Un centenar de persones mantenen viva la protesta contra la retallada al CAP

Unes 120 persones han tornat a manifestar-se entre la plaça de l’Ajuntament i el CAP La Granja per protestar contra el tancament del servei d’urgències nocturnes a Molins de Rei. El CAP, amb la presència dels Mossos d’Esquadra, ha tancat mitja hora abans per evitar que entressin els manifestants a l’interior.

La manifestació va anar de la plaça de l'Ajuntament fins el CAP al llarg del carrer Bruc // David Guerrero

Les vacances i el mes d’agost han fet estralls en les protestes contra la reducció de l’horari d’atenció al centre d’atenció primària de Molins de Rei. Lluny de les 500 persones de la setmana passada, aquest dilluns uns 120 molinencs van tornar a sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a les retallades de la Generalitat en sanitat que provoquen el tancament del CAP entre les nou de la nit i les vuit del matí de manera indefinida.

La concentració es va iniciar a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament i va anar fins al CAP la Granja. Mentre que la setmana passada hi havia presents regidors de l’equip de govern -tant del PSC com de CiU- i, fins i tot, el primer tinent d’alcalde i alcalde accidental, Joan Ramon Casals; aquesta setmana només dos dels quatre regidors de la CUP es van deixar veure amb els ciutadans. El president d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco, també es trobava entre els assistents.

Mossos i el CAP tancat abans d’hora

La sorpresa de la tarda es va produir al arribar al CAP, al final de la manifestació, quan els veïns es van trobar amb les portes de l’interior de l’ambulatori tancades i la presència d’una parella de Mossos d’Esquadra. Davant la impossibilitat d’accedir a les instal·lacions del CAP com es va fer la setmana passada, es va celebrar directament una assemblea al pati interior. Primer amb megàfon i moltes distàncies i després a viva veu ja sense megàfon i en un cercle més tancat, el centenar de veïns concentrats van decidir crear una comissió amb un grup de persones per treballar de manera organitzada en les properes accions que es duguin a terme.

Els manifestants es van sorprendre al veure com el CAP havia tancat mitja hora abans // David Guerrero

La presència dels Mossos d'Esquadra va ser la novetat respecte l'anterior manifestació // David Guerrero

El rumb que ha de prendre la mobilització ciutadana a Molins de Rei era el quid de la questió de l’assemblea. “Demanem la dimissió de Boi Ruiz”, alçava la veu un jove. “Siguem realistes, hem de protestar a nivell local, que l’Ajuntament ens ajudi en les nostres protestes, que Boi Ruiz dimiteixi segur que no ho aconseguirem”, li responia un home d’uns 40 anys. Aquesta era la postura més aplaudida i recolzada entre els presents. “Aprofitem que l’Ajuntament ha demostrat certa obertura i predisposició a ajudar-nos, així serem més forts”, indicava un altre assistent, proposant que “es recullin signatures amb el suport de l’Ajuntament, és molt més fàcil demanar a la gent una signatura que no pas sortir al carrer a cridar”. Entre les propostes sorgides a l’assemblea, també va aparèixer la possibilitat de demanar a l’Ajuntament que pengi una pancarta al balcó del consistori oposant-se al tancament del servei d’urgències a Molins de Rei.

La propera manifestació serà dimarts 16 d’agost

Diversos molinencs van prendre la paraula durant l'assemblea per expressar diverses opinions sobre el futur de les accions reivindicatives // David Guerrero

Com dilluns vinent és festiu, s’ha convocat la propera manifestació pel dimarts 16 d’agost. De totes maneres, conscients de que l’agost ha provocat una davallada important, ja es pensa en una gran manifestació el 5 de setembre, una data en la que no es descarta organitzar accions més contundents com ocupar el CAP, tallar l’autopista o bloquejar els accessos per carretera a Molins de Rei.

Al finalitzar l’assemblea as va fer una recol·lecta de diners i es van reunir 92 euros que es destinaran a fer fotocopies, cartells i altres accions divulgatives de les properes manifestacions. Les accions concretes que es duran a terme es decidiran des de la comissió que treballarà en el tema i la propera assemblea.

