Cau un 10% la contractació en el primer semestre de l’any

La contractació de personal a Molins de Rei ha registrat un descens del 10,6% en el primer semestre del 2011. S’han realitzat 1.764 contractes a les empreses de la vila en els primers sis mesos de l’any, 210 menys que en el mateix període del 2010.

1.764 contractes s’han fet des de l’1 de gener fins el 30 de juny a Molins de Rei, segons el darrer informe trimestral del Fòrum Empresarial del Llobregat, a partir de dades del ministeri de Treball. Aquestes dades suposen un empitjorament respecte el registre del mateix període de l’any passat, quan es van fer 1.974 contractes, 210 més que aquest any. Aquesta xifra suposa un 10,6% menys de contractes respecte l’any passat.

Mentre que el primer trimestre de l’any apuntava una tendència positiva, el segon trimestre ha suposat una davallada important en la contractació i amb el pas dels mesos s’ha reduït el ritme de creixement, prova que la crisi econòmica encara no ha finalitzat.

Lleugera millora a la comarca

Tot i que Molins de Rei presenta uns resultats negatius, la zona de l’Hospitalet i el Baix Llobregat ha registrat un total de 111.840 noves contractacions en aquest període, el que suposa un lleuger 1,5% més que el primer semestre del 2010. Malgrat això, amb el pas dels mesos s’ha reduït el ritme de creixement de les contractacions, ja que el nombre de contractes de gener era un 13’5 per cent superior al de gener de 2010, un percentatge que baixava fins a l’1’9 per cent en l’acumulat gener-abril, i a l’1’5 per cent de gener-juny. En els propers mesos, la variació podria ser fins i tot negativa també a nivell comarcal si es té en compte el poc dinamisme que van mostrar les contractacions durant la segona meitat del 2010.

El sector serveis, principal generador de llocs de treball, és el que marca l’evolució global. Altrament, en el sector industrial també s’observa una clara desacceleració, tot i que en els mesos de maig i juny s’ha vist un lleugera recuperació. Molt pitjors són els registres en el sector de la construcció, ja que després d’un inici d’any força positiu, al final del semestre acumula una davallada del 9,5 per cent en el nombre de contractes a l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

Variació interanual en % del número de contractes formalitzats a l'Hospitalet i el Baix Llobregat // Fòrum Empresarial del Llobregat

Entre els municipis de la comarca, destaca l’augment de contractes que s’han formalitzat a Sant Boi de Llobregat (1.278 contractes més, amb un alça del  13,9 per cent) i a Viladecans (amb 948 més i un increment del 22,4 per cent), mentre que en l’extrem oposat es troba Olesa de Montserrat, amb 864 contractes menys, el que representa una caiguda del 39,6 per cent.

Recomanacions personalitzades