Enric Piera: Continuem mobilitzant-nos contra les retallades

El passat dilluns vam iniciar les mobilitzacions ciutadanes a la nostra vila contra les retallades imposades pel govern de la Generalitat i que responen al model que el govern de dretes té dels serveis públics. La primera protesta ha estat pel tancament del CAP de Molins de Rei durant 11 hores, de les 21.00 fins les 8.00 del matí. En els últims 2 anys el CAP ja estava tancat de les 12 de la nit a les 8 del matí però ara estarà tancat en les 3 hores on més urgències s’atenien. Les cròniques periodístiques locals ja s´han fet ressò de l´èxit d’una convocatòria feta en 5 dies, el que demostra que l´indignació popular existeix.

Els propers objectius de la plataforma, tal i com es va recollir a l’assemblea popular el mateix dilluns, són repetir cada dilluns la concentració i marxa al CAP. Aquest dilluns realitzarem una assemblea oberta al finalitzar-la on volem definir clarament les causes, els actors i els culpables d´aquestes retallades, així com les futures accions de la plataforma (com per exemple tancar-nos al CAP, com s’ha fet a altres indrets) o la coordinació amb plataformes d’altres pobles. D´aquesta assemblea ha de sortir un grup de treball que coordini les tasques i desenvolupi aquest full de ruta. Aquestes tres setmanes d´agost ens serviran per preparar les mobilitzacions que molt probablement tindran lloc el setembre en coordinació amb d´altres pobles veïns.

El procés d’involució en els nostres drets respon a un model ideològic i polític molt clar que té com a intenció desballestar el model social europeu amb excuses com “guanyar la confiança dels mercats” que dia rera dia repeteixen els mitjans de comunicació. Fan servir la crisi com a pretext per fer canvis profunds en els serveis públics, com la salut. Mentres les dretes, que responen a interessos neoliberals, retallen despesa social, alliberen de pagar impostos a les persones més riques de Catalunya. No volen un sistema de fiscalitat progresiva i solidària perque no respon als interessos del capitalisme que domina els nostres governants. L´economia al servei dels negocis preval per sobre de la preservació dels drets socials.

L’extrema gravetat de la mesura del govern de dretes deixa sense assistència mèdica urgent als molinencs i molinenques durant 11 hores i va acompanyada d´una retallada en el servei d´ambulàncies. També han tancat plantes d´hospitals i modificaran la llei per permetre que mútues i empreses privades ocupin hospitals públics, que hem pagat amb els nostres impostos, en benefici propi. Per tant, al mateix hospital podria haver malalts de primera i malalts de segona. Donarem resposta clara i contundent a la vulneració del dret universal a la salut dels catalans.

 • Alex F.

  Quant dius " responen al model que el govern de dretes té dels serveis públics"… a quin model responia quant es va treure el servei de 24h?… on precisament l'ùnic partit que va fer una recollida de signatures per al NO tancament del servei d'urgències 24 (decissió presa per 'un govern d'Esquerres'), va ser Convergència i Unió, aquest partit que anomenes de forma maldestre de dretes. Llavors això significa que amb un govern d'Esquerres, la gent ja sabia a quina hora posar-se malalta, oi?. Parlar' d'una mesura d'extrema gravetat d'un govern de dretes, només falta parlar de camps de concentració per acabar de vestir el text de l'artícle. Potser ja ens comença a fallar la memoria i ens oblidem de l'herencia que el govern d'esquerres ha deixat, perqué em pregunto jo. La mesura de treure el servei 24h, de no posar aparells de raig X, quant encara no teniem la tempesta al damunt… aquesta decisió no es d'extrema gravetat, oi? son parides i pardals segur… el govern d'esquerres ho va fer maravellosament. Amb un metge de guardia que anava de cul amb un fiat panda, per atendre al territori. Perqué clar, els lumbreres, van pensar que es el mateix 10000 habitants concentrats en un barri a 10000 habitants repartits amb un radi de 25km… quin gran encert!. Perqué no parlem de les incidencies que hi han hagut de persones no ateses, en la franja de 'no ens posem malalts que ara no toca', perqué no parlem d'això també?

 • Enric Piera

  Tot el que dius no canvia la realitat: CiU ha augmentat el tancament del CAP, està retallant les ambulàncies ( demà hi ha una concentració a les 16:00 a la seu d´ambulàncies de Molins )-ja han suprimit a l`àrea que correspòn a Molins de Rei una sencera (24 hores ) i una altra mitja jornada (12 hores ) i volen reduïr una altra 9 hores-. Dir que CiU és de dretes no és ser maldestre, és denifir la realitat, que fa polítiques de serveis públics de dretes, col.locant al president de la patronal d´hospitals privats com a Conseller. Això no és cap parida. No em serveix d´excusa que el tripartit iniciés la mesura, perque CiU encara agreuja més la situació. La recollida de signatures que va fer CiU a primer cop d´ull sembla honesta, però al temps ha demostrat que va ser d´una hipocresia suprema.

 • Enric Piera

  CiU es va comprometre a tornar el servei de 24 hores i el que fa és encara retallar-lo més i també les ambulàncies. Això no te cap excusa. Com s´han de sentir les persones que va fer signar CiU ? Si Convergència no és de dretes amb les polítiques que fa…quin partit hi ha a Catalunya de dretes ? o Unió no forma part de la coalició ? ara em diràs que CiU és una comuna boltxevic…que el votant tòpic de CiU és d´esquerres, que creu en els serveis públics de qüalitat, que defensa una fiscalitat progresiva per dotar els ciutadans de serveis de qualitat…però si CiU ha perdonat la meitat del que costa la retallada sanitària a les 500 famílies més riques de Catalunya (611 milions d´euros), famílies que no tenen cap problema econòmic.

 • Enric Piera

  És escandalòs el que fa CiU, no perque no respongui a la seva ideologia de dretes, sinò enganyar la gent amb signatures i comprometre´s a fer el contrari del que farà. Però si el Tinent alcalde, Sr. Casals va dir el seu sou a l´assemblea de dilluns passat i va MENTIR, perque no va dir els 3500 euros que cobrarà d´assessor a la Diputació de Barcelona…no porten ni 2 mesos i ja han incomplert una promesa electoral i han mentit al poble. Per menys a altres païssos dimiteixen. Salut !!

  • Teresa

   Enric , marcel de CIU , etc. : Bueno , bueno,… Udes que son candidatos en listas de la CUP y de CIU respectivamente , y que están desntro del meollo politico, ¿ La ciudadanía , podriamos saber de una vez por todas quien es quien en la clase política de Molins de Rei ? . Lo que cobra el Sr. Casals de asesor de la Diputación , más lo de teniente alcalde, más lo de de secretario de municipios de CIU , y puestos en ello, y solo por morbosa curiosidad femenina, saber en qué municipio está empadronada la Sra. Santamans (CIU), y si es, o no, pareja Ustrell , Ah! y de paso, la nueva dedicación del Sr. Puntas, y lo de la dimisión del Sr. Domenech (CIU) ya que periodísticamente no la ha cubierto nadie.

 • Pere

  Enric crec no calen tantes explicaciones ja que tots sabem que CiU es la dreta pura i dura, i com a tal son mentides de mena.

 • marcel

  El mismo que no dijo nada hace más de un año cuando se suprimio el servicio de urgencias del antiguo CAP, claro entonces gobernaba en la Generalitat un Tripartito de izquierdas donde el SR. Enric Piera militaba en un partido que lo componian, ademas firme defensor de la zona azul de la Granja (para las personas con poca mobilidad sus familiares tuvieran que pagar ) e incluso para más INRI defendia los sueldos que se subieron el anterior gobierno bajo el pretexto que los politicos debian tener un buen sueldo para que en la politica no fuera solo para personas con dinero. Ahora por arte de magia es el adalid de todas estas causas pero al contrario. Bajo el paraguas de palabras como “neoliberal” o “derechas”intenta recomponer un poco la imagen que la hemeroteca del 2.0 ha dejado en evidencia (ejemplos en Cotilleos Molins) Al final ni derechas ni izquierdas sino las personas y el SR. Enric de credibilidad bien poca

  • Teresa

   marcel : ¿ Ud. es el mimos marcel de CIU o és otro fantasma que ha usurpado su apodo? , Lo digo ya que creo que escribir en el idioma del imperio no es lo habitual en Ud.

 • Enric Piera

  Marcel, defensar els principis de les esquerres des del carrer forma part de la meva evolució personal. Per això des de fa un any ( i que duri molt temps ) recolzo el projecte de la CUP a Molins de Rei. Marcel, pitjor és recollir signatures com va fer CiU en contra d´una mesura que va dir que canviaria quan entres al govern, cosa que no només no ha fet, sinó que ha agreujat. Posats a valorar la credibilitat, CiU no te cap ni una. Si vols desacreditar-me, fes-ho. El que no canviarà gens és l´acte d´hipocresia de CiU a Molins de Rei. Per menys han dimitit polítics. Imagina´t que jo fos un fals o un hipòcrita, això no canviaria rés el rídicul que ha fet CiU a Molins amb la recollida de signatures. Ara per què no ve ningú a les manifestacions ? Marcel, estic molt orgullòs del que faig. Pot dir el mateix CiU ?

 • Enric Piera

  Com justifica perdonar 600 milions d´euros a les 500 families més riques de Catalunya quan és la meitat de la retallada en sanitat de CiU ? això és tenir cura del poble ? Marcel, jo no tinc cap importància. Què més dona el que digui ? el que la gent de Molins de Rei ha comprovat és com CiU fa polítiques de dretes, absolutament neoliberals ( el conseller de sanitat és qui és…) i jo estic en contra d´aquestes polítiques per privilegien només a uns quants. Estas tú en contra d´això o a favor ? La meva credibilitat no te importància, ho te molt més tancar 11 hores un centre assistencial a Molins. Intenta matar el missatger per desacreditar la idea, però ja està en marxa una plataforma ciutadana. Anima´t a participar a les mobilitzacions contra el tancament del CAP…o no ho feies recollint signatures abans ? quí te credibilitat…tú o jo ? Salut !!

 • marcel

  No estic d'acord amb el tancament d'urgencies ni ara ni fa un any i mig ( ni dretes ni esquerres) ni estic d'acord amb l'aument del sou dels politics ni ara ni fa un any i mig, ni estic d'acord amb zones blaves ni ara ni fa vuit mesos. , quant parles d'hipocresia de que parles ? Fa un any i mig no vaig veure cap altre partit o algunes persones treballant per aconseguir restablir aquest servei, entregades al Parlament de Catalunya i per cert els partits d'esquerra van tombar l'iniciativa. Això si vaig veure i llegir (entre ells tu mateix) lloar el nou Cap sense servei de radiologia…..Estic d'acord amb la mobilització de la gent per defensar els seus drets ara i fa un any i mig, però si de començament ja parles d'hipocresia d'uns podries mirar-te al mirall moltes vegades i fer una petita reflexió

 • Enric Piera

  Marcel, encara que estiguis enfadat jo no t´he dit hipòcrita a tú. Intenta dominar-te perque no està be el que fas. El que és hipòcrita és recollir signatures contra el tancament del CAP per interessos partidistes, quan la política de CiU és la privatització. Això no ho pots negar. Si el cou, Marcel, et rasques. La hipocresia és de CiU, la majoria del poble s´ha adonat, sobretot les famoses 2800 signatures. Què farà ara CiU amb aquestes signatures. Com s´ha de sentir la gent que va signar ? Fes una reflexió sense mirar-te al mirall…no cal. Hi ha qui ja ha nascut guapo…"gràcies"…No es pot estar amb el poble però donar privilegis als més rics i perjudicar a la majoria del poble. Per què a la dreta li fa vergonya dir que és la dreta ? com a mínim la dreta espanyola és "orgullosa de ser de derechas"…Salut !!

 • Enric Piera

  Marcel de CiU, com a mínim podries posar el teu cognom perque et coneguin. Així el lector sabrà quí ets i perque fas el comentaris com a militant de CiU. Per cert ens trobem a Radio Molins.

  • Teresa

   Enric : Pues,.. parece que después de la bronca que llevais entre tu y Marcel , y tus malas maneras, éste último ha declinado el ir como tertuliano los miércoles a la radio funcionaria municipal RMR-COM-Publica-Diputación . Solo van los que viven de la bicoca y no tienen que ir a trabajar o no les gusta mucho eso de trabajar.

 • Enric Piera

  Una altra cosa Marcel de CiU, prova de la vostra concepció del que son els serveis públics és que pretens desacreditar a algú simplement per treballar com a funcionari. Algú te algun dubte del vostre menyspreu als serveis públics ?

 • Ricard

  Hola Enric, veig que porteu una animada xerrada amb en Marcel.
  A veure, jo que recordi al nostre país en el últims 8 anys ha dimitit mot poca gent, de fet en Carod que jo recordi durant el primer tripartit i perquè van obligar a en Maragall des de Madrid. Per tant no dimiteix tanta gent i per tant poc.
  En segon terme, estic d'acord amb els dos. A mi tampoc m'agraden les polítiques " neoliberals" de reducció de dèficit que en aplicació de les retallades impacten sobre els més dèbils de la societat i "suposadament" tenen com a objectiu remodelar el serveis públics. Però aquesta és la segona part de l'operació neoliberal
  Per arribar fins aquí, a les retallades, primer hem hagut de seguir durant molt de temps unes polítiques d'endeutament dels serveis públics BRUTALS, sense cap tipus de control. I et recordo que aquesta primera part de l'operació a Catalunya va passar entre el 2003 i 2010 quan va governar un tripartit d'esquerres i a Espanya ho feia el PSOE amb suport a la seva primera legislatura tb dels parits d'esquerres catalans.

 • Ricard

  Per tant a aquesta onada en dues fases de desmontament del servei públic del benestar, hi ha contribuït tant les dretes com les esquerres.
  Entenc perfectament les evolucions ideològiques de tothom, és més entenc que són més que necessàries.
  Però el que estaria bé és que els partits que us considereu que no pertanyeu al sistema i que per tant no esteu contaminats pel mal funcionament sistèmic dels partits, a banda de la mobilització al carrer ens expliquéssiu quina és la vostra proposta per canviar la situació
  El model passa per com he sentit a vegades, per emmirallar-se en velles revolucions con la URSS o Cuba, cosa que a mi particularment em produeix certa por quan sento gent que encara les defensa, o per les noves vies al socialisme de llatino-américa
  No ho sé , o l'estratègia és barrejar el moviment social amb el polític?

  • Teresa

   Ricard : Totalmente de acuerdo con Ud. Los sistemas socialistas como la URSS , Cuba , etc. no funcionan, Con el PSOE ha habido demasiado descontrol y ahora lo tenemos que pagar entre todos. Los servicios sanitarios públicos administrados por funcionarios van a la bancarrota, y se hace un mal uso de ellos. Estoy a favor en que debemos pagar parte del coste de las visitas médicas y de las operaciones, pero , también los gobiennos deben bajarnos los impuestos.

   • Marta C

    Teresa,normalment estic d'acord amb els comentaris que vostè fa, però en aquest darrer no. Si mirem pa¨sos on la cosa sembla que funciona força millor, diguem Suècia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, etc. veurem que tenen un munt de serveis de qualitat però també sabem que paguen molts impostos. A mi no em sap greu pagar per la millora i qualitat dels serveis, el que em sap greu és pagar per tenir uns serveis pèssims i per mantenir una classe política ubicada en diputacions, consells comarcals, etc. Penso que la anomenada societat del benestar passa per la contribució justa de tots, una bona gestió dels recursos i una mirada cap el futur més enllà dels 4 anys que duren les legislatures.
    Quant a sistemes socials i econòmics diré que tant el socialisme com el capitalisme són sistemes que han deixat de funcionar. El que cal és trobar noves idees, sistemes nous, no sé trobo a faltar enginly i creativitat , però del que estic segura és que retornar i reprendre sistemes antics no és el camí. Srs i sres. de la CUP podem fer una societat justa sense repetir idees i formes assambleàries que ja hem utilitzat no fa pas tan? Són joves, innovin!! Facin coses diferents i coherents!!! N'hi ha molts que ho esperem!!!!

    • teresa

     Marta C : Estoy totalmente de acuerdo con lo expuesto por Ud.
     El problema actual es que en China , Corea, Vietnam, lo fabrican todo y en Europa nos hemos quedado sin trabajo . La culpa es también de nosotros mismos que consumimos productos de alli , Mango, Zara, Yundai , Kia, etc. sin pedir el certificado de no esclavitud
     Coincido plenamente con Ud. en que detrás de los profesionales públicos de sanidad pública y enseñanza se esconden toda esa pandilla de "cobradores de final de mes" de políticos y funcionarios en diputaciones, consejos comarcales, cargos de confianza, etc.
     Creo que eso publico de "todo gratis" no ayuda, Deberíamos pagar parte de los servicios públicos y que nos bajen los impuestos. Los catalanes aún con mutuas privadas de pago tenemos recortes en sanidad. Si queremos ser solidarios debemos darnos de baja de esas mutuas.

 • Enric Piera

  L´endeutament ha estat de TOTS, estats i particulars. Jo tampoc estic d´acord amb l´endeutament per pagar sous astronòmics i despeses inútils. El que la gent no sap és que el deute dels estats és una minúscula part del deute de cada pais. La inmensa majoria del deute el tenen les famílies i les empreses. Ningú critica la banca. Sembla que reduïnt els serveis públics es solucioni la crisi, quan no és així. Les famílies continuaran pagant unes hipoteques abusives, les empreses no tindran crèdit perque la banca, rescatada amb diners públics, no vol facilitar el crèdit. A més retallar en sanitat perque els multimilionaris puguis tenir encara més diners no és ètic. Salut !!

  • Teresa

   Enric : Se le nota demasido en sus intervenciones, a Ud. que es un funcionario y que defiende a los suyos. En ningún momento se ha obligado a las familias a solicitar un credito hipotecario para comprar un piso por encima de las posibilidades de sus salarios, La banca ha actuado simplemente de intermediaria entre la lujuria y el dinero, y no tiene culpa alguna. Si Ud. es un empresario y Ud. tiene un buen proyecto o un buen producto que fabricar, la banca le dejará el dinero que quiera, ahora si Ud. quiere montar una rostiseria de pollos al ast a 5 € , que no aporta nada novedoso, seguro que no le dejara nada.

 • ACCION DIRECTA

  DIA 5-9-11 GRAN MANIFESTACION A LAS 20 HORAS EN LA PLAZA DEL AYUNTAMIENTO DE MOLINS DE REI COTRA EL RECORTE EN LA SANIDAD PUBLICA.

 • Enric Piera

  Jo també penso que les mobilitzacions han de pujar de to. És el que fa la majoria de pobles implicats. Si no fem accions més contundents la conselleria només rectificarà allà on hi hagi protestes importants i tot el que hem fet NO SERVIRÀ PER RÉS. Així els defensors del privilegi, de les mútues, del "busca´t la vida i si no et mors" a la nordamericana tindran un argument per dir: "veieu com no serveix de rés ?" jo tinc mútua privada. Alhora que retallan en serveis públics usen els diners per privilegiar empreses afins, o ningú recorda tot el que CiU va fer en 23 anys ?

  • montse

   crec que va ser la contraposicio del que va fer CiU durant 23 anys amb el que va fer els del tripartitt el que va desencadenar el resultat del les ultimes eleccions. no creus?

 • Enric Piera

  No, no ho crec. 1er factor: la crisi econòmica. 2ón factor: la contraposició és Millet i companyia ? el 3 per cent ? Banca Catalana ? CiU és de dretes i defensa el PRIVILEGI dels més rics. Una altra cosa és que jugui com sempre a " la puta i la ramoneta". Els han votat, sí, però el tripartit, amb els seus errors, que els ha tingut i grossos, ha patit un atac constant per part del nacionalisme espanyol que ha tingut èxit. No defensaré el tripartit però ha fet molta feina. D´entrada va desenvolupar un Estatut, lleis com la de la Dependència…etc…ha invertit molt en la gent, una altra cosa és que també ha gastat en moltes altres coses que no debia. Tinc coneixement professional dels dos periodes i la perspectiva com per poder comparar des de dins de la administració pública. Que la gent ha votat CiU, sí és legítim però CiU no és sincera en moltes coses, perque juga amb la ambigüitat en molts temes. "dret a decidir" enllos d´autodeterminació…etc.

 • Pingback: Interior demana 30.000€ a un molinenc pels fets de la vaga del 29 de març | Viu Molins de Rei()