La demanda d’ajudes desborda a Càritas

L’organització lligada a l’Església no pot atendre a més gent tot i que hi ha cada cop una major demanda. A Molins de Rei, el número de famílies que van demanar suport durant el 2010 va registrar un increment del 50% respecte l’any anterior.

La demanda d’ajudes per part de famílies de Molins de Rei ha deixat sense resposta a Càritas, que es troba sense recursos econòmics per atendre a més gent a la vila. Un total de 180 famílies van anar a Càritas de Molins de Rei durant l’any passat per demanar ajuda. Aquesta xifra significa un increment d’unes 60 persones respecte el 2009.

L’augment de requeriment de suport a Molins de Rei és superior a la mitjana de persones ateses a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, on segons la memòria del 2010, s’ha incrementat un 12%, lluny del 66% registrat a Molins de Rei. Tot i això, el número de persones a Molins de Rei representa una part molt petita de les 12.038 persones ateses durant el 2010 a la diòcesi de Sant Feliu.

El retrat robot de la persona que demana ajut és un adult d’una família amb fills, nascut a l’Estat espanyol, que viu de lloguer i que es troba a l’atur.

En declaracions a Ràdio Molins de Rei, la coordinadora de Càritas a la vila, Mari Planas, explica que “ja no podem atendre a més gent, estem al límit”. Planas, en declaracions a l’emissora local, ha explicat que “les principals necessitats passen per alimentació, medicaments, roba i ajudes per pagar el lloguer”.

Gairebé el 90% per cent de les aportacions que arriben a Càritas són de fonts privades -bàsicament de l’Església- i la resta provenen de fons públics.

Recomanacions personalitzades