Els regidors de l’equip de govern es reparteixen la representació als òrgans col·legiats

Els regidors de CiU i el PSC representen a l’Ajuntament de Molins de Rei a quinze òrgans col·legiats diferents, entre els que hi ha consorcis supramunicipals, empreses amb participació pública i diversos organismes. Els convergents tenen seient a onze òrgans i els socialistes a sis.

Mònica Santamans és la regidora present a més organismes en representació de l'Ajuntament // Viu Molins de Rei

Mònica Santamans representarà a l’Ajuntament de Molins de Rei al Consorci del Parc de Collserola, al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, a la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat i a l’empresa responsable de la gestió de la biomassa, Molins Energia. Santamans compartirà representació amb la socialista Anna Cantudo a dos organismes: el Patronat Local de l’Habitatge i l’Agrupació de municipis amb transport urbà. Tant Santamans com Cantudo tenen un seient en aquests organismes. La regidora socialista, per la seva banda, representa al consistori molinenc a la Fundació Inform. El regidor de Finances i Noves Tecnologies, Ferran Espinosa, serà la cara del consistori al Consorci Localret i l’alcalde, Xavi Paz, ho farà a l’Agència InnoBaix, on el convergent Joaquim Martí actuarà com a suplent.

El primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, representarà a l’Ajuntament al Consorci per la Normalització Lingüística i al Consorci de Comunicació Local. Joaquim Martí ho farà a l’Associació de Defensa Forestal Puigmadrona – Olorda i la regidora de Consum i Turisme, Carme Madorell, al Consorci de Turisme del Baix Llobregat, on Martí serà suplent. Per la seva banda, Esteve Altozano, regidor d’Activitats i Empresa, tindrà un seient al Pacte industrial de la regió metropolitana de Barcelona.

CiU s’ha quedat els òrgans més sucosos i amb major capacitat de decisió com són el Consorci del Parc de Collserola, l’Associació de Defensa Forestal, Molins Energia i el Pacte Industrial de la regió metropolitana de Barcelona. En canvi, el PSC s’ha conformat amb aquells d’una rellevància menor com la Fundació Inform.

Una altra diferència entre CiU i PSC és que mentre que els cinc regidors convergents tenen representació en algun organisme, el PSC ha optat per concentrar els càrrecs en només 3 dels 5 regidors socialistes. Mònica Santamans (CiU) és la regidora que es fa present a més organismes, arribant a un total de sis. Joan Ramon Casals es queda amb la representació a dos organismes i la resta de regidors convergents seran presents a un. El PSC, per la seva banda, ha concentrat la representativitat en la segona tinent d’alcalde, Anna Cantudo, present a tres organismes. L’alcalde, Xavi Paz, i el regidor de Finances, Ferran Espinosa, també representen a l’Ajuntament. En canvi, Miguel Zaragoza i Jessica Revestido no tenen cap seient a organismes supramunicipals.

Un seient a l’Àrea Metropolitana per a Iniciativa

L’únic organisme en el que s’ha donat representació a l’oposició ha estat precisament un dels més importants: l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’ecosocialista Sergi Conde representarà a l’Ajuntament de Molins de Rei juntament amb l’alcalde, Xavi Paz, que d’aquí a dos anys, quan traspassi l’alcaldia a CiU també cedirà el lloc de l’Àrea Metropolitana a Joan Ramon Casals.

La CUP va demanar que la oposició es veiés representada als òrgans col·legiats i van proposar ocupar-se del Consorci del Parc de Collserola -una àrea que precisament ocupava Xavi Paz quan era cap de l’oposició-. “És una oferta propositiva, en clau de sumar esforços per reflectir la diversitat del ple municipal”, va explicar el número 2 de la CUP, Roger Castillo.

El nomenament del seguit de càrrecs als òrgans col·legiats va sortir endavant amb els vots a favor d’ICV, PSC i CiU. ERC, PP i la CUP es van abstenir. El punt dels nomenaments a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en canvi, es va votar per separat i només va comptar amb el suport d’Iniciativa per Molins de Rei i el PSC. El soci de govern dels socialistes, CiU, es va abstenir, igual que ho van fer ERC i el PP. La CUP va votar en contra.

El repartiment de la representació dels diferents representants de l’Ajuntament de Molins de Rei als òrgans col·legiats en els que el consistori té representació es va fer públic al ple municipal del set de juliol, en el que es van acordar els sous dels polítics, els portaveus dels diferents grups polítics i el canvi de data dels plens municipals.

Recomanacions personalitzades