Desarticulat un grup criminal que va assaltar immobles a Viladecans i Sant Boi

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a cometre assalts violents a Barcelona i el Baix Llobregat. Una casa a Viladecans i una altra a Sant Boi de Llobregat van ser els seus objectius per aconseguir diners. Quatre dels cinc detinguts ja han ingressat a la presó.

El primer dels casos amb que se’ls relaciona es va produir al mes de maig. Els mossos van tenir coneixement que s’havia produït un assalt en un domicili de Viladecans on els autors, que van ser un mínim de quatre persones, anaven amb armes de foc, ganivets i amb la cara tapada. Tot i que els assaltants van arribar a efectuar trets a l’interior del domicili no van ferir a ningú.

Només 10 dies després del primer assalt, els lladres van cometre un altre robatori a Sant Boi de Llobregat. Quan la víctima de nacionalitat espanyola sortia de casa seva va ser assaltada per dos individus que el van fer entrar a l’immoble. Ja a l’interior i amb un puny americà, els lladres el van colpejar i obligar a obrir la caixa forta, d’on van sostreure una quantitat important de diners. El tercer robatori, el 15 de juny, es va produir a un domicili de Barcelona.

El grup, que escollia les seves víctimes i les amenaçava perquè no denunciessin els fets a la policia, tenia com a objectiu els diners i objectes de valor. Per aquest motiu s’investiga si poden haver-hi fets de característiques similars, comeses pel mateix grup i que encara no han estat posades en coneixement de la policia.

La Unitat Territorial d’Investigació ha realitzat ara l’operatiu, batejat amb el nom de Torrent, amb l’objectiu de desarticular el grup.  El resultat ha estat la detenció de cinc dels membres del grup i s’han intervingut diversos efectes que podrien haver utilitzat els autors per cometre els robatoris. També s’han intervingut motocicletes sostretes que utilitzaven per cometre els fets delictius. S’han realitzat entrades i perquisicions a domicilis a les localitats de Barcelona, Vilanova, Cubelles i Montcada i Reixac. Al domicili de Cubelles es va trobar, amagat en un fals sostre, tres armes de foc, alguna d’elles desmuntades a peces, munició de diferents calibres, un puny americà, altres armes dissuasòries i elements de disfressa i ocultació del rostre.

Al grup criminal se l’imputen tres delictes de robatori amb violència i intimidació a interior de domicili a les poblacions de Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Barcelona a més dels delictes de tinença d’armes i explosius, delictes de lesions, delicte de sostracció de vehicles.- utilitzats per cometre els robatoris.- i pertinença a grup criminal.

Els arrestats ja han passat disposició dels jutjats d’instrucció de guàrdia de Barcelona, Vilanova i Cerdanyola. Els quatre primers es troben ingressats en presó preventiva per ordre de l’autoritat judicial. Aquestes persones tenen nombrosos antecedents per robatoris violents i altres delictes greus i tenien també diversos requeriments judicials i policials de recerca i detenció. L’operatiu no està tancat i no es descarten més detencions així com la resolució d’altres fets connexes.

Recomanacions personalitzades