Una pacient i el CAP tancat

Al mateix temps que es produïa l’assemblea, quan faltaven deu minuts per a les 9 de la nit va arribar una mare amb una nena d’uns vuit anys. S’havia caigut i s’havia donat un cop al front, que s’havia posat molt vermell. La mare va necessitar que els Mossos d’Esquadra fessin d’intermediaris entre el personal que encara es trobava a l’interior del CAP i la mare amb la seva filla perquè pogués ser atesa. Finalment, després d’uns minuts de desconcert, un metge atenia a la pacient fent-la passar per una porta lateral. La porta principal es va tancar abans de l’arribada dels manifestants i no s’ha tornat a obrir fins a les 8 del matí. Més de 13 hores sense atenció d’urgències a Molins de Rei.

[nggallery id=18]

Recomanacions personalitzades

  14 comments for “Un centenar de persones mantenen viva la protesta contra la retallada al CAP

 1. la mosca cojonera
  09/08/2011 at 18:36

  cerrado por vacaciones el cap

 2. Ricard
  09/08/2011 at 22:00

  la setmana passada algú es preguntava , en el primer comentari fet a l'article al viu sobre la mani al CAP,per què l'Alcalde no va assistir a la mani i per què estava de vacances i qüestionava sí amb el poc temps que portava al càrrec, feia bé de marxar, ja que cobrava un sou públic.
  avui veig amb sorpresa que dos dels regidors de la CUP es desprèn de l'article que estan de vacances i no s'estan manifestant en defensa dels drets públics , tot i també cobrar un sou públic. Espero que també denunciem aquest fet intolerable, ja que si estem disposats a criticar als "polítics convencionals" també hem de criticar a aquells que han fet dels sous, un argument de confrontació.

  • charlie
   09/08/2011 at 22:19

   t'equivoques, treballant ;)

   • Fernando
    10/08/2011 at 16:57

    I donde estaban los de CiU, PSC, PP o ERC en esta ultima manifestación? Estaria bien que vinieran todos a demostrar que estan con el pueblo que se manifesta!

  • Teresa
   18/08/2011 at 19:50

   Antes de las elecciones del 22-M , tanto el PSC como CIU , con la locura que tenían ambos, hubiesen vendido su alma al diablo para poder gobernar Molins, Ahora, despues de repartirse las vestiduras , ocupar sus cargos y establecer sus sueldos en 14 pagas, vacaciones incluidas, es lastimoso el que ya no tengan prisa.
   La idea que le da al Sr. Casals y al Sr. Paz en el twiter, @mbernism, del metereólogo del RAC Miquel Bernis, de anular en agosto las zonas azules en Molins de Rei, ya no la podrán poner en práctica este año si se van tan alegremente de vacaciones. y siguen como autómatas, las cobradoras de la zona azul, persiguiendo infatigablemete la recaudación de Invensis. ¿ Dóde estan los cambios que con tanta urgencia se tenian que hacer? , ¿ Cual es la cosa nueva que han hecho esos de PSC+CIU, o no es posible hablarlo para no crear argumentos de confrontación? , ¿ Es tema "tabu" en Molins de Rei, el hablar y exponer con veradera " transparéncia" los sueldos que se han atribuido los políticos locales con los dineros publicos de nuestros impuestos?

 3. puturru de fua
  09/08/2011 at 23:11

  no se trata de vacaciones o no ni de ostias………..se trata de servicio al pueblo y es un servicio basico, ni CUP ni ostias, somos el pueblo y otra cosa es la politica…….esto son principios y nadie es dueño de ello.

 4. la mosca cojonera
  10/08/2011 at 14:11

  ultima hora el cap estara abierto los dias 18,19,20,de agosto por si el papa tiene un ataque de jaqueca y los peregrinos ampollas en los pies de tanto ir en avion y los de africa sin comida que pena de catolicos

 5. el predicador
  12/08/2011 at 15:47

  martes dia 16-08-2011 concentracion a las 20:00h en la plaza del ayuntamiento y posterior marcha hacia el cap.

 6. el predicador
  12/08/2011 at 16:27

  el sr. puntas ya esta en molins despues de unas buenas vacaciones y biene con buenas noticias recortes del 50% en la escuela de musica y el 30% en las guarderias ala capa el cap a curarse del estres de las vacaciones pero date prisa que a las 20:00h cierran las urgencias.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *