que havia d’accedir a l’ambulatori no va tenir cap problema per entrar: simplement va entrar per una porta lateral.

A la manifestació d’ahir també hi van assistir més polítics amb representació al ple de l’Ajuntament que en la darrera. A més de l’alcaldessa accidental, tres dels quatre regidors de la CUP van ser presents i d’Iniciativa van tornar a participar els dos regidors que també hi van ser el primer dia, Laura Duran i Sergio Conde. Aquest cop, però, no es va deixar veure cap regidor de CiU, a diferència del primer dia, on Joan Ramon Casals -llavors alcalde accidental- es va deixar veure i fins i tot va prendre la paraula per mostrar-se crític amb les polítiques del seu partit. Ni Esquerres per Molins de Rei ni el Partit Popular han aparegut cap dels dies a les manifestacions.

L’Ajuntament dóna suport a les protestes

L'assemblea posterior a la manifestació va decidir no aturar les protestes durant el que queda d'agost // Jordi Julià

A l’assemblea posterior a la manifestació es va explicar que l’Ajuntament de Molins de Rei ha mostrat en reunions amb la comissió organitzativa tot el seu suport a les manifestacions. Segons van explicar els membres d’aquesta comissió, l’Ajuntament està disposat a deixar penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament en contra del tancament, ha pagat el cost dels cartells que anunciaven la manifestació, s’ha compromès a repartir els fulls de recollida de signatures contra el tancament per totes les dependències municipals, i va assegurar que “intentaria” que algun membre de la citada comissió pogués estar present en alguna de les reunions -de moment sense data- que s’haurien de mantenir amb el Departament de Salut de la Generalitat.

La propera manifestació: dilluns 22 d’agost

A l’assemblea es va decidir que, en comptes de deixar de fer manifestacions a l’agost i fer-ne una de “massiva” el 5 de setembre, tal com es va acordar la setmana passada, es seguirien fent protestes cada setmana. Per tant, la ciutadania de Molins de Rei torna a estar convocada el proper dilluns 22 d’agost a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades

  9 comments for “El rebuig contra les retallades al CAP surt per tercera setmana consecutiva al carrer

 1. Somiador
  18/08/2011 at 16:53

  L’Ajuntament dóna suport a les protestes

  Desprès d'aquesta frase espero que hi hagi algun membre del consistori (PSC+CIU) que se la cregui, però sobretot que la mantingui ferma davant de qualsevol organisme.

  Recordeu: Sou per davant de qualsevol altre cosa representants dels ciutadans de Molins de Rei.

 2. Pere
  18/08/2011 at 21:41

  Somiador, fas honor al teu nick. El PSC i CiU de Molins son davant de qualsevol altra cosa, representants de les consignes dels seus dirigents nacionals, i a mes ,en el cas del PSC, estatals. Aquesta es la realitat, no somiem!!

 3. Gerard
  19/08/2011 at 11:03

  Doncs Pere,

  potser si que això és somiar, però és important recordar-los de tant en tant que son on son perquè la gent ha anat a votar-los.

  Que baixin del cel i toquin de peus a terra.

 4. Pere
  20/08/2011 at 16:04

  Gerard, estar clar que haurien de fer accions a favor dels van votar. Pero si aquestes van en contra de la política nacional del partit, mai ho faran.
  Com exemple fixat amb el que fa continuament el PSC al parlament catalá i despres al congres de Madrid. Tenen que cumplir els que diu el pare PSOE i oblidar els seus votants i interesos catalans.

 5. LA MOSCA COJONERA
  22/08/2011 at 14:47

  HOY A LAS 20:00H MARCHA AL CAP DE MOLINS DE REI DESDE EL AYUNTAMIENTO

 6. ACION DIRECTA
  31/08/2011 at 9:34

  DIA 5-9-11 TODOS A LA MANIFESTACION CONTRA LOS RECORTES EN LA SANIDAD PUBLICA A LAS 20 HORAS PLAZA DEL AYUNTAMIENTO DE MOLINS DE REI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *