Joan Ramon Casals és nomenat assessor a la Diputació de Barcelona

El primer tinent d’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha estat nomenat com a personal assessor eventual de la Diputació de Barcelona pel nou president de la Diputació, Salvador Esteve (CiU). Casals és un dels 33 assessors contractats per l’organisme provincial.

Joan Ramon Casals davant l'Ajuntament dies abans de guanyar les eleccions // David Guerrero

El nou president de la Diputació de Barcelona ha nomenat a dos càrrecs de confiança i 33 assessors eventuals de la cambra provincial, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat en la seva edició del dilluns 8 d’agost. Un d’aquests assessors és Joan Ramon Casals. L’actual primer tinent d’alcalde -i alcalde d’aquí a dos anys- ha estat nomenat pel també convergent Salvador Esteve, nou president de la Diputació i alcalde de Martorell.

A més de Casals, es troben sobretot polítics reconvertits en assessors tècnics, segons el diari Ara. Polítics de tots els colors, procedents de tots els partits com Guillem Aresté d’UDC, Paco Aranda del PSC o David Cid d’ICV entre d’altres. Alguns dels dirigents recol·locats ni tan sols viuen a la demarcació de Barcelona, com és el cas de l’exportaveu del PP a Reus, l’alcalde socialista de Tremp, Víctor Orrit, i l’exdelegat del Govern a les Terres de l’Ebre i dirigent d’ERC, Lluís Salvadó.

Un sou de 3.500 euros mensuals

El BOPB també indica el grup retributiu en el que es troben els assessors. Es tracta del grup número 6, que suposa una retribució de 3.505,62 euros mensuals bruts amb una dedicació que no és exclusiva i que els polítics reconvertits en assessors poden compaginar amb altres ocupacions professionals.

La nova Diputació de Barcelona està controlada per CiU i el PP. El decret de nomenament es va publicar el passat dijous al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i avui el recull el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) amb efectes retroactius al 16 de juliol, un dia després de que fossin cessats els anteriors càrrecs de confiança.

Recomanacions personalitzades

  20 comments for “Joan Ramon Casals és nomenat assessor a la Diputació de Barcelona

 1. carles
  08/08/2011 at 11:28

  Ens va mentir a l'assemblea al CAP dilluns passat!

  indignant!

  avui tornem a sortir al carrer contra les seves RETALLADES!

 2. josefina
  08/08/2011 at 13:46

  cada cop fa més fastig tot, els de convergencia l'altre dia també estaven a la concentració, botiflers, primer de tot baixeu-vos el sou que és una vergonya que algú pugui cobrar aquets diners, com a carrec públic.

  que nos digan la verdad….que no noengañen….

 3. Maria
  08/08/2011 at 13:58

  I què fan aquests assessors? O només es tracta de mantenir el nivell de vida d'uns quants …
  Regeneració política, ja! No volem gent amb ofici de polític, volem gent formada en les empreses del país, que no visquin de cap partit, que actui per ideals.
  I el millor de tot és que n'hi ha de gent aixì, però els aparten a cops de colze.

 4. el predicador
  08/08/2011 at 15:11

  hay que recortar en sanidad que no hay dinero en enseñanza que no hay dinero ya se donde esta el dinero lo tienen los politicos en sueldos sr MAS queremos mas recortes para poder pagar al sr.casals.

 5. Teresa
  09/08/2011 at 12:58

  En el Ajuntament de Molins de Rei hemos visto un desfile de cargos que demuestra el mercadeo de sueldos en la política. , El alcalde, Xavi Paz, con el Patronato de Deportes de Gava con un sueldo de 59.000 €/año + 25 % de acciones de la empresa (sin capital social, que sepamos) Spyros Fisioterapia + retribución de alcalde (que nos clarificará la CUP) , El primer tinent alcalde, Joan Ramon Casals, con su cargo en Convergència en la Ejecutiva Nacional de Convergència por sus cuotas ( más de 80.000 €) ) y que su portavoz marcel nos indicaba en el foro de Opinio + 3.505,62 € mensuales x 14 pagas = 49.078 € /anuales + retribución de tinent alcalde Molins , (que nos clarificará la CUP),
  La Generalitat de Catalunya es una una entitat molt potent, y la Diputación de Barcelona deixa de tenir sentit. Se ha de fer una reforma, amb l’organització actual es perd ordre i recursos en detriment del sentit comú de la ciutadania , lo malo es que qualsevol proposta de canvi ha de passar pel consens amb totes les administracions, y eso nunca se conseguirá .

  • marcel
   13/08/2011 at 12:39

   Teresa, com a minim diu una mica la veritat, jo vaig dir que Convergència té uns 80.000 afiliats no 80.000 € de sou

   • Teresa
    15/08/2011 at 10:45

    Bueno, lamento no haber entedido bien el dato, pero,.. puestos así,… y a favor de la tan anunciada a bombo y platillo de la trasparéncia del nuevo consultorio bicéfalo PSC+CIU , ¿ Puede indicarnos cuanto gana (en Euros) el Sr. Casals con eso de ser de el coordinador general de la ejecutiva nacional de municipios CIU, y de paso , ya que Ud. es el portavoz de CIU en Viu molins, los temas en el foro, solicitados y pendientes,… ¿ En qué municipio reside la Srta. Santamans? , ¿Cual es su esta
    do civil y qué estudios tiene la Srta. Santamans? . Creo que le ciudadanía tiene derecho en saberlo. Gracias.

    • ernest
     19/08/2011 at 17:40

     "Consultorio" be no parlare de opinions , però a la vegada si que tinc algunes consideracions :
     1.- Jo no soc el portaveu de ningu, solsament de mi mateix… a més crec que l'opinio de la gent es molt respectable, ara be si respond quant es dona dades sense coneixament o mitges veritats.
     2.- Al partit on estic no es fa cap examen privat de la "vida i miracles de ningu" si fos el cas jo mateix m'aniria.
     3.- Si vols tindra l'informació personal privada de les persones, tens dues sortides:
     3.1. Crees un mitja de comunicació tipo "Salvame" i fes les preguntes als interesats…
     3.2.Demanes per instància a la web de l'Ajuntament l'informació, ara be tindràs que posar-hi les teves dades.
     4.- Veient l'hemeroteca d'aquest mitja els ultims 4 mesos ens adonem que moltes persones han formulat la mateixa demanada de coneixar l'identitat de qui parla en nom de Teresa, que escriu tambe en un mitja public, per tant per demanar tambe tu pots fer el mateix exercici.
     Salutacions

     • Teresa
      19/08/2011 at 19:18

      ernest : ¿ Ud se llama marcel? . Saludos

     • Teresa
      19/08/2011 at 19:28

      ernest : Una aclaración , Yo no soy ninguna ciudadana publica , ni cobro nigún sueldo de los dineros publicos, No es lo mismo, ¿ No cree? . Creo que estoy en mi derecho de solicitar datos. Saludos

     • marcel
      21/08/2011 at 18:42

      Primer demanar disculpes per treballar fora de Molins de Rei amb un ordinador d'un familiar ,sense adonar-me del nom.No es el meu estil d'amagar-me sota un pseudonim (com altres) . Com acalaració Teresa es molt facil vas a l'Ajuntament o fas una instància i demanes l'informació. de les seves aclaracions hi ha una prou interesant "yo no soy una ciudadana publica" des de el moment que utilitzats un medi per demanar informació privada de persones amb l'intenció de no obtindre cap resposta i llavors dir les teves insinuacions, quant tens els medis anteriorment indicats per obtindre aquesta informació. Per cert saps la vida privada del Ministre de Educació (per dir algun nom),? Tots els carrecs publics han de donar explicacions si tenen parella, on viuen, on compren el pa pel facebook ?

     • Teresa
      21/08/2011 at 23:50

      marcel : Gracias por prestar atención a mis comentarios ,… A su réplica le faltaba acabar el texto de ….ni cobro ningún sueldo de los dineros publicos"
      En Viu molins, trato de dar mi punto de vista a los acontecimientos locales de Molins de Rei pero, juridicamente que yo sepa, no he participado en ninguna lista de ningún partido ni en ninguna elección, ni cobro sueldo alguno de los dineros publicos, Puedo tener mas o menos simpatizantes, pero nunca jamás seré una ciudadana pública o personaje público.
      La moral religiosa y la moral política varía de un país a otro, y hay verdaderas acciones de muchos partidos para dar, una vez obtenidos los escaños, una opacidad total a datos de sus candidatos. En la actualidad, dudo si hay una moralidad catalana o no, o solo es escepticismo político, pero creo que todos tenemos derecho a saber quien es quien de los personajes publicos.
      El método que me sujiere ya lo he probado y no he obtenido respuestas, y menos de datos internas del partido. Saludos.

 6. Teresa
  09/08/2011 at 19:22

  En el boletin de la CUP de "no seiempre va sobre ruedas" nos indica (autor anonimo) que el sueldo del Sr. Casals en la Diputación será de 4.767,74 € mensuales x 14 pagas = 66.748 € , Los de Viu molins nos dicen 49.078 € , y el la Web del Ayuntamiento, por eso de nueva la transparencia de cambio en el gobierno, no se dice nada. ¿ Quien tiene la razón? , ¿ Cuanto cobrará además el Sr. Casals por lo de la Ejecutiva Nacional de CIU como coordinador general de municipios de Catalunya ?
  ¿ Quien nos puede clarificar lo que cobran los partidos por voto recibido en urnas del 22-M? , ¿ Cuanto saca el partido por cada regidor electo? , ¿ Cuanto se cobra por asistencia a los plenos, a las informativas, etc.?, ¿ Dónde se publica? , Gracias

 7. Gerard
  18/08/2011 at 16:29

  No us feu tanta mala sang… la resolució del problema és bastant sencilla: Si creieu que TOTS son iguals, perquè els voteu?
  La democràcia "permet" escollir als ciutadans qui els representarà durant els propers 4 anys. A més ens ho posen fàcil, perquè en teoria hi ha un "programa" electoral que han de complir, no? Any rera any valoreu el que han fet del que van dir que farien… Us adonareu que mai cap partit ha complert amb el 100% (si arriben al 60% doneu-vos per afortunats)!!!
  També n'hi ha d'altres que fan política populista… què fàcil és criticar i que díficil és governar fent bona gestió pel CONJUNT de la SOCIETAT.
  Tots aquests que critiqueu, que dieu que son tots iguals, que és vergonyòs, etc… que no aneu a votar?

 8. Gerard
  18/08/2011 at 16:42

  Hi ha una opció pel que no li agrada cap dels possibles representants: EL VOT EN BLANC!!!!!!!!!!!!!!
  Us imagineu la notícia al diari si en comptes de que el 44,13 % de la població que no va anar a votar (8.264 persones) s'haguéssin sumat a les 506 persones que van anara a votar en blanc? (jo un d'ells)
  I els polítics? Us els imagineu sortint per la tele? Amb aquelles frases típiques que sembla que no han fet res malament? Que el problema és que la gent no li interessa la política? O que no han sapigut mobilitzar al seu electorat?
  Així que prou de lamentar-se, prou de criticar, i si realment volem que la cosa canvii, utilitzem bé i adequadament les poques eines de les quals disposem.

 9. Pere
  18/08/2011 at 22:06

  Gerard, si a aquest pais no sorprend a ningu que el fet que a vora de la meitat de la poblacio no voti (fet inimaginable a altres paisos d'arreu) creus que sorprendia un alt pocentatge de vot en blanc? A mes a mes, els regidors continuarien sent els mateixos, ja que aquets vots en blanc crec que no canviarien les coses.

  • Teresa
   19/08/2011 at 10:54

   Pere , Coincido plenamente con Ud. No creo que a ningún político preste atención a que 1/2 de la ciudadanía en España no vaya a las urnas . Tenemos lo que nos merecemos, y lo más lastimoso es tenemos que competir en igualdad de condiciones ( 1 ciudadano = 1 voto) , con los folkloristas de siempre que se toman el día de las elecciones como una paseo y una diversión más , con derecho a votar y sin que se hayan tomado ni la molestia de saber quien es quien de los candidatos.
   Lo peor son los listillos en política que no van a votar , votan nulo o en blanco . Creo debería ser obligatorio el ir a votar como hacen en Belgica y de no ser así, perder el titulo de ciudadanía (DNI) y derecho a ayudas sociales.

   • Gerard
    19/08/2011 at 12:51

    Teresa,
    Porque descalificas a la gente? Porque haces juicios de valor sin saber a quien llamas "listillo"?
    Tus supuestas únicas y absolutas verdades no hacen más que ruido, distorsionando cualquier comentario aquí !! Pensaba que este era un sitio válido para dar opiniones, pero veo que tu técnica es simplente la destrucción por sistema… molt penós.
    Espero que al menys en treguis algun benefici, sinó no sé de que van les teves paraules.

 10. Gerard
  19/08/2011 at 11:36

  Pere,

  provem-ho!!! Aleshores podrem evaluar què passa.

  No és el mateix anar a expressar la teva opinió en forma de vot en blanc, que no anar i deixar que altres decideixin per tu.

  Val més fer alguna cosa que no fer res.

 11. Miquel Cabedo
  20/08/2011 at 1:09

  Ni un vot mes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